3 Haziran 2016 Cuma

Eto'o Üzerinden Galatasaray'ın Forvet Durumunu Konuşalım


Gelecek diye değil ya da böyle bir duyumum, bu habere inandığım da yok. Eto'o üzerinden Galatasaray'ın forvet durumunu konuşalım dedim, ne arıyoruz, aslında neye ihtiyaç var? Gençleşmek mi yoksa sadece lig denilen bu sezonda yaşa da çok bakmadan bitirici bir forvet almak mi mesele?

Antalyaspor'da başkan Göksel Gencer ayrılıyor, özellikle Eto'o hamlesiyle kulübe büyük bir vizyon katmıştı ki devamını da getirecekti ama orada neler oldu bilemiyorum. Bu ayrılığın sonrasında da Eto'o nun durumu şüpheli bir hal alabilir. Sözleşme şartlarını bilmiyorum tabii, Galatasaray'ın şu an bulunduğu durumda bonservis verip böyle bir transferi yapma imkanı yok ama Galatasaray'ın elini güçlendirebilecek ekstra maddeler varsa bir ihtimal denilir.

Antalyaspor'a gelmeden önce Eto'o ya bitmiş gözüyle bakıyordum, hiç umudum yoktu. Parasını alır, bolca yatar derken ön yargının esiri olduğumu gördüm. Eto'o takımı inanılmaz sahiplendi, yeri geldi teknik direktörlüğünü de yaptı, takımın forvetiydi ama bir yandan da oyun kurucusuydu, beyniydi derken o toplama takımı ligde tutan bir numaralı etken oldu. Ceza sahası golcülüğü yapmadı Eto'o, 10 numara edasında oynadı, geriye gelip oyunu kuran isim de oydu, bitiren de. Alex De Souza tarzı bu, Eto'o nun da Antalyaspor'da yaptığı, oynadığı buydu. Bu tarz forvetler fark yaratıyor bu ülkede, tescillenmiş bir gerçek bu. Eto'o da büyük oynadı, ligimize değer kattı.

Haliyle de gördük ki yaşa aldanmamak gerekiyor, Eto'o nun atımlık kurşunu var. İş onu ekonomik kullanmakta, yani doğru rotasyon. Galatasaray'ın forvetlerini ve onların bitirici özelliğini sorguladık durduk ama bu takım ligde 34 maçta 69 gol attı. Gol sorunu esas sorun değildi ama forvet sorunu esas sorunlardan biriydi. Eto'o da bunu yapar, en az iki sezon. Bu gözler Drogba gördü, seviyeyi başka bir noktaya taşıdı ama şu sezonun ardından da Eto'o ya burun kıvırmak, yaş algısı üzerinden yürümek imkansız. Sadece ligde yürüyeceğim derken ama esas nokta ekonomik kullanmak olurdu.

Ama dediğim gibi, Galatasaray'ın bonservis verip böyle bir transfer yapma imkanı yok. Transferi de mantıklı gelmiyor, neden ayrılsın sorusunu soruyorum, Antalyaspor'da mutlu, inanılmaz sahiplenmiş ki takımı şu ana kadar maddi sorun da duymadık. Başkanın bırakması bir ihtimal ama kontratında çıkış maddesi var mı acaba, bilmiyoruz. Orada bir hanedanlığı var ama burada da Sneijder gibi bir isim derken düşünmek lazım.

Rodallega, Eren Derdiyok gibi isimleri transfer edemeyen bir Galatasaray yönetimi neticesinde. Eto'o yu nasıl alacak, inanın bilmiyorum. İsterim ama o ayrı, gençleşmemiz gerekiyor da sadece lig dediğin bir ortamda da burun kıvırmam, onu ekonomik kullanmak adına alternatifini genç ve patlayıcı özelliği yüksek bir isim tutardım. Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu forvet sayısı bir değil, daha fazla..

7 yorum:

  1. Katılıyorum 👏🏼

    YanıtlaSil
  2. '' özellikle Eto'o hamlesiyle kulübe büyük bir vizyon katmıştı ki devamını da getirecekti ''

    ne vizyonu aga.posası çıkmış oyuncuları getirip ve hatta getirmeye devam edecek olan zihniyet mi vizyon sahibi.avrupada kulüpler gençlere yatırım yaparken posası çıkmış oyuncuları getirmek vizyon falan değil.

    antalya 30 transfer yaptı.etoo nun ayağına bakan bir takım oldu.bu mu vizyon.gencer devam etseydi muhtemelen antalya 3-4 yıl öncesinin ordu su vahidhalilhozdizli trabzonspor olma yolunda ilerleyecekti.

    vizyon misyon nedir biliyormusun?ndiaye yi aminu umur ı bulmaktır aga.etoo lu antalya küme düşme korkusu yaşarken sezon içinde osmanlı akhisar uefa mücadelesi verdi.hangisi vizyon lu bunların aga

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Posası çıkmış dediğin Eto'o nun Antalya ve Antalyaspor'a öyle büyük katkıları oldu ki. Orduspor olayı değil bu, planlı hareketti.

      Sil
    2. ne planı hafız.30 tane transfer yaptılar.giden gelenlerin haddi hesabı yok.antalyadan şu oyuncuyu alırım diyormusun 30 transfer yapıldıktan sonra.biz ne planlar gördük aga.2 yıl sonra ffp den ceza aldılar.ha bi plan vardı tabi.kulübün kasasını boşaltma planı.

      Sil
    3. kişisel istatistikten daha önemli bişey varsa o da takımın durumudur aga.takım küme düşmüş etoo kral oldu.bu mu vizyon.misal

      Sil
    4. Takımı Eto'o kümede tutmuş, Antalyaspor'u konuşulan ve ilgi duyulan bir takım haline getirmiş. Onu sadece Eto'yu getirenlere söyleyeceksin, benim burada olayım sadece Eto'o hamlesi :)

      Sil
    5. işte bende diyorum ki diğer hamleler rezil olduğu için plan proje ile etoo hamlesi yapılmadı.alanyayı süper lige çıkaran emre akbaba yı 3 yıldır alanyaya kiralıyorlar.oynatsana antalyada.ama yok.30 transfer yapmak daha mantıklı kulüp kasasını boşaltma adına.

      biz bu filmi daha önce izledik aga.

      bide şu var aga.yılda 4 milyon kemiksiz para verirsen 35 yaşında koşa koşa gelir turistik yere oyuncular.bu marifet değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir