26 Ağustos 2016 Cuma

Dieumerci Mbokani & Galatasaray, 2010'dan Bu Yana 7 Farklı Takım ve Ülke


2010'dan itibaren bakıyorum, formasını giydiği 7 takım var ve hepsi de iddialı ekipler. Fransa'dan, Almanya'ya, Belçika'ya, İngiltere'ye ve Ukrayna'ya kadar iyi gezmiş, hepsinde de ödenen önemli bonservisler var. Bu anlamda bir istikrarı yok ama gittiği takımlarda da önemli işler yapmış bir isim. Toplam gol ve asist istatistiğine bakınca da 293 maçta 125 gol 54 asist, yaş 30. Beşiktaş'ın da gündemindeydi ama vazgeçtiler, şimdi de Galatasaray'ın kiralamaya çalıştığı söyleniyor. Maliyetli bir iş, yapabilir miyiz bilmiyorum. Geçtiğimiz sezonu da Norwich'de kiralık olarak geçirdi, 29 maçta 7 gol 1 asist. 

Rodallega'yı çok istemiştim, önceden de sık sık yazdığım gibi. Aradığımız bir tarzdı, hızı, gücü ve bitiriciliği itibariyle. Eren Derdiyok'la doğru rotasyon olabilirdi ki Riekerink'in de her maçta Eren Derdiyok'u kullanacağını düşünmüyorum. Maç maç düşünecektir ve bazı maçlarda daha güçlü, hızlı bir forvet ihtiyacı olacak. Mbokani'yi bu anlamda Rodallega'nın önünde tutabilirim, bir tık daha iyi bir isim. Rotasyona önemli bir derinlik katacağı gibi farklılıkta yaratacak. Bu tarz forvetlerin de ülkemizde genelde iş yaptığını görüyoruz. Hızlı ve güçlü bir isme ihtiyaç var, Mbokani'nin bu ihtiyacı karşılayabileceğini düşünüyorum.

Maliyeti anlamında fikrim yok, Beşiktaş istediğinde fiyatı 4.5 milyon avro'lardaydı. Galatasaray'ın ise kiralamak istediği söyleniyor, başarabilirler mi bilinmez. Acil bir forvet hamlesi yapmaları gerekecek ki zaman olmadığından kesenin ağzı biraz açılabilir. Niasse'yi kiralayıp, köşeye çekilmekte mümkün ki bence daha makul, hatta mantıklı bir iş de olabilir, Mbokani'nin bonservisini kestiremediğim için. Önce zor ihtimalleri zorluyoruz, umarım b ve c planları hazırdır ve daha garanti adımlardır.

Tarz anlamında Rodallega'ya yakın, kalite anlamında ise bir tık daha üstü. Savunma arkası var, güçlü ve ayaklarına da hakim. Patlayıcı özelliği mevcut ki kenardan getirdiğimizde de 65'den sonra maçı çevirebilecek kalitede. Zaten böyle bir isim ihtiyacı mevcut, konuşulan isimler tarz anlamında genelde böyle. Nonda'dan bu yana da bu tarzda bir forvetimiz olmadı ki Nonda'nın yarattığı etki malum. Roma'da yaşadığı sakatlıklar ve hayal kırıklığından sonra onu iyi geri döndürmüştük. Mbokani için de umutluyum.

Sıkıntı ise istikrar anlamında, yazının başında dediğim gibi 2010'dan bu yana dolaştığı 7 takım var, 7 farklı ülke. İyi iş çıkardığı ülkelerde bile tutunamadı, sürekli transfer oldu ki bu da gerçek kalitesini göstermesine en büyük engeldi. Türkiye'nin bu tarz forvetleri kendine getirmesi en büyük şans, Ukrayna Ligi istatistikleri belki aldatıcı da olabilir ama Rodallega'yı izleyince Mbokani'nin de yapabileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir