11 Aralık 2016 Pazar

Hayat devam ederken.. Galatasaray 3-1 Gaziantepspor


Futbol konuşulacak gün değil ama terörün amacı biraz da bu değil mi. İnsanları korkuya sürüklemek ve gündelik hayatlarının dışına çıkarmak. Şehitlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyorum, yararlılar için de acil şifalar. Teröre, teröriste, buna destek olana, görmezden gelene de lanet olsun. Terörün bu dünyanın gerçeği olmasına da lanet olsun, keşke elimizden daha çok şey gelse. Allah, polisimize ve askerimize güç versin. Benim babam 32 yıllık polisti, çok şey yaşadık ve gördük. Kutsal bir meslek, maç öncesinde yaşananlarla da hepimiz duygulandık. 

Galatasaray'ın sorunları klasik, değişmiyor ve sorunun çözümüne yönelik bir gelişim yok. Savunma sorunlu, mevcut kadro üzerinden de bunun gelişmesi imkansız. Bu noktada da hücumu hatırlamak gerekiyor, tempo yakalamak ve rakibini boğmak zorundasın. Pozisyon vereceksin, bu maalesef ki (mevcut kadroda) değişmez gerçek ama bugün yaptığın gibi çok fazla pozisyona girmek zorundasın. 

Sürekli pas oyunuyla, topa sahip olmakla olmuyor. Selçuk İnan'ı bu maç için ön plana çıkarabilirim, dikine oynayan ve hücuma odaklı bir Selçuk İnan'la takımın hücumu daha iyi noktada. Nigel De Jong'la Tolga Ciğerci'ye oranla daha iyi bir ikili oldular, Nigel De Jong'un öncelikli görevi savunma ve sekeni toplayıp, orayı süpürmek. Selçuk İnan da öne attı bugün kendisini, böyle oynayınca da doğal olarak Sneijder de rahatlıyor.

Galatasaray'da iyi bir nokta var, o da bazı karakterlerin sorumluluk alması, istekli oyunları. Sneijder, Selçuk İnan ve Podolski üçlüsü üzerinden dönen bir oyun var aslında. Podolski'yi forvete atmak doğru bir hamleydi, Sneijder'le etkileşimleri daha iyi ve gezerek oynaması da Bruma, Yasin Öztekin gibi isimleri ön plana attı. Sneijder çok istekli, sürekli arıyor. Gökhan Değirmenci'nin böyle çılgın performansları vardır, öyle bir performansa denk geldik ama Sneijder'in bu isteğiyle işler çok daha rahat. 

Pozisyon veriyoruz, maç bir noktada 2-1'e geliyor, ilk yarıda da oluşan tempoda her iki tarafın da etkili pozisyonları vardı ama kalite farkı Galatasaray'ı daha ön plana çıkarıyor. 2. yarıda da tempo muazzamdı ve tüm sezon giremediğimiz pozisyonları bu maçta yakaladık. Bursaspor maçında da böyleydi, iç sahada bu oyunu yakalamamız önemli. Trabzonspor maçını hatırlayın, o maç üzerine şu görüntü (çok iyi futbol olmamasına rağmen) güzel, en azından kazanmak anlamında. 

Bireysel performanslarımız iyi, ön plana çıkıyorlar. Yasin Öztekin'in 3 golü gibi, attığı 2 gol şans gibi ama o an orada olmak önemli. Yasin Öztekin'le ilgili sorun başka, çok şahsi oynuyor, bu maçta da değişmedi o görüntü ama gol anında var, gol sayısı gayet iyi. Bu maç iyiydi de, rakamları da bunu gösteriyor, istekliydi ama Bruma o kadar şahsi oynamıyor mesela. Sneijder, Podolski'yi de dahil ediyorum, istek olduğu sürece bireysel performanslarda sorun olmuyor.

Ama kopuk oynuyoruz, 90 dakikaya yaydığımız, iyi bir sistemimiz yok. Galatasaray'ın oyunu şu diyemem, Ama bireysel performansları iyi, bugün Selçuk İnan'ı da mevzuya dahil edince hücumun görüntüsü bu oluyor. Savunma anlamında ise gelişim yok, olacak gibi de durmuyor. Taktiğimiz gelişmek zorunda, pas oyunu ve topa sahip olmak bir felsefe ama bunu bir arada ne kadar iyi kullanabildiğiniz mesele, hücumda verim yaratmalı.

Linnes'in 11 başlamasını bekliyordum, taraftara sus payı vermek anlamında. Kötü bir ilk yarı geçirdi ama 45 dakika dayanabildi Riekerink, Linnes'e karşı hiç tahammülü yok. Sabri Sarıoğlu'nun kötü oyunları çok daha fazla ama oynuyor, Osmanlıspor karşısında da 11 başlayacak. Bu maçın 2. yarısını iyi geçirdi, ona lafım yok ama genel tablo üzerine yorumum bu. Galatasaray'ın 11'lerini tahmin etmek zor değil aslında..

5 yorum:

  1. Sneijder maçın ilk yarısında hayatının en kötü maçını oynamıştır galiba. Yıllık 5 m € alan adam topa kafa vuramazmı. İlk beş dk 2 gol atardık ama şino kepazeydi. Maçı izlemeyen yasini haftanın oyuncusu yapar ama balına 3 gol attı. Serdar desen bomba ama oyundan çıkınca hava topu alamıyoruz. Herşeye rağmen (hocanın saçma sapan işleri, bjk-fb ye hakem yardımları, sakatlıklar vs.) 3 puan var zirve ile. 2 maça hakem etki etse liderdik. Hayırlısı bakalım

    YanıtlaSil
  2. Bu adamin linnesle ne sikintisi var bilmiyorum. Bugün linnesin yaptigi hatalari sabri ve carole her mac yapiyor yapacaklarda. Linnes 3 mac ust uste oynatmadi su saatten sonrada linnesi kazanacagimizi sanmiyorum. ilk golde linnes poldiyi cok net bir pasla gordu acaba ayni durumda sabri olsa o pasi atma zekasini gosterebilecekmiydi. hatalarini gorup yaptigi doğru isleride görebilmek lazim. adami 3 mac oynatma 45 dk. da cikar.. ne diyeyim fazlada uzatmaya gerek yok.

    YanıtlaSil
  3. 1-Son cumlenizden baslarsak, GS ligin en tahmin edilebilir takımı oldu maalesef.Sigtorson onemli bir cesitlilikti ancak olmadi.Benzerini veya mumkunse daha iyisini bulmaliyiz transferde.
    2-Savunma hattımızin, oynayan futbolculari bile soyluyor artik ,kalecinin eline bakar hale gelmesi cok acı.Antep bile gelip sana kafa tutabiliyor hem de arena da.Savunmada kazma kurek adamlarin degil kafasi calisan adamlarin olmasi gerek.Savunma transferleri sezonu belirleyecek.
    3-Ankara ayazında, ligin en cok ve isabetli sut atan, faul yapmaktan cekinmeyen,sert,yeri gelince ne oynayacagini bilen Osmanlispor macı insallah D.kiev benzeri acı bir hatiraya dönmez.JOR un yerinde olsam yarindan itibaren odama kapanir etrafa kulak asmadan Osmanlispor dersime calisirim.Bu halimizle cok kolay lokma oluruz.
    4-Terörün istedigi olmasin diye zorla da olsa yazdik bir seyler.Döktügünüz kanda, gözyasinda bogulun yaratıklar.Size kalmayacak bu dünya.Er gec soyunuzu silecek insanlık yeryuzunden.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir