9 Ekim 2016 Pazar

Zamana İhtiyaç Var, Taşların Oturması Adına


Zaman lazım, taşların oturması adına. Bazı roller belirlenemedi, bunun adına da şans vermeli ve beklemeliyiz. Russ ve Pleiss mesela, rolünü benimseyememiş, beklentinin altında kalan iki isim oldu. Pleiss daha fazla şans buldu ama Russ ilk hatasında kenara alındı. Avrupa'da ilk sezonu, bir anlamda Avrupa çaylağı ki onu kazanmak adına sahada tutmak, hatalarının üzerine gitmek gerekir diye düşünüyorum ama her hatasında kenara gelmesi onu kazanmak anlamında doğru adım değil diye düşünüyorum.

Diebler konusu ya da, Best Balıkesir maçında sahada en çok kalan isimlerden biri oldu ama potaya 3 kere bakabildi, 2 üçlük isabeti var. Diebler gibi bir isim üzerinden hücum setleri kurmak gerekiyordu mesela, bunu da yapamadık. Rolü ne ayrıca, sniper olarak mı bakıyoruz yoksa başka beklentiler de mi var? Bunu bilmediğim için ilk maçtan yorum yapamıyorum ama güçlü el, en kritik anda attığı üçlük maçı kopardı diyebiliriz.

Alex Tyus & Daye uyumunu beğendim mesela. Tyus'un sahada kaldığı her an etkiliydik, atletizmi gerek hücumda gerekse savunmada çok büyük bir fark yarattı. Daye'nin de hücum yönü çok klas, herkesi heyecanlandıran bir isim ki bu ikilinin birbirleri üzerinden oynadıkları oyunların da maçın kazanılmasında katkısı çok büyük oldu diye düşünüyorum.

Maça da iyi başladık, özellikle Tyus & Daye uyumu ve Emir Preldzic'in aldığı sorumlulukla. Maçın sonunda da yine Emir'in aldığı sorumluluğun bizlere nefes aldırdı, Ergin Ataman onu kazanacak gibi görünüyor. Özel bir isim, farklı oyuncu ki saha içinde joker diye adlandıracağımız oyunculardan. 1, 2, 3, 4 numara oynar, kritik anlarda sorumluluk alır ama bunları istikrarsız yapar, geçmiş sezonlarda da sorunu buydu. Hoca güveniyor ama, Emir Preldzic de sisteme sadık kaldığı kadar katkı yapacaktır.

Maçı koparamamak diğer mesele, 15 sayı öne geçtiğimiz de oldu ama rakip her şekilde geri döndü. Geçen sezonun hastalıklarından biri bu durum, maçı erken bitirememek. İlk maç olduğu ve bazı isimlerin zamana ihtiyacı olduğu için bu maçlar ölçü olmayabilir ama bu maçı daha erken bitirmek mümkündü. Tyus ve Daye kenara geldiği her an sorun yaşadık, Micov da tam hazır olmadığı için sorumluluk alabilen Emir Preldzic ve Sinan Güler dışında kimse yoktu. 1-2 rotasyonu da sorunlu diye düşünüyorum, özellikle de ligde zirveye oynamak anlamında. Micov ve Preldzic'in oyun akılları bu durumu dengeleyebilir diye düşünüyoruz ama Russ'u kazanmak lazım.

Dentmon konusunu da anlamadım, takımın en çok kazananı, belki beklentinin en çok olduğu isimlerinden biri ama lig lisansı yok mesela. Sorunlu olduğu söyleniyor ki bu durumda neden transfer edildi? McCollum'un rolü şu an için boş, Russ'u da kazanana kadar zaman lazım ve kazanacağımız da garanti değil. Kısa rotasyonu beni gerçekten düşündürüyor, oysa geçmiş zamanda uzun rotasyonu kaynaklı sorun yaşardık. Bu sezon ise tam tersi..

1 yorum:

  1. Maça dair yazdıklarına aynen katılıyorum. Parkede endişe verici bir oyun vardı. TED Kolej'den sonra ligin en zayıf 2-3 takımından biriyle oynarken 20 top kaybı yaptık, savunamayıp, her pozisyonda yumuşak kaldık(Sinan, Tyus ve Göksenin dışında herkes temastan kaçıyor ve savunmuyor). Bardağın dolu tarafı diyebileceğimiz nokta 11 kişi sahada yer aldı. Hocanın geniş rotasyonla imtihanı olacak bu sene. Umarım ısrar eder.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir