17 Mayıs 2016 Salı

Mayıs Ayı Galatasaray'ı Anlatır


Mayıslar ve Galatasaray. Mayıs ayı Galatasaray'ı anlatır, Mayıs ayının içerisinde öyle zaferler yatar ki neredeyse her gününde Galatasaray'ın yazdığı ayrı bir tarih vardır. 

17 Mayıs 2000, Türk futbolunun en önemli günü. Galatasaray öyle bir iş başardı ki o günden sonra her şey çok farklıydı. Galatasaray çıtayı yükseğe koydu, o çıtaya da şu ana kadar erişebilen yok. Bu yüzden de daha iyisi olana kadar en büyük başarı Galatasaray'ın Uefa Kupası zaferidir ve bu kupa bir daha gelecekse yine bunu Galatasaray yapacaktır. Ben buna inanıyorum.

Galatasaray'ın Avrupa geni bugünden gelmez, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda oynadığı yarı final, ilk Avrupa denilen zamanlar. Ama Galatasaray'ın Avrupa'da kimliği Uefa Kupası'ndan sonradır, devamında da Süper Kupa kazanılmış, 2000 Aralık ayında da Dünya Kulüpler sıralamasında 1. sıraya yükselmiştir bu takım. Bugün hala Avrupa kimliğinden bahsederiz, en kötü zamanda bile ayakta olmamızdan, en çok Galatasaray'ın tanınmasından ve bilinmesinden. 17 Mayıs 2000 tarihinden sonra gelen bir rüzgardır bu, şahsım adına Galatasaray adına duyduğum en büyük gurur.


Taffarel
Capone B.Korkmaz Popescu Ergün
Suat Davala Okan
Hagi
H.Şükür Arif

Hakan Ünsal, Hasan Şaş, Fatih Akyel, Ahmet Yıldırım, Marcio, Emre Belözoğlu diye de uzatırım listeye, yazmadığım birçok isim de var. Türk futbol tarihinin gördüğü en büyük takımdır bu, Fatih Terim'in tabiriyle 3.5 yabancıyla gelen bir kupa. O muhteşem 4 yılın neticesidir, sistemli, planlı ve programlı hareketin. Müthiş bir jenerasyon yakalanmıştı ve Fatih Terim bu kadroyu muhteşem kullandı. Üzüldüğüm nokta ise devamının gelmemesi, Uefa Kupası'ndan sonra doğru hareket edilmemesi. Maalesef tecrübesiz kaldık, büyük başarıydı ama o yolda devamını getiremedik. O konuda Lucescu umuttu ama hanedanlık şansını da onu kaybederek harcadık.


Yaşayanlar şanslı, o dönemin her anına şahit olduğum için ve bu başarıya canlı tanıklık ettiğim için mutluyum. Galatasaray bana çok büyük başarılar, sevinçler yaşattı. Galatasaraylı olmakla gurur duymadığım bir gün bile yok.

Dediğim gibi, daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu. Başarı çok büyük, bu ülke adına yapılan her "ilk'in" çok büyük olduğu gibi. Bu kupadan bir tane geldi, bunu da Galatasaray başardı. Bir tane daha gelmediği sürece 100 yıl daha bu kupayı anmaya devam ederim, çünkü ilk ve tek. Hiç de sıkılmam bu durumdan, Galatasaraylı olmanın gururunu yaşarım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir