5 Nisan 2016 Salı

Emre Güral'ı Düşünür Mü Galatasaray Ya da Düşünüyor Mudur?


Değişimden bahsediyoruz da ortada ne bir teknik direktör var ne de bir sportif direktör. Futbol aklı kim, kararları kim verecek bilmiyorum. Geç bile kaldık, aylar önce yeni sezona yönelik çalışmaların başlaması gerekiyordu ama 5 Nisan 2016 tarihi itibariyle durumda herhangi bir değişiklik yok. Maddi sorun diyoruz, kadronun değişmesi gerekiyor ama yüksek maliyetlere yönelemeyiz derken bu kargaşa ortamında alınması gereken isimleri kaçırabiliriz. Çünkü futbol aklı yok, kararları kim verecek?

Bazı haberler çıkıyor ya da bir şeyler duyuyoruz. Yabancı futbolcu için değil de yerli futbolcu anlamında hareketlilik var, genç ve sözleşmesi olmayan isimler üzerinde. Yine yazıyorum, bir futbol aklı yok, bu kararları kim alıyor bilmiyorum. Mesela Emrah Başsan ve Eren Albayrak, sezon sonunda sözleşmesi biten iki isim. Galatasaray'ın da ilgilendiğini düşünüyorum ama alabilir miyiz bilemem, ilgi var ve alınmaları da gerekiyor. Emrah Başsan'ın sözleşmesinin olmaması onu girilebilir bir hamle olarak gösteriyor, kazanılabilir. Eren Albayrak ise tuttuğum bir sol bek, Telles'in satışını da mümkün kılabilir bir adım.

Orkan Çınar'ın da ismi konuşulmuş bugün, haberleri okuduk, babasının bazı açıklamaları var. Galatasaray'ın ilgilendiğini söylemiş ki mantıklı bir adım. 20 yaşında, çok yetenekli bir isim ama yüklü bonservislerin de altından kalkamayacak bir Galatasaray var. Ama yeni düzen diyorsak da böyle yerlileri kaçırmamak gerekiyor. Oğulcan Çağlayan gibi isimleri de bu listeye ekleyebiliriz hatta, bu tarzda önemli isimler mevcut.

Ve Emre Güral. Bugün Eskişehirspor'la sözleşmesini tek taraflı fesh etmiş. Eskişehirspor'un da maddi sıkıntıları var ki zor durumdalar, zor şartlarla mücadele ediyorlar. Emre Güral'ı şöyle anlatalım, geç parladı aslında. Bir anlamda Mehmet Batdal örneği ama onun kadar keskin düşüşler yaşamadı. Trabzonspor'da iyi bir performansı vardı, çıkışı güçlü oldu ama çabuk düştü, bazı sağlık sorunları yaşadı derken Eskişehirspor'da kendini buldu, özellikle de Samet Aybaba sonrası. Ligde de 10 golü var, futbol aklı yüksek, teknik ve farklı bir forvet. Galatasaray'ın yerinde olsam bugünden hallederim bu işi, Umut Bulut'u kulübede tutacağıma Emre Güral'ı tutar ve yürümek isterim. Hem daha maliyetsiz, hem de çok daha iyi bir futbolcu.

3 yorum:

  1. Senin gibi bir sportif drektör lazım bize. Taraftar olarak böyle hamleler düşünebiliyoruz ama klupte bunu yapan kimse yok. Hiç bir zaman anlam veremedıgım bir nokta...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden sportif direktör olmaz ama olması gerekenleri de herkes görüyor..

      Sil
  2. Akillica bir öneri Burak kardeşim...
    Bende çok isterim ileri uçta etkili maliyetsiz oluşu, yaş ortalamasının düşürülmesi aşamasında denemeye değer...
    Ama gel gör ki yeşil saha aklı olmayan bir futbol şubesi gec kalınacak bir hamle olacaktır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir