8 Ağustos 2016 Pazartesi

Luis Pedro Cavanda Galatasaray'da, Linnes'i Kazandırır Mı Bu Transfer?


Riekerink'in sağ bek isteği gündeme geldikten sonra, Cavanda hamlesini bekliyordum. Kendi arkadaş grubumla konuşurken de söyledim. Bazı yabancı hamlelerin ismi çıktı ama Cavanda'nın gündem olacağı o kadar barizdi ki. Kötü transfer değil ama, baştan söyleyeyim. Trabzonspor'da gösterdiği görüntünün de ölçü olmadığını düşünüyorum. Belçika Milli Takım futbolcu havuzunda olan, 25 yaşında bir isim. 

Trabzonspor adına da kötü transfer değildi, maalesef ki kötü sezonun dalgasına o da takıldı. 1.750 milyon avro bonservis, 850 bin avro gibi bir yıllık ücreti vardı. Sezona da fırtına girmişti ama takımla birlikte o da çöktü, devamında bazı sıkıntılardan bahsedildi. Ersun Yanal da yeni dönemde düşünmedi onu, bence düşünebilirdi, maliyeti düşüktü. Galatasaray bu hamleyi yapmamış olsa bile Cavanda'yı yine 1.5 - 2 milyon avro aralığında bir bonservise satmak mümkündü. Piyasası olan bir isim ve dediğim gibi, Trabzonspor açısından kötü bir hamle değildi.

Şu tartışılır, Galatasaray'ın önceliği sağ bek miydi ya da neden Cavanda? Bakıyoruz ki, alınan tüm isimler ya yerli ya da Türkiye geçmişi olan futbolcular. Dışarı bakmayı bıraktık, sürekli yerli piyasasından yürüyoruz ve olmadık rakamlar harcamaya devam ediyoruz. Tolga Ciğerci konusunu ayrı yazacağım ama transferine ne kadar sevindiysem, şu sözleşme şartlarını gördükten sonra da o kadar öfkeliyim.

Cavanda'ya dönelim, yukarıda da yazdım, öncelik sağ bek miydi? Saymaya kalksam, Tarık Çamdal ve Salih Dursun gibi isimlerle de sağ bek oynayabilecek tonla isim var. Yeterli veya yetersizler, isim anlamında anlamsız bir kalabalık bu. Linnes'den beklediğini alamadı Riekerink, belli ki Sabri Sarıoğlu'nu da düşünmüyor. Sağ bek istedi, oysa sol bek için bir alternatif arıyorduk. O konuda da düşünce Linnes'in sol bek oynayabilme ihtimali. Norveç Milli Takım'ında oynadı ama uzun vadede ne yapar bilinmez. Cavanda'nın da sol bek oynayabilme özelliği var ama dediğim gibi, bunlar hep ihtimal dahili. Sahada görmek lazım.

Cavanda yetenekli bir futbolcu, onu futbola döndürmek önemli olan. Riekerink'in onay verdiği söylendi. Tanıdığını düşünmüyorum ama sağ bek konusunda ısrarlı olması bu transferin erken bitmesine en büyük etken. Patlayıcı gücü yüksek, fizik anlamda bir sağ bek'e göre çok daha fazlası. Kafasını kullanmıyor bazı noktalarda, çabuk dağılabiliyor, iyi giderken ivme bir anda tersine de dönebiliyor. Kafasını futbola odaklayabildiği ölçüde etkili. 

Savunması Linnes'den iyi mesela ama Linnes bir sistem futbolcusu, iyi sistem içerisinde yükselen bir isim. Cavanda ise kaos futboluna da gelir, temposu her şeyi ve amansız bindirir, sürekli mücadele eder, kafasını kullanabildiği kadar etkilidir. Linnes daha kontrollü ve akıllı, bana göre potansiyeli de daha yüksek ama Linnes'i büyütmek anlamında böyle bir rekabet iyi olabilir. Cavanda & Linnes rekabetinde belki de Linnes'i kazanacağız, ben umutluyum. Carole & Telles için bunu düşünüyordum ama izleyemedik bu ikiliyi, Cavanda & Linnes de buna benzer bir durum.

Maddi şartlara açıklama geldiğinde gireriz ama Trabzonspor'un Lazio'dan aldığı bonservis dahilinde bu iş olacak gibi. 1.8 milyon avro bonservis, 800 bin avro yıllık ücret gibi. Bekleyelim ve hayırlısı olsun diyorum..

3 yorum:

  1. cavanda daha defansif .hücuma katılsa bile linnes kadar efektif değil.zaten istatistikleride bunu söylüyor.ama hızı ile linnesten daha agresif bir yapısı var.buda hücum pres için ideal bir seçenek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı yüksek temposu ve maç başına 2 dripling ortalaması var. Linnes'de 0.4 bu rakam. Linnes daha teknik, daha sistem oyuncusu. Cavanda amansiz bindiriyor, biraz kafasiz ama fiziği sağ beke oranla üstün. İyi alternatif bence.

      Sil
  2. bu tranferin olumsuz yani linnesi kaybetmektir.kanat açıkları zaten bol alternatifli.açıkta da kullanamazsın.sabri de yılların yedeği.onunda yedekliği garanti.ya kiraya vereceksin yada aldığın fiyata satacaksın aga.oynamadığı her sezon piyasası düşecek.vede kendi kariyeride olumsuz etkilecek.kaybet kaybet politikası adeta.

    linnes düzeni olan hücumcu bir takımda çok iş yapar bu arada.

    linnes mi cavanda mı dersen şu pres gücü düşük takımda cavanda tercih edilebilir.dinamizm açısından.ama genç ve dinamik bir takımda linnesi tercih ederim kafadan.

    cavanda poldi nin açıklarını kapatacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir