21 Temmuz 2016 Perşembe

Max Kruse & Galatasaray, Riekerink'in Forvet Tarzı


Wilfred Bony, Luiz Adriano, Eren Derdiyok, Cornelius, Rodallega gibi isimleri konuşuyoruz 1 aydır, kimse de yazmadı ki Max Kruse diye. Sessiz ve derinden ilerleyen bir harekat. Ne basının ne de bizlerin haberi oldu. İstanbul'a gelmiş, Riekerink'le görüşmüş, tesisleri gezmiş, hatta anlaşma da olmuş ama ülkemizde yaşanan olaylardan ötürü iptal olmasa bile duraksayan bir harekat.

Max Kruse'nin vazgeçtiği söyleniyordu, Bild'in yeni haberine göre ise kararını değiştirmiş ve Galatasaray'dan yeni bir teklif bekliyor. Diğer söylenen ise bu işi Galatasaray'ın beklettiği, Max Kruse'nin sorunlu kişiliğinden kaynaklı ama Riekerink'in bu hamleyi istediğini söyleyebilirim.

Soru şu, Max Kruse Galatasaray'ın tam anlamıyla istediği forvet midir ve beklentiyi karşılar mı? Beklentiden kasıt şu, tarz anlamında aranan isim mi ya da sorunsal yapısı takımı nasıl etkiler. Galatasaray'ın hataya lüksü olmayan iki pozisyon var, acil anlamda transferini yapmak zorunda olduğu. Defansif orta saha ve forvet konusunda seçici olmak ve nokta atışı yapmak zorundalar. Max Kruse'nin ise ne kadar nokta atışı olacağı tarzı ve karakteri anlamında tartışılacaktır.

Riekerink'in düşüncesi önemli. 4-3-3 oynatıyor ve forvet tercihi de bir sahte 9'dan yana. Geçen sezon da Podolski'yi böyle kullanmış ve katkı almıştı. Max Kruse ısrarının da bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Oyun kurucu, kanatlarda da rahatlıkla oynayabilen, oyun bilgisi ve aklı yüksek bir isim. Bu özelliği de onun hücumun her noktasında oynayabilmesine sebep,

Gladbach günleri çok iyiydi, Favre'nin 4-4-2'sinin ileri ucunda büyük katkı vermişti ve 12 milyon avro gibi bir rakama da Wolfsburg'a geçti. Wolfsburg günleri de hayal kırıklığı diyemeyiz, 43 maçta 9 gol 12 asisti var ama yapısı sorunlu. Alman Milli Takım'ından bu yüzden gönderildi, hatta Wolfsburg'dan ayrılma nedeni de bu olacak.

Kalitesinden şüphemiz yok, yaşı da 28. Riekerink'in 4-3-3'ünde de katkı vereceğini düşünüyorum. Skorer kanatlarımız var, Podolski, Bruma ve Sinan Gümüş gibi. 4-3-3 oynuyoruz, Sneijder biraz daha orta sahaya gelmiş durumda ve en ileri uçta kullanmak istediği ismin de oyun kurucu özelliği olmasını, hareketli ve serbest oynamasını istiyor Riekerink. Bu anlamda Max Kruse doğru aday, beklentiyi karşılar.

Yaşayacağı sorunlar anlamında ise, bu transferi yaparken böyle durumları göze almak durumundayız. Poker tutkusu olduğunu biliyoruz mesela, belki Kıbrıs'ı keşfedecek. Ya da başka meseleler ama futbol oynadığı sürece bunlar sorun değil, işine bakması ve profesyonel davranması kafi. Beklenti de bu zaten, topunu oynaması. Riekerink'in iletişimi burada devreye girecek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir