13 Haziran 2016 Pazartesi

İspanya'nın Şu Baskıyı Türkiye'ye Karşı Kurduğunu Düşündüm de


İspanya - Çek Cumhuriyeti maçını da izlediğimize göre Türkiye'nin Euro 2016 geleceği adına fikir sahibi olmuş olduk. Hırvatistan karşısında varlık dahi gösterememiştik, 1-0 kaybetmek bizim için büyük bir futbol şansıydı. 11 tercihi, bazı futbolcuların form durumu üzerine konuştuk, hücum ve orta saha için alternatif var, tercihler konusunda değişimler mutlaka yaşanacak ama savunma konusunda alternatif yok, hamle şansımız olmayacak. 

Grupta şansımıza gelince, İspanya'nın Çekleri yenmesi güzel, en iyi 3. olma yolunda bir iddia yaratmayı deneyeceğiz ve rakip Çekler ama İspanya'nın şu baskısını gördükten sonra onlara karşı pek fazla tutunma şansımız olduğunu düşünmüyorum. Hırvatistan'a karşı oynadığımız oyun, verdiğimiz pozisyonlar malumken. İspanya müthiş baskıyla ve topa sahip olma oranıyla oynadı, Pique ve Ramos'u dahi orta saha gibi yazabiliriz. 

Hızlı ve akılcı çıktığınızda ancak etki yaratabilirsiniz ama rakibi tutmanız gerekiyor, Çekler iyi savunma yapmasına rağmen çok fazla pozisyon verdi, üstelik Cech faktörü de malum. Atakları da var ayrıca, hızlı gelip pozisyon buldukları, 90+'da kaçırdıkları golle maç 1-1 bile bitebilirdi. Iniesta her yaşta özel ayrıca, muazzam bir maç oynadı, galibiyetin de anahtarı onda. 

Şimdi Modric'in bizi nasıl süpürdüğünü düşününce Iniesta gibi bir ismi ve İspanya'yı durdurmak zor. Savunarak kazanamayız bunu biliyorum, Türkiye de oyuncu kalitesi itibariyle mecburen pas yapmak, topa sahip olmak ve hücum ile ayakta kalmak zorunda. Bu anlamda İspanya'nın şu baskıyı kurması durumunda onlara karşı tutunamayacağımızı düşünüyorum. 

Çekler ise iyi savunuyor, dirençleri yüksek ve sadece savunma odaklılar diye anlaşılmasın, İspanya'ya karşı buldukları etkili pozisyonlar var. Duran topları da etkili, hızlı da geliyorlar. Çeklere karşı işimiz de zor olacak, o savunmaya karşı gol atmak. Forvet kalitemiz de tartışılır ki İspanya'nın Çekleri yenmesi bizim işimize gelmesine rağmen en iyi 3. olmak yolunda gerçekten zorlanacağız, umarım ayağa kalkabiliriz. Fatih Terim'in başka bir şeyler denemesi gerekecek..

5 yorum:

  1. hafız ispanya maçından geliyorum:)

    ineaste sazı eline almış aga.harika bir maç çıkardı gene.

    ispanya şansızlık yaşamazsa kesin final oynar.şampiyonluk oyunu gördüm.çoh iştahlıydılar.bütün oyuncuları zorlu bir sezon geçirmesine rağmen salmadılar oyunu.

    de gea müthiş kaleci.2014 dünya kupasında eldivenleri alsaydı ispanya gruplarda elenmezdi.casillas ın vasat kaleci olduğunu bir tek mourinho gördü.casillas real madrid alt yapısından çıkmasının ekmeğini yıllarca yedi.şu maçta casillas olsaydı ispanya gol yiyebilirdi.

    çekler iyi savundu fikrine katılmıyorum.erken gol gelseydi çekler 5 lik olurdu.ispanyollar çekleri şamaroğlanına çevirdiler.tek taraflı oynanması bekleniyordu oyun ama bu kadar tek taraflı olması çeklerin güçsüzlüğünden.

    nolito sol kanada cuk oturmuş.çok yetenekli bir oyuncu.verdiği paslar harika.golcü kanat ın en önemli temsilcilerindan an itibariyle.

    ben morata yıda çok beğeniyorum.yakın zamanda patlama yapacaktır.uzun boyuna rağmen ayakları iyi .uzun boylu dripling yapabilen nadir oyunculardan.

    bu ispanya ve ispanyanın bu 11 i belki de futbol tarihinin en iyilerinden biri.90 dakika müthiş bir enerji.sıfır panik.

    ispanya maçında umarım 8 lik falan olmayız.gerçi 5 ten sonra dururlar.sıkıntı var aga.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmedi ama. İspanya ilk yarıda baskındi ama kaliteli pozisyon bulmakta zorlandılar. İkinci yarıda da pozisyonlar geldi ama genelinde ya acılar çok dardı ya da son müdahaleleri Çekler hep yaptı :) E bir de Cech faktörü var. Buna rağmen İspanya o kadar baskin oynadı ki bir şekilde galibiyet geldi.

      Sil
  2. bide şu var.iniesta yı barca da çoğu maçta yan rolde izliyoruz.messi den neymar dan dolayı biraz.iniesta nın nasıl büyük bir oyuncu olduğunu sazı eline aldığında görüyoruz.ispanyanın lideri an itibariyle iniesta.
    barca nın büyüklüğüde birazda burada.ispanya takımının lideri barca da ikincil rolde.arda nında buna uyum sağlamakta zorlandığını görüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok ince ve net bir bakış açısı oldu.. İnanılmaz haklısın.

      Sil
  3. yorumlarin hepsine katılıyorum ciddi anlamda iyiydi ispanya..Ben Almanyadanda Fransadanda iyi gordum ispanyayi..birazdan Belcikaya bakacaz cok merak ediyorum..Ispanyayla bizim maca gelince..sadece birşey soracam..su an kadar 18 takim izledik..ben butun maclari izledim..diger 17 takimdan bizim kadar kötü olan bir takim varmiydi? dun sinirden duramadim yerinde..yenilmemize lafim yok ama yenileceksek arnavutluk gibi romanya gibi hatta ukranya gibi yenilecez bu sekilde degil..eger cuma gunu ayni sekilde sahada olursak bugunku ispanya cok fena seyler yapabilir!! savasan orta saha sart..selcuk kulubeye..bu kadar agir kalacaksa ozanda kulubeye..bekleyelim gorelim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir