9 Ağustos 2016 Salı

Cavanda Transferinin Önceliği ve Gerekliliği Tartışılır Ama Maddiyat Üzerinden Vurmam


Dün uzun uzun yazmıştım ama maddi şartları öğrendiğimizde tekrar bir üzerinden geçeriz demiştim. Resmi açıklama da geldiğine göre konuşabiliriz ve şartların beklediğim ölçüde olduğunu söyleyeyim. Trabzonspor'a da bu şartlarda transfer olmuştu, 1.8 milyon avro bonservis ve yıllık 850 bin avro ücret. Aynı şartları Galatasaray da karşılamış oldu ve Trabzonspor'un bu transferden bir zararı olmadı. Dün de yazdım, onlar adına da doğru bir transfer olmadı bu. Galatasaray transfer etmeseydi bile en az 1.5 milyon avro'ya mutlaka başka bir takıma satabilirlerdi. Talipleri vardı, bu yüzden de sözleşmesi fesih edilmedi mesela.

Transferin gerekliliği ya da önceliği tartışılabilir ama Cavanda transferi üzerinden fiyattan vurmam. İyi bir hamle, yeniden ayağa kalkmayı bekleyen bir isim. Trabzonspor'da olmadı, iyi başladığı sezonda maalesef takımla birlikte hızlı düşen bir isim oldu. Sonrasında da toparlayamadı, Ersun Yanal onu kadroda düşünmedi. Kadro dışı kalma nedenlerini bilmiyorum ama sorunlu bir futbolcu olduğuna da inanmıyorum. Göndermek istedikleri isimler için böyle bir planlama yaptılar, saygı duymak lazım. Maalesef ki bu sürede takımla çalışamadı, umarım tek başına yaptığı idmanlarda iyi bir yükleme yapmıştır. Kendi söylemleri bu yönde.

Dün de yazdım, Linnes'i de yükseltir diye düşünüyorum. Böyle bir rekabet gerekiyordu, kaliteli bir rotasyon kurmuş olduk. Cavanda'nın sol bek oynayabilme durumu da var ama Riekerink'in Linnes'i orada düşündüğü söyleniyor, onu da izleyip göreceğiz. Dediğim gibi, maddiyat üzerinden bu hamleyi eleştirmem ama gerekliliği ve önceliği üzerine eleştiri mümkün. İşin saha içi boyutu adına ise dün yazdığım yazıyı okuyabilirsiniz;


Hayırlı olmasını dileyelim, beğendiğim ve inandığım isimlerden biri transfer edildi. Cavanda'nın ilk kadro dışı bırakıldığı günden bu yana Galatasaray için bir acaba diyordum, gerçekleşmiş olması da beni mutlu etti..

3 yorum:

  1. sence ön libero oynatabilir miyiz :) koşsun bassın işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer oynar ama Cavanda imkansız :)

      Sil
    2. cavanda hızıyla ön libero oynayabilir.hem gayet temiz top çalıyor yada araya giriyor.ilk ani presi yapabilecek hızda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir