14 Kasım 2016 Pazartesi

Fabrika ayarlarına dönen, Galatasaraylılığını hatırlayan Ergin Ataman'ı çok seviyorum


Alınan mağlubiyete takılmıyorum, kaybedebilirsin, bu mesele değil. Ama kafadan yenilgiyi kabul etmemek gerekiyor, Euroleague'de oynanan Fenerbahçe maçı sonrasında Ergin Ataman'a bu yüzden kızmıştım. Bu maç için bir planı vardı ama olmadı, bazı noksanlar maalesef büyük etki ediyor. Müthiş bir 3 sayı yüzdesiyle başladık mesela, yüzde 80'lere dayanan bir yüzdeyle oyunda kaldık ama pota altında ağır ezildik. 

Vesely ve Udoh gibi isimlere karşı durmak zor, Daye & Micov 4 numara rotasyonu, Tyus & Thompson ise 5 numarada kısa kalıyorlar. 2. periyotta da 9 sayı öne geçtiğimiz bir an var, hücum ediyorduk ama 2 hücum üst üste Sinan Güler'in Tyus'a fantastik pasları vardı, haliyle top kaybı olan. Sonrasında Fenerbahçe ayaklandı zaten, üstünlüğü ele geçirdi, fark geldi derken 2. yarıya girdiğimizde maç zaten kopmuştu. 

Hafta içinde Euroleague'de 2 önemli maç var, Kaunas deplasmanı ve Darüşşafaka ile. 2'de 2 mümkün, bu da bizi Euroleague'de tekrar iddialı kılar. Fenerbahçe maçı için ise kötü olan çok şey var, biz nadir görünen iyilere bakalım. O da Diebler'ın istikrar yakalaması ve Avrupa'nın en iyi şutörlerinden biri olduğunu hatırlaması, diğeri ise Ege Arar'ın mücadelesi. Bu adam en azından ligde 10-15 dakikaları bulamaz mı mesela, mutlaka görmek lazım.

Oyun kurma anlamında sorunlar büyük, Dentmon'a hala güvenemiyoruz ve Sinan Güler'in üzerine çok yük biniyor, en büyük sorunun bu olduğunu düşünüyorum. 

Yaşanan olaylara ise gelmek istemiyorum, her yerde oluyor, bizim sahamızda da, onların sahasında da. Takıldığım şu, olaylar bizim sahamızda yaşansa ve rakibin başkanı bizim salonda olsa böyle tepkisiz mi kalırdı? Dursun Özbek ise izlemeyi tercih etti, gerçi "sen kimsin Harun" dedikten 2-3 gün sonra davasından vazgeçen, arkasında durmayan bir başkandan da çok şey beklememek lazım. Ergin Ataman konusunda ise, fabrika ayarlarına dönen ve Galatasaraylılığını hatırlayan halini o kadar çok seviyorum ki..

1 yorum:

  1. Bu seneki çöküşün baş sorumlusu Ergin Ataman. Bana Efes’ten kovulmasına neden olan Nachbar ve Radosevicli sezonu hatırlatıyor. Aynı suçlayan,çözüm üretemeyen, oyuncularla sorun yaşayan ruh halinde. Konsantrasyonuna engel olan bir sorun var. Bu durumda ne denli saçmaladığını biliyoruz. Benchte sağlam bir asistan da yok. Seni umutlandıran ne oldu bilemiyorum ama dünkü maçta da bariz hatası vardı. Veselj, Udoh içeriyi karartmış elinde P%P yaptığında orta mesafe sokan Thompson var. Ama hoca elemana post up yaptırıp yok olmasını izledi. Tıpkı Pleiss’ın çok sağlam orta mesafesinden yararlanmadığı gibi. Oyunculardan ekstra istemesine itirazım yok ama onları var eden favori özelliklerini hiç kullanmamayı anlamıyorum. Kadın takımı nasıl ışık saçıyorsa erkek takımı için tünelin ucu o kadar karanlık. Hoca büyük Galatasaraylı, saygım sonsuz ama yazık ki egosu gözünü karartmış gibi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir