4 Haziran 2016 Cumartesi

Ortada Teknik Direktör Yok Ama Ben Transfer Konuşuyorum


Yaz dönemi böyle geçecek, daha çok transfer ve yeni sezonda neler olabileceği üzerine konuşacağız. Tarihin en kötü yönetimi altında bu konuşmalar ne kadar sağlıklı olur bilinmez ama beni tanıyan bilir, en kötü durumda bile düşünmekten, kurgulamaktan kendimi alamam. Bu yüzden düşünmeye devam, çıkan haberler üzerine yorumlayalım.

Galatasaray'ın stoper ve defansif orta saha gündemi Roman Neustadter ve Alex Song üzerinden dönüyor. Neustadter'in sözleşmesi bitti, şu an serbest durumda ki bazı takımların gündeminde, biri de Galatasaray. Alex Song'un ise ölmeye yüz tutmuş bir piyasası var, yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor ama Barcelona da kendisinden kurtulmaya yer arıyor. Bu transfer için de herhangi bir bedel ödememek mümkün.

Neustadter ile başlayalım. Kendisini stoper mi yoksa defansif orta saha olarak mı düşünüyoruz bilinmez. Tüm planlar Chedjou'nun gidişi üzerine, önce onu söyleyelim. Marsilya'nın ilgisi vardı, Chedjou da sözleşmesinin son senesinde olduğu için kendini garantiye almak derdinde ki bu uğurda maddi fedakarlık da yapabilir.

Defansif orta saha tanıdık kendisini ama geçen sezon stoper olarak izledik. Schalke 04 kendisiyle devam etmiyor, performansının dalgalandığı bir dönem ama oynama istikrarını hiç yitirmedi. Takımın boyu kısa, savunma anlamında en büyük handikaplardan biri buydu, Neustadter bu iş için ideal. Hızlı sayılmaz ama yanında iyi bir tamamlayıcıyla o da çözülür ki yüzde 90 başarılı pas istatistiği vardı, bu önemli. Yine Chedjou ile kıyasla daha sert bir isim, daha kesici. Chedjou'yu farklı kılan bazı özellikleri vardı ama stoperde önceliğiniz mutlaka savunma. Topla dikine çıkıp risk alması değil.

Bonservisinin de olmaması bu transferi çok cazip kılar. Yaşı 28, oynama istikrarlı olan, bana göre kaliteli bir isim. Stoper & defansif orta saha olarak kullanmak mümkün, Euro 2016 öncesi bitmesi gereken bir iş ama Rus vatandaşlığına da geçti ki peşinde Zenit & Cska Moskova gibi takımlar var. Orada da yabancı kontenjanı olduğunu düşünürsek bu tip yerli statüsündeki adamlar çok büyük paralar demek, bu anlamda transferi zor.


Alex Song'a gelirsek, son zamanlarda pek fazla talibi olduğunu duymadım. Barcelona kendisinden vazgeçeli çok oldu ve 2 sezondur West Ham'da kiralık oynuyor ama Bilic kendisini çok tutmadı. Geçtiğimiz sezon çok fazla şans buldu diyemeyiz, Barcelona'da da sözleşmesinin son senesinde ve bu futbolcudan kurtulmaya yer arıyor.

Tanıdığımız, bildiğimiz bir isim aslında. Galatasaray da kendi Atiba'sını, Mehmet Topal'ını arıyor. Alex Song'un ihtiyaç duyduğu şey yeniden çıkış yakalayabileceği bir takım, bu anlamda Melo'ya benzer. Melo da büyük bir düşüş içerisinde gelmiş ama Galatasaray'da ayağa kalkmıştı. Alex Song da henüz 28 yaşında, yolu uzun, ayağa kalkması adına ideal ortam gerekli.

Tarz itibariyle Melo vari agresif bir isim değil, yine Melo kıyası yapılmamalı. Tarz anlamında yukarıda yazdığım isimlere benzer, iyi süpürür, çapa görevi görür ve defansif yükü çeker. Kaliteli de bir isim, yeri gelir dikine çıkışlarını izleriz, topla arası iyidir derken alınabilecek en ideal isimlerden biri. 4-3-3 yazıyorduk uzun süre ama Alex Song gibi bir isimle 4-2-3-1 de mümkün olur;

Muslera
Linnes Neustadter Denayer Carole
A.Song Selçuk

Böyle bir defans ve orta saha hayalim var, olmayacak bir iş de değil. Üstelik maddi imkanları çok da zorlamadan. Beklemek lazım, zaman neler gösterir bilemiyorum. Gerçi teknik direktör ortada yok ve ben transfer konuşuyorum, bu da tezat bir tablo..

6 yorum:

  1. galatasarayda plan proje yapacak bir futbol aklı yok.teknik adam belli olsa bile bu yönetimle yeniden sağlıklı yapılanmak oldukça zor.başkan yok gibi neredeyse.başın olmayınca gövdede arızlar meydana geliyor haliylen.

    galatasaray seçim kararı almayarak zaman kaybediyor maalesef.1 sene daha boşa harcanmış olacak.2017 mayısında seçim olur ve yeniden yapılanma gerçekleşir.olması gereken 2016 mayısında seçim idi.

    şuraya bak.rikerinkle devam edebiliriz diye konuşuluyor.inanılır gibi değil.rikerink iyi kötü demiyorum ama bu gösteriyor ki plan proje yok aga.saldım çayıra hesabı gidiyor galatasaray

    YanıtlaSil
  2. flamini boşa çıkmış.tarzı melo ya çok benziyor.32 yaşında.ve her zaman fit bir fiziğe sahip.

    afrikalı oyuncuların mental olarak sorunları çok oluyor hafız.iş disiplini ve istikrar konularında sıkıntı yaratıyorlar.ayrıca song un maliyeti (maaşı) ile flamini nin maliyetleri aynı olmaz.

    YanıtlaSil
  3. Ne zaman bir sportif direktör getirip işi ehline bırakacağız? Osmanlıspor ve Başakşehir e bile gıpta ile bakıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Hocam Carole'yi Telles'ten önde mi görüyorsun?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir