23 Temmuz 2016 Cumartesi

Gonzalo Higuain Juventus'da, Pogba Ayrıldığı Takıma Bir Baksın İstedim


Pogba'ya odaklıyız, olası Manchester United transferine. 125 milyon avro'lar konuşuluyor ki futbol piyasasının geldiği acı noktaya en iyi örneklerden biri. Bale'nin Real Madrid'e rekor ücretle gidişini tartıştık uzun zaman, 100 milyon avro'ya yakın bir paraydı. Şimdi onun da üzerine çıktık. Juventus da boş durmadı, Higuain için 94 milyon avro'luk çıkış maddesini kullanarak transfer etti. 28 yaşında, uzun zamandır Napoli'de ve ligi sallayan bir isim. 

Juventus'un Pogba'yı satmadan da böyle bir transferi yapacak gücü vardı bu arada ama böyle bir rakam harcamasına çok da alışık değiliz. Alışık olduğumuz kısım, onların İtalya'yı sömürmesi. Roma'nın beyni Pjanic'i aldılar, şimdi de ligin en iyi forveti Higuain. Bayern Münih için diyoruz ya, tek başına devam ediyorlar diye, Juventus İtalya için onların da üzerinde bence. Bu hamleler gelmese de şampiyon olacaklardı, şimdi çok daha rahat olacaklar ki Şampiyonlar Ligi için de en büyük 4-5 favoriden biri onlar. Ortaya da şu çıktı;

Buffon
D.Alves Bargzali Bonucci Chiellini A.Sandro
Marchisio Khedira Pjanic
Dybala Higuain

3-5-2'nin kitabını zaten yazıyorlardı ama yeni bir cilt oldu bu. Sadece bu isimlerle de değil, alternatif isimleriyle de bu noktadalar. Benatia, Evra, Mandzukic, Lichsteiner, Zaza, Asamoah gibi isimler de kulübede. Juventus'u bu tarzda kurduğu hanedanlıklarla hatırladım (küme düşürüldükleri ve lige çıkıp yeni toparlandıkları dönem hariç) ama bu en büyüğü oldu. Diğer nokta da, 2 sene önce bu takımın orta sahasında Pogba, Pirlo gibi isimler vardı. Satıyorlar da, giden isimler oluyor ama seviye sürekli daha da yükseliyor, kalite artıyor. Pogba nereye demek lazım, ayrıldığı takıma da bir bakması lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir