11 Mart 2016 Cuma

Bilal Kısa "Çilingir"


Galatasaray Dergisi, rakamlarla Bilal Kısa demiş. Tabii bu istatistiğin üzerinden 4 maç daha geçti ve Bilal Kısa bu sezon 18 maçta forma giydi. Bu süre zarfında da 5 gol 5 asisti var. Detaylı istatistik ise fotoğrafta mevcut. Bu sezon hakkını yeterince vermediğimiz, bana göre formayı en çok hak eden isimlerin başında gelen bir futbolcu. 

Ben de ısrarla Bilal Kısa için bunları yazmak, tekrarlamak istiyorum. Nedeni de sezon başında Bilal Kısa transfer edilirken yaratılan olumsuz hava. Şu ana kadar geçen sürede benim beklentimin de üzerine çıktığını söyleyebilirim. Benim düşüncem, 60-70 aralığında oyuna dahil olup, kilit açılması gereken anlarda "çilingir" özelliğini kullanmasıydı. 

Kilit bir pas, şut özelliği, yatacağı serilik gibi. Bilal Kısa özellikleri itibariyle 40 yaşına kadar da oynar, abartmıyorum. Selçuk İnan her geçen zaman geriliyor mesela, seri bir futbolcu değil çünkü ama Bilal Kısa seriliğini kaybetmiyor, aktif. 

Beklentimi aştığı nokta ise, sezon başında Hamza Hoca için "Melo'nun yerine Bilal Kısa'yı düşünüyor" dediklerinde ve Bursaspor maçında da bu 11'i gördüklerinde isyan kopmuştu. İsyanın haklı sebepleri var aslında, Melo farklı bir futbolcu, Bilal Kısa onun alternatifi değil. Nitekim Melo'nun da yeri doldurulamadı ve Bilal Kısa & Selçuk İnan ikilisini izledik, ama Bilal Kısa o yeri doldurdu. Melo'nun alternatifi değil de orta sahada doğan boşluk anlamında. Oynuyor yani, onun sahada olması da bizi pas oyununa itti, topa sahip olan, ısrarla hücumda kalmaya çalışan bir yapı. Bence başarılıydı da ama doğru alternatiflerin olmaması kadroyu zayıf kıldı, devamında Hamza Hoca gitti.

Mustafa Denizli ise takımın tüm doğrularını, takım savunmasını düzelteceğim diyerek bozdu. Bu uğurda Chedjou'yu da orta sahaya çekti, 5 stoperi aynı anda da oynattı. Takım savunması düzelmediği gibi pas oyununu unuttuk. Bu süre zarfında da Bilal Kısa bulması gereken süreleri bulamadı, kulübeye hapsoldu. Emre Çolak ise 18'e dahi giremedi mesela, bu süreçte Bilal Kısa'nın ardından hakkı en çok yenen isimlerin başında gelir.

Sonuç olarak, bulduğu süreleri en etkili kullanan isim Bilal Kısa. Hakkının da verilmediğini düşünüyorum, bu yüzden ısrarla yazmaya devam edeceğim. Galatasaray için önemli, faydalı bir futbolcu. Takımın gençleşmesinden bahsediyoruz, Bilal Kısa bu futboluna ilerleyen yıllarda da devam etsin, ben yıllarca kadromda tutarım..

1 yorum:

  1. hocam bilali bende çözemedim.bazen inanılmaz işler yapıyor.bazende çok basit pas hatalarının altına imza atıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir