28 Ocak 2017 Cumartesi

Mehmet Ekici'yi düşünüp, Tolgay Arslan'ı düşünmemek bana garip geliyor


Ara transfer döneminin bir numaralı konusu, Mehmet Ekici. Sözleşmesinin sezon sonu bitiyor olması itibariyle konuşuluyor, değerli görülüyor. 14 yabancılı bir düzen ama yerli futbolculara da ihtiyaç var işte, Mehmet Ekici'nin de bundan dolaylı bir piyasası var. Ocak ayında sözleşmesi bitmesine rağmen 2 milyon avro'lu bonservisler, yine 2 milyon avro dolaylarında yıllık ücretleri konuşuyoruz. Çılgın bir piyasa ve ne olacağını kimse bilmiyor.

Fenerbahçe'nin kendisiyle anlaştığı söyleniyor, Beşiktaş ise Trabzonspor'la anlaşmış, gizli anlaşmalar var deniyor, bin türlü hikaye yazılmış durumda. Trabzonspor şu an kendisini kadro dışı bıraktı, Beşiktaş'a gitmesi adına zorluyor. Mehmet Ekici ise Fenerbahçe diyor, Trabzonspor'un da bu konuda geri adım attığını söyleyemeyiz. Ortada büyük bir rekabet var ama soru şu, Mehmet Ekici'nin ederi bu mudur, böylesine olmazsa olmaz bir futbolcu mudur?

Mehmet Ekici'nin Fenerbahçe'de büyük bir fark yaratacağını düşünmüyorum, Beşiktaş'ın ise neden bu transfer için bu kadar ısrarcı olduğunu anlamıyorum. Tolgay Arslan gibi bir isim var ellerinde, bana göre Mehmet Ekici'nin çok daha önünde olan bir isim. Daha hareketli, dripling özelliği de olan, topla çıkan, pas sezgisi, oyun aklı daha yüksek bir orta saha. Beşiktaş'ın ondan vazgeçeceğini düşünmüyorum ama Trabzonspor'un Tolgay Arslan ilgisi olduğu söyleniyor, Beşiktaş ise Mehmet Ekici'yi istiyor. Anlamadığım bir durum.

Mehmet Ekici için Galatasaray gündemi de vardı, araya da girmek istemişiz aslında. O dönemler yok demiyordum, alternatif olması noktasında ama konuşulan paraları ve şu tabloyu gördükten sonra da uzaklaştım. Şu an transfer edenin elinde kalacak bir görüntü oluştu, Dursun Özbek araya girmek istemiş ama Muharrem Usta bizi korumuş, teşekkür etmek lazım.

Olacağından değil, satacak olsalar bile şu dönemde Beşiktaş bunu istemez ama yazayım ben yine de. Tolgay Arslan için Trabzonspor ilgili de biz neden düşünmüyoruz. Aradığımız profil 8 numara bu işte, Beşiktaş'ın değerli bir alternatifi ama Şenol Güneş çok tutmuyor sanki, soğuk bakıyor, ısınamadı ya da, sevemedi. Galatasaray'da görmek isterdim Tolgay Arslan'ı ama doğru nokta şuydu, Beşiktaş onu Almanya'dan getirirken sen ne yapıyordun..

2 yorum:

  1. bi defa 14 yabancı kuralı var yazmışsında ekici de sonuçta yabancı.alt yapısı itibariyle.niye yerli alıyorsun dediğimizde yakınmamız türkiyede alt yapıların kötü olduğudur.yani 14 yabancılı bir düzen ama yerli oyunculara da ihtiyac var ekici için yanlış bir söylem.

    olayın teknik tarafına gelirsek: şenol güneş sosa sını bulamadı.tolgay olmadı diye düşünüyor.ozi de olmadı.haliyle ekici acaba sosa olur mu diye düşünmüş olabilir.ozi atiba önlerinde ekici.

    tolgay mı ekici mi dersen ben ekici derim.

    YanıtlaSil
  2. benim aradığım 8 numara tolgay değil.ben daha fizikli bir 8 numaradan yanayım.misal rize karabük maçındaki ceyhun gülselam performansı etkileyiciydi.ceyhun karabükte 8 numara oynuyor.sahanın her yerinde.basmadık yer bırakmadı.top kesti top dağıttı.bu maçta gaman 6 numara rolündeydi.onuda beğendim.barış başdaş da gayet iyi oynadı.

    özetle fizikli 6 ve 8 numara takım direncini yükseltir.net

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir