11 Şubat 2016 Perşembe

Hücum Gücünde Zorlanıyoruz Derken, Tannane Veto Edilmeyecekti


Mustafa Denizli'nin Akhisar maçı sonrasında "Hücum gücünde zorlanıyoruz. Kendi içimizden alternatifler üretmek zorundayız. Zor bir yolculuk bizim için" söylemi akıllara şu soruyu getirdi, Tannane'yi neden veto etti, neden (gerçekleşme ihtimalinin zor olduğunu bile bile) Benitez'in peşinden bu kadar koşuldu.

Tannane'nin Saint Etienne kariyeri iyi başladı. Bildiğiniz gibi onun transferini makul kılan durum sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olmasıydı ve bu sayede 1.5 milyon avro gibi bir bonservise transfer oldu. Gol ve asistlerini de sıklıkla duyuyoruz, Fransa kariyeri çok iyi başladı ki yaş 21.

Sadece o da değil. Spalvis'in de peşinde çok koştuk, forvet gündemlerimizden biriydi ama transferi gerçekleşmedi. O da 1 milyon avro gibi bir rakama Sporting'e gitti ve yeni sezonda bu takıma katılacak. Tutar, tutmaz ayrı konu ama Sporting gibi takımlar potansiyel gördükleri isme teklif yapar ve Spalvis'in de önü bu anlamda açık. 1 milyon avro gibi bir rakama da denemeye değerdi.

Gençleşmekten bahsediyorken böyle makul adımları atmamış olmamıza anlam veremiyorum. Potansiyel diye Benitez'in peşinden koştuk ki bahsedilen rakamlar 8-10 milyon avro arasındaydı. Belki bu değerde bir futbolcudur ama Galatasaray'ın şu maddi şartlarda böyle bir imkanı var mıydı? Tannane'den Mustafa Denizli veto ettiği için vazgeçtik, Spalvis ise mektup davasına kurban gitti.

Bugün geldiğimiz noktada da hücum alternatifi yok. Ne kanatlarda ne de forvet pozisyonunda. Sezonu da bir şekilde bitireceğiz. Daha kötüsü ise, ara transferde minik bir fragman izledik sanki. Yaz döneminde de farklı şeyler olmayacaktır, bu anlamda gelecek için karamsarım. Doğru futbol aklını maalesef göremiyorum..

2 yorum:

  1. o değilde rizenin 2. kalecisini izledin mi başakşehir maçında.çok iyi bir kaleci geliyor hafız.gökhan akkan.95 doğumlu.

    terim de maçtaydı.bence avrupa şampiyonasına götürürse şaşırmam.

    http://www.transfermarkt.de/gokhan-akkan/profil/spieler/223025

    YanıtlaSil
  2. o değil de başakşehir'in 1.kalecisini gördün mü o ne saçma goller yemektir öyle... bu adam milli kaleci ise G.Akkan Avrupa'ya transfer olur...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir