12 Ağustos 2016 Cuma

En Büyük Avantaj, Galatasaray'ın Bu Finallerde Kazanan Karakteri


Hala bir defansif orta saha almış değiliz ama geçen sezonla da kıyasladığımda ortada bir kadro derinliği oluştu. Acaba şu mu oynasa, bu böyle mi olsa gibisinden fikirler doğabiliyor ki güzel olan da bu. Hazır olduğumuzu da düşünüyorum, bizim gibi Beşiktaş'ın da kadro anlamında eksikleri var ama genele bakınca iki iyi takımın kaliteli mücadelesi olacak. Heyecanlıyım ve Süper Kupa'yı da kazanabileceğimize inanıyorum.

Geçen sezon oynanan Beşiktaş maçı bu maç adına da kıstas alınabilecek bir maçtı. İlk yarıya bakıyoruz, tempolu başlayan ve topa sahip olan bir Galatasaray vardı, rakibi ısırdı, amansız bir baskı uyguladı, orta sahasında Selçuk İnan & Emre Çolak kaynaklı topa da sahip oldu ama ikinci yarı başladığında da nefesi yetmedi.

Twitter'da @Vamosmonarcas 'ın yorumundan yola çıkarak yazıyorum ki aynı düşünüyoruz. Riekerink'in de üzerinde durduğu konuydu, geçen sezon geldiğimde takımı fizik anlamda çok yetersiz buldum demişti ve o şartlarda da ancak bu kadarı olmuştu. Şimdi daha iyi hazırlandık, ipler elindeydi ki Galatasaray'ın yine aynı oynayacağını düşünüyorum. İş şurada bitiyor, nefesimiz ne kadar gidecek.

Cevap bulamadığım ve merak ettiğim bazı sorular var. Sağ bek tercihi mesela, Cavanda fizik anlamda iyi gelmiş ama hazır değil, Linnes'in bir rahatsızlık geçirdiği söyleniyor ve Semih Kaya da hiç hazırlık maçı oynamadı. Bu durumda Sabri Sarıoğlu mu oynayacak mesela? Onu da Riekerink'in sağ bek olarak çok tutmadığını biliyorum.

Ya da orta saha tercihi Dzemaili mi yoksa Tolga Ciğerci mi? Dzemaili kesin olarak ayrılacak ama defansif orta saha hamlesi gelmediği için bekletiliyor. Tolga Ciğerci ise hazır geldi, onun oynamasını bekliyorum ama hazırlık maçlarında da tercih Dzemaili'ydi. Biraz daha tempolu ve basan bir isim ihtiyaç, bu profile de Tolga Ciğerci uyuyor. Dzemaili'den o tempoyu, defansif orta saha pozisyonu için beklemek güç, bence girilmemesi gereken bir kumar.

Son soru da Podolski. Takıma en geç katılan isim, hazır olduğunu düşünmüyorum. Kendi başına çalışmıştır, elbette yatmadı ama takımla pek çalışamadı ve hazırlık döneminde de iyi bir Bruma & Sinan Gümüş ikilisi var. Acaba 11 mi başlayacak, başlaması durumunda da kanat mı oynayacak? Yoksa forvet konusunda Eren Derdiyok mu Podolski mi diyeceğiz. Benim görüşüm oyuna sonradan dahil olacağı yönünde. Bu durumda;

Muslera
Linnes Chedjou Balta Carole
Ciğerci Selçuk Sneijder
Sinan Derdiyok Bruma

Beşiktaş'ın da eksikleri olacak. Beklenen stoper hamleleri gelmedi ve Rhodolfo da hazır değil derken Necip Uysal'ı stoper izleyebiliriz. Adriano oynayacaktır ama Beck mi Gökhan Gönül mü sorusu da olacak. Orta sahada Atiba & Tolgay Arslan, Sosa'nın da hazır olmadığını düşünürsek forvet arkasında Oğuzhan Özkayup kesin. Kanatlarda ise Quaresma sonradan dahil olur diye düşünüyorum, bizde ki Podolski durumu gibi.

Bu durumda da Aras Özbiliz & Olcay Şahan kanatları, önde de Cenk Tosun. Kaleci tercihlerini ise merak ediyorum, Fabri çok tutuluyor ama Tolga Zengin'le sezona girerler gibi. Onlar da Galatasaray gibi bazı pozisyonlar için hamle bekliyorlar, daha çok stoper ve forvet adına. Sosa ve Quaresma'nın takıma yeni dahil olması da bizim adımıza avantaj ama hazırlık dönemini iyi geçiren bir Tolgay Arslan gerçeği de var.

Kazanabileceğimizi düşünüyorum, Beşiktaş'ın büyük bir avantajı yok Galatasaray'a karşı. Dediğim gibi, geçen sezon oynanan Beşiktaş maçı etken, fizik anlamda ayakta duran bu maçı kazanacak. Defansif orta saha noksanı bizim adımıza sıkıntı, Beşiktaş orayı süpürebilir ki Tolga Ciğerci'nin vereceği mesaj çok kritik. Stoper konusunda da sorunları var, Galatasaray'ın da skorer bir hücum hattı var, zorlamalıyız. Beklenilecek, önce savunma denilecek bir maç değil. Yüksek tempo ve baskı bekliyorum, gollü bir final olabilir. En büyük avantaj ise Galatasaray'ın bu finallerde kazanan karakteri, bunu kaybetmeyelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir