12 Ekim 2016 Çarşamba

Chedjou'nun Ayrılığı Kesin.. Ocak Ayı Mı Yoksa Sezon Sonunda Mı?


Chedjou'nun ayrılığı kesin, Ocak ayında mı yoksa sezon sonunda mı olacak bunu konuşuruz. Ocak ayında da ayrılma ihtimali var, alacağı kontratlara göre değişecek bir konu. Katar ve Çin özelinde bazı tekliflerin olabileceği söyleniyor, bu kontratı da aldığı an kabul eder, sezon sonunu beklemez. Bu gerçekleşmezse bile sezon sonunda ayrılık kesin, sürekli düşen bir performans ve yaş haddiyle de kendisiyle devam edilmesi imkansız. 

Yeni sözleşmeyi çok bekledi ve istedi ama şu görüntüde imkanı yok. Sezon başında Marsilya'nın ilgisi yazılıyordu, yine olabilir. Ya da Lyon, başka bir x Fransız takımı ama mutlaka olur, o piyasası da var. Burada soru şu, Chedjou'nun yerine Galatasaray'ın atacağı adımlar. Adım demiyorum, tek stoper ihtiyacı olmadığı için. 

Denayer'in bir kontenjanı var ve Galatasaray bunu mutlaka zorlayacak. Bir de lider stoper ihtiyacı var, daha tecrübeli ve savunmayı idare edebilecek bir isim. Ujfalusi'nin kontenjanı dolmadı, Chedjou da yıllardı Galatasaray forması giyiyor ama o beklentiyi karşılayamadı. Kaliteli ve farklı bir stoper, fark yarattığı dönemler de oldu ki onun özelliklerini karşılayan başka bir stoper yok bu ülkede ama istikrar işte, stoperden beklediğiniz öncelikler.. 

Chedjou bunu karşılayamadı, o bir lider stoper aradı, belki o zaman işler daha farklı da gelişebilirdi ama Galatasaray kariyeri bu işte. 1-2 milyon avro da olsa bir şeyler kazanabilsek keşke ama kontratının kaldığı süre itibariyle zor. Donk işi bir kere olur, o tufaya da ancak biz düşeriz. Chedjou'yu o kıvamda Çin veya Katar dahi alamaz ama en azından maaşından daha erken çıkmak mümkün olur ve bu da bir boşluktur. 

Denayer'in Sunderland günleri iyi geçmiyor, bence kendisinden vazgeçilecek ve bu iş Ocak ayı, olmadı sezon sonunda mutlaka gerçekleşecek. Üstelik bonservisiyle ve zarar edecek olsak bile Denayer gibi isimlerden edelim, ben razıyım. Başarısız olacağına da inanmıyorum, Riekerink'le yükselen isimlerdendi, potansiyeli de fazlasıyla parlak. 

Lider stoper de istiyor ama bu takım, mümkünse de sol stoper olsa mükemmel olur. O konuda da bonservisi sezon sonunda bitecek bazı iddialı isimler var, şimdiden takip edilse ve uğraşılsa hayal de olmayacak isimler üstelik. Şu stoper konusunu çözmemiz gerekiyor, bu sezon adına müthiş şeyler yazıyorken hala stoperlerin yetersizliğinden bahsetmek zorunda kalıyoruz, takımın en zayıf karnı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir