2 Ocak 2017 Pazartesi

Garry Rodrigues & Galatasaray, Bruma sonrası adına bir adım


Galatasaray'ın Bruma sonrasını planladığını düşünüyorum. Bruma için yeni bir sözleşme beklentisi var ama bu konuda adım atılmasına rağmen, Bruma'nın buna pek yanaştığını düşünmüyorum. İlgi gören bir futbolcu, talipleri olacak ve 1.5 sezonluk bir kontratı kaldı. Maalesef bu konuda yönetimin eli kolu bağlı, çok büyük rakamlar bekleyemiyorum kendisinden. Yeni sözleşmeyle önümüzü görmek mümkündü ama özellikle serbest kalma bedeli üzerinden bir anlaşmazlık bedeli olduğunu düşünüyorum. Kesin olan şu, Bruma gidecek.

Galatasaray'ın da şimdiden Bruma sonrası adına bir adım atması bence doğru. Transferde öncelik kanat değil, en az 2 stoper gerekiyor, Podolski'nin gidişiyle alakalı golcü, maç alan bir forvet de lazım ve en önemlisi de merkezi kuvvetlendirmek adına orta saha hamlesi. Kanat transferini bu önceliklerin ardına yazarım ama imkan doğmuş olmalı, sürpriz şekilde Garry Rodrigues ismi ortaya atıldı ve çıkan haberlere de bakınca bu transfer oldukça yakın.

Çok tanıdığım, bildiğim bir isim değil tabii. İsmi çıkınca kafayı yaktım biraz, tüm gece araştırdım, bilgi almaya çalıştım, en azından bir ön izlenim yaptım. 26 yaşında, genç bir isim değil yani. Geçmişte potansiyeli ne ölçüdeydi bilemem ama bugüne baktığımızda çok iddialı bir isim de demek mümkün değil ama bazı özlemleri gidermek adına atılabilir bir adım. Bruma farklı bir tarz, onu Keita ile kıyaslayamam ama bu noktada Garry Rodrigues'in tarzını Keita'ya benzetebilirim.

İçe kat eden, solda oynayan bir isim. Bruma sonrası adım dememin nedeni de bu, solda oynayan bir isim daha ve kanat rotasyonuna da bakınca solda oynayan 3. isim olacak. Yasin Öztekin'in sağ tarafta oynaması mecburiyetten ama iyi iş çıkardığını söylemem gerekiyor, hakkı çok verilmiyor ama ligin ilk yarısında iyi bir katkı verdi. Garry Rodrigues'in ise sağ tarafta verdiği etki Yasin Öztekin'in gerisinde olur, gelir ve hemen farkını yaratır diye diyemem bu yüzden. Bruma sağa çekilecektir ve bu durumda da Bruma'nın performansı solda olduğu gibi olmaz. Garry Rodrigues'in forvet ve sağ kanat özelliği var ama oynaması gereken yer sol taraf.

Kreatif bir isim, topu aldığında yaratacağı heyecan Bruma'dan büyük olur, Keita'dan sonraki görsel şölen bir noktada. Bu sezon da önemli bir çıkış yakaladı, Yunan Ligi ne kadar ölçüdür bilinmez ama ligin en büyük çıkış yakalayan ismi belki de. Tehlike noktası şu, biraz maç seçen bir isim aslında. İstikrarı nasıl sağlanır bilinmez ama izlemesi keyifli bir futbolcu, etkili de olabilir. Görmek lazım kendisini ama Bruma sonrası adına bir adım olduğunu eklemek lazım..

4 yorum:

  1. bu adama verilen paraya viscaya ver 1-2 fazlasini daha faydali olur.

    YanıtlaSil
  2. hocam galatasaray yönetiminden bir plan mı bekliyorsun allasen.

    sightorsun oynamadan gitti.serdar aziz e verilen rakkamlara bak.kulübü falan düşünen yok aga.

    yönetim gitmeden bişeyler değişmez.hatta bu dernekler yasası ilede hiçbişey değişmez.çünkü gelen yönetici gelip geçici olduğunu biliyor.haliyle ne kadar cebellezi yaparım diye düşünüyorlar.

    plan program falan hikaye.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle Bruma sonrası bir adım değil.. Bruma ile kontrat yenilenecek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir