16 Haziran 2016 Perşembe

Sneijder Gitti Diyelim, Omuzlarda Taşınarak Gider.. Ya Yönetim Giderken?


Hoş olmayan bir tablo var, Sneijder'in satılmak istenmesinden ziyade Sneijder'in nasıl yollanmak istendiğine yönelik. Ayrılmak istersiniz ama Galatasaray için gerek saha içi gerekse marka değeri anlamında büyük katkılar sağlamış bir ismi günah keçisi ilan edip, küstürerek değil.

Ffp konusu açılabilir, saygı da duyarım. Galatasaray'ın maaş yükünü düşürmesi gerekiyor, bu yüzden bazı yıldız isimlerle yollar ayrılabilir. Acı gerçek bu, maalesef böyle. Takım içerisinde çok büyük kazanan isimler var ve bu isimler arasından da en çok bonservisi getirecek veya gidişi telafi edilebilecek isimlerle yolları ayırabilirsiniz. Tabii bunu doğru anlatmak kaydıyla.

Ya da taktiksel esneklik. Sneijder'iniz varsa oynayacağınız düzen 4-2-3-1'dir ve takım Sneijder üzerine kurulmalıdır. Sneijder de size bu düzende büyük fark yaratır, böyle bir 10 numarayla oynamak her zaman özeldir. Ama taktiksel esnekliğiniz elinizden gidebilir. Yaşlanan orta sahayı da düşünerek bir 10 numarayla oynamak lüks diyebilirsiniz, buna da saygı duyarım.

Galatasaray yönetimi ise bunları yapmıyor, Sneijder'i ısrarla kötü göstermeye çalışıyor. Mazereti de buldular, gazeteye yapılan açıklamalar. Oysa söylediği iddia edilen çoğu şey çarptırılmıştı ki söyledikleri de doğru aslında. Biri konuşmak zorundaydı, Sneijder her zaman olduğu gibi o sorumluluğu almış. Gerek saha içerisinde gerekse saha dışında sorumluluktan asla kaçmadı, her zaman Galatasaray'ın menfaatlerini korudu.

Bu kulübün maddi anlamda zorlandığı, maaş ödeyemediği zamanlar olmadı mı. Neredeyse herkesin serbest kalma imkanı doğmaya yaklaşmışken Sneijder ne söyledi, "kimsenin parası kalmaz". Bir kere maddiyatla alakalı bir söylem duymadım, çıktı oynadı. İyi ya da kötü ama Galatasaray kariyerine baktığımda hem saha içerisinde büyük katkı hem de marka değeri anlamında sağladığı çok büyük yararlar var.

Hepsi bir yana, hadi futbolcunuzu satmak istiyorsunuz. Her yere satıyorum diye bağırarak piyasasını mı düşürürsünüz yoksa allayıp pullar mısınız, Sneijder'i almanın şartları bu diye. 7.5 milyon avro serbest kalma bedeli var, bu parayı ödeyen istediği yere gider. Avrupa olmaz, onu baştan söyleyeyim. Bu parayı Sneijder için yaş itibariyle vermezler, ancak Çin veya ABD. Görüntü Sneijder'in gitmek istemediği yönünde ama Galatasaray yönetimi öylesine kötü algı operasyonları yapıyor ki isyan ettiğim nokta tam olarak bu. Böyle şartlar altında Sneijder'in gidişine karşıyım, bunu hak etmiyor.

3 yorum:

  1. Zamanınız olduğunda, neden taraftar olarak bizler "Yönetim istifa" diye bağırıyoruz? Bunun nedenlerini madde madde anlatmanızı istiyoruz sizden, medyadaki kaynağı belli olmayan haberler üzerinden olmayan nedenler ama...

    Saygılar,

    YanıtlaSil
  2. Herşeyın bir adabı var, Snieder'in bu şekilde gönderilmeye çalışılması tam anlamıyla şark kurnazlığı. Fatih Terim'in ve Hamza Hamzaoğlu'nun gönderiliş şeklini düşününce ( Sözleşmeyi feshetmekte haklı olunabilir ama uslup önemli ) her zaman övündüğümüz camianın ahlak ve kültürüyle hiç de bağdaşmadığını görünce çok fazla şaşırmıyorum. Başkalarını eleştirmeden önce Yönetimin kendini sorgulaması lazım...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir