11 Eylül 2016 Pazar

Dün Ki Değişiklikler Cesurdu, Kimsenin Olmazsa Olmaz Olmadığı Adına


Galatasaray'da 6. sezonu, 216 maçta ilk 11'de başladı ve ilk kez bu kadar erken çıkıyor (45. dakikada). Olmaz diye bir şey yok, olabilir ki bunun da önemli bir hareket olduğunu düşünüyorum, yine herkesin cesaret edemeyeceği cinsten. Daha önce görmedik çünkü, Selçuk İnan da ilk kez kötü oynamıyor. Doğal bir değişiklikti, hak da verdim. Tolga Ciğerci & Nigel De Jong ikilisini izlemek adına da güzel bir maçtı.

Selçuk İnan'ın Galatasaray geçmişine ve kendisine büyük saygım, sevgim mevcut. Galatasaray'a transfer olduğu tarihten itibaren de Türk futbolunun seyri değişmiş, ivme Galatasaray'a dönmüştür. Kazanılan kupalar, büyük başarılar. Nice Galatasaraylıda da olmayan bir kariyer, Arda Turan'ın yok mesela. Ama futbolda dün de yok, bugünü yaşamak durumundayız ki girdiği yol itibariyle de Burak Yılmaz misali ayrılığın kaçınılmaz olduğu zamanlara geliyoruz.

Prandelli & Mancini zamanlarında rüzgar Selçuk İnan'ın arkasındaydı ama bugün değil. Dün şu hocayı yeni, bugün de bu hocayı yer tezi de yanlış, olmayacak bir şey. İyi durumda değil, umarım toparlar, toparlaması durumunda da yaratacağı fark geçmişte olduğu gibi büyük. İyi bir Selçuk İnan'ı her zaman beğenir, tutarım ama bu sezona başlangıcı inanın felaket. Geçen sezona iyi başlamış ama hakkı verilmemişti, bu sezona ise çok kötü girdi.

Dünkü değişiklikler de bence doğruydu, plan tutmadı ama düşünce doğruydu. Josue ile topa biraz daha sahip olmayı, ceza sahası etrafında daha organize olmayı istedi (Sneijder'i de rahatlatıp) ama tutmadı. Bu tabloda da Bruma haricinde rakip ceza sahasına giren bir isim kalmamış oldu. Nigel De Jong & Selçuk İnan değişikliğinde ise orta sahayı biraz daha sertleştirip, tempo kazandırmak hedefti ama Nigel De Jong beklediğim tempodan uzaktı. Yine de Tolga Ciğerci daha rahatladı, hareketlendi, hücuma yönelik cesur hamleler yaptı. Tartışılıyor ya, 8 olur mu gibisinden, bence olur. Nigel De Jong & Tolga Ciğerci orta sahasıyla da yürümek mümkün.

Alternatifsiz değil yani Selçuk İnan, b, hatta c planı dahi yapmak mümkün olacak. Dün olabileceğini gördüm, bundan sonrasını ise zaman belirler. Selçuk İnan'ın da kesilebileceğini Riekerink dün bizlere gösterdi, kesilemez gibi yorumların alakasız olduğuna yönelik cesur bir hamleydi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir