15 Şubat 2016 Pazartesi

Galatasaray Tarihinin En Kötü 2. Sezonuna Tanıklık Ediyoruz


Galatasaray tarihinin en kötü 2. sezonuna tanıklık ediyoruz. 21 maçta 34 puanımız var, o da ligin ilk yarısında alınan puanlarla. Galatasaray tarihinin en kötü 21. hafta performansı ise 2010-2011'de 21 maçta toplanan 29 puanla. O sezonu 8. tamamlamıştık, hatırlarsınız. Bir ara ilk 10 sıranın da altını görmüştük. Ligin ilk yarısında toplanan puanlar olmasa yine olacağı o ama gidişimiz iyi değil ve bu gidişat sonrasında ilk 3 sıra hayal olabilir, hızla düşüyoruz.

Şu an 5. sıraya kadar geriledik zaten, Akhisar ve Başakşehir önümüze geçmiş durumdalar. 6. Konyaspor ile de puanımız aynı, 7. Kasımpaşa ise sadece 3 puan gerimizde. Ligin 2. yarısı başlayalı 4 hafta oldu ve 4 puan toplayabildik. Sivasspor karşısında alınan galibiyet, Osmanlıspor mağlubiyeti, Konyaspor beraberliği ve son Mersin İdman Yurdu mağlubiyeti.

Asıl mesele ise şu. Liderin 15 puan gerisindeyiz (Beşiktaş'ın eksik maçlarını dahil etmedim). Beşiktaş eksik maçlarını kazansa 17 puan gerisinde olacağız diyelim. Galatasaray'ın ligin 2. yarısında 8 puan kaybettiğini görüyoruz. Şu an 9 puan geride olmak mümkündü ve Fenerbahçe, Beşiktaş'la da kendi sahamızda oynayacağız. Fikstür anlamında müthiş bir avantaj vardı ama öyle puanlar kaybedildi ki. Sadece şampiyonluk yarışı olarak görmeyin, 2.'lik de hedefti ya da 3. sırada rahat bir konumda olmak.

Avrupa'dan men cezası gelse bile bu sezon Avrupa bileti almalıyız ki gelecek sezon o ceza çekilsin. Ligi 3. sırada bitirmek en rahat yoldu, onu dahi ateşin içine attık ve 7. sıraya dahi düşebilecek konuma geldik. Türkiye Kupası'nda devam ediyoruz ama orada da yarı final ve finalde karşımıza ne çıkar bilemeyiz. Avrupa biletini almak büyük hedef ama futbolcular, teknik ekip, yönetim pes etti.

Pes etmekten kastım şu, devre arasında kadroya doğru takviyeyi yapmamak ve anlamsız Mustafa Denizli ısrarı. Hoca hep diyor ya Galatasaray'ı düşündüğüm için buradayım diye, bugün bırakması yeni bir hedef yaratabilir ama yapmıyor. Haliyle Galatasaray da her geçen hafta biraz daha geriliyor. Futbol anlamında pozitif bir etken görsem olumlu şeyler de yazacağım ama büyük bir olumsuzluk var ve oynadıkları futbol itibariyle de Akhisar, Başakşehir gibi takımlar bizden üstün. Hatta onlar da son haftalarda puanlar kaybettiler, hala buralarda kalabilmemizin tek açıklaması bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir