20 Haziran 2016 Pazartesi

Nuri Şahin & Galatasaray, Bu Haberleri Fatih Terim Üzerinden Mi Yorumlamalı?


Bu tarz haberleri Fatih Terim üzerinden yorumlamak mı gerekiyor bilmiyorum. Serdar Aziz için de bu geçerli, bizimle adı geçen yerli futbolcular. Tabii şu an kim teknik direktör olacak, transfer adına ne durumdayız, kimlerle görüştük, anlaşılan isimler var mı bilemiyorum ama 1 Temmuz itibariyle yeni sezonu açacak Galatasaray'da herhangi bir gelişme yok ve 10 gün kaldığını belirtmek lazım. Transfer döneminin son saniyesine kadar devam eder bu süreç.

Nuri Şahin üzerine birkaç kelam edelim, yazacak çok fazla konu da yok zaten. Dediğim gibi, bu haberi Fatih Terim üzerinden yorumlamak mümkün. Acaba Fatih Terim gelse takımı nasıl oynatır sorusu da diğer düşünce. Mehmet Ekici'nin bizimle adı geçtiğinde bir derece demiştim, Selçuk İnan'a alternatif yaratmak anlamında ama Nuri Şahin gibi bir isim geldiğinde 11 için alınır ama Selçuk İnan'la ikisini yan yana pek yazamıyorum. Hemen hemen aynı tarzda oyuncular, Nuri Şahin'in defansif, Selçuk İnan'ın ise ofansif sezgisi birbirlerinden bir tık daha fazla olabilir.

Transfer mümkün bu arada, Dortmund'un çocuğu olmasına rağmen kendisinden vazgeçilebileceğini düşünüyorum. Real Madrid'e transfer olduğu günden bu yana düşüş içerisinde. Liverpool'da da denedi olmadı, Dortmund'a da döndü ama yine olmadı. Uzun sakatlık dönemleriyle hatırlarız kendisini, bu da kariyerinin en büyük handikapı oldu zaten. Real Madrid'e giderken Bundesliga'nın en iyi futbolcusu seçilmişti ama sakat gitti, döndüğünde de ayağa kalkamadı. Liverpool'a ise ayak uyduramadı derken Dortmund'a dönüşünde yine sakatlıklarla uğraştı.

Hala yaşı 27 tabii, çok genç hayatımıza giren futbolculardan biri. A Milli Takım formasını en genç giyen ve en genç yaşta golle buluşan futbolcu gibi unvanları da var. Parlak bir Milli Takım kariyeri olmadı, hem beklentiyi karşılayamadı, hem sakatlık dönemleri derken Milli forma altında iyi bir maçını söyle deseniz söyleyemem. Euro 2016 kadrosunda bulunması da sürpriz mesela, parlak bir sezonu geride bırakmadı ama Fatih Terim kalitesi ve tecrübesine güvendi.

Nuri Şahin'in olası hamlesi Selçuk İnan'ın gidişi üzerine bir kurgu olabilir mi bilmiyorum. Birlikte onları çok fazla yan yana koyamıyorum. 4-3-3, 4-3-1-2 gibi formasyonlar belki, 4-2-3-1 gibi düzende bu ikili yan yana imkansız. Nuri Şahin'i defansif orta saha olarak kullanamazsınız, kullansanız bile yanında oynayacak isim "ciğersiz" diye tabir edeceğimiz bir box to box olmalıdır ki Selçuk İnan'ın da aradığı bu tarz bir isim. Ayrıca sakatlık geçmişi, düşüşte olması diğer etmenler, Galatasaray o toparlayıcı takım olabilir mi bilinmez. Hamit Altıntop'la yaşanan bir tecrübe var, aynı tehlike Nuri Şahin adına da geçerli.

2 yorum:

  1. yeni kadro planlaması yaparken biraz daha fiziğe önem vermekte fayda var.bazı radikal kararlar alınmalı hafız.bence selçuk inan ve melo bile yumuşak kalıyordu orta ikilide.selçuk inanın yaşıda kemale erdi.haliyle ondan agresif pres temaslı oyun beklenmiyor.bence orta saha ikilisini temaslı oynayan fiziksel kuvveti yerinde isimlerden seçmek lazım.

    semihle bu iş olmaz.chedju kalırsa yanına iyi bir stoper şart.2 stoper ve önlerindeki agresif iki orta saha ile dirençli bir takım yaratmak işten bile değil.önce buna bir karar vermek lazım.sonra kenarları doldurursun bişekilde.zaten kale sağlam.geçen sezon ligin en fazla gol atan ikinci takımıydık.forvet sorunu olsa bile asıl sorun 2 stoper ve 2 orta saha göbeğiydi.

    özetle selçuk inanla sezona başlamam aga.rakipler dokundu mu kendini yere bırakan ve faul aldıran bir oyuncuyla nereye kadar hafız.

    onunçün nuri şahinde ideal değildir.zaten kendi takımından da kesik yedi.el sebeb.weigl diye oyuncu çıkardılar.fizikli pasları iyi olan.ilkay ıda sattılar aga.rode yi aldılar.bu neyi gösteriyor.dortmund daha dirençli takım olma yolunda ilerliyor aga.ha ben barca gibi oynarım dersen çuvallarsın milli takımda olduğu gibi.sen barca değilsen fiziksel dirençli oyuncularla bir taktik geliştireceksin.

    ha ilkay m.city de başarılı olur.o farklı bir olay.her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır .

    beşiktaş stoper arıyor misal.aslında şunu düşünmüyorlar ve hata yapıyorlar.atiba ozi ikilisi çabuk geçiliyor ve bu stoperlerle rakip hücumcuları her defasında başbaşa bırakıyor.buda stoperlerin ve kalecilerin arızalı olduğu yanılgısını doğuruyor.

    bu sezon ne denildi.kjaer ve alves ve kaleci volkan harika oynadılar.ama önlerinde souza ve topal vardı aga.hatta bazen ozanda bunlara katılıyordu.böylece fenerin orta saha presi ve direnci artıyordu.volkan demirele doğru dürüst top gelmiyordu maçlarda.hatırla.

    osmanlısporda musa çağıran mehmet güven ve ndiaye üçlüsü.ben taa sezon başında yazdım bunu.çok iyi bir üçlü ve doğru bir yapılanma.buna bide lawal katıldı.rakabeti artırmak amaçlı.

    çiğersiz 2 isim şart orta sahada.

    YanıtlaSil
  2. Haklısın dostum ama o zamanda kısır bir futbol bizi bekliyor demektir. Bir ciğersiz kafi bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir