30 Eylül 2016 Cuma

Ömer Toprak, Nihayet..


Gündem tabii ki Arda Turan, Caner Erkin, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül üzerinden dönecek, konu ne inanın bilmiyorum. Fatih Terim de kendi açısından haklı geliyor, Arda Turan da. Ne oldu, ne bitti, hala kesin bir açıklama yok. Ama bildiğim bir şey var ki, Fatih Terim'in Arda Turan ve bu tayfayı bir daha kadroya dahil etmez. En azından çok uzun bir süre, Fatih Terim'i bildiğim için de bu isimler kadroda olur mu olmaz mı gibisinden tartışmalara hiç girmedim.

Mevcut kadroya bakalım biz, önümüze bakmak durumundayız. Ömer Toprak adına sevinçliyim, benim adıma esas nokta budur. Bundesliga'nın en iyi stoperlerinden birine sahibiz, Dortmund'un 20 milyon avro önerdiği ama alamadığı adam. O kadar değerli bir isim ki, üstelik en sıkıntılı bölgemizi de stoper olarak düşünürken. Mevzusunda da haklı üstelik, ama alınmadı işte, bence haksızlık oldu. Euro 2016'da olmayışı mesela, o kadar büyük hayal kırıklığı ki. Şu an kadroda olması çok kıymetli ve güzel bir hareket, çok da büyük bir güç katacak. Lider stoper deriz ya, liderin tanımıdır kendisi.

Diğer sevindiğim nokta da Hakan Balta yönünde. Bir önceki Milli Takım kadrosunda olmadığında yaş haddine takıldığını yazmıştım. Arda Turan'larla birlikte kadroda olmamasını onun da sanki o tayfadan gibi anılmasına yol açmıştı ama o gün de söyledim. Yaş haddine takıldığını düşünüyordum, bu tarz konularla da asla işi olmazdı. Kadroya alınması da buna en güzel cevap, tecrübesi de her zaman gerekli. Oynamasa bile kenarda olması dahi önemli isimlerden, kötü de bir durumda değil. Şu aralar Chedjou'yu toparlamaya çalışmakta.


Bu isimler dışında klasiğe yakın bir kadro. Yasin Öztekin geri dönmüş mesela, hakkını veremedik ama son haftalarda gerçekten iyi bir görüntüsü var. Mevlüt Erdinç dönmüş, o da çok formda. 11'de de kendisine yer bulması sürpriz olmaz mesela. Oğuzhan Özyakup kadroda yok, onun da formsuzluğu çok büyük. 

Beklenen isimler bunlar dışında ve en büyük beklentim de artık Yunus Mallı'ya bir rol belirlememiz gerekliliği. Formda olmasının yanında kaliteli bir isim, benim için Çalhanoğlu'nun da önünde hatta ama biz o rolü bulamadık. 10 numara mı, forvet mi, kanatlarda mı yoksa orta saha mı? Hepsinde oynar, o da ayrı nokta ama şu rolü biçsek artık, böyle bir futbolcuyu kadroya almak ama yararlanamamakta çok büyük kayıp.

1 yorum:

  1. Milli takıma alınmayanları değil de alınanları yazıp, yorumladığın için teşekkürler. Keşke ana medya da polemik denizinde yüzerek milli takıma zarar vermekten başka iş yapmadığının farkına varabilse....

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir