17 Ocak 2017 Salı

Michael Olunga & Galatasaray, Podolski'nin ayrılırsa forma çok daha ağır


Podolski'nin durumundan bağımsız 1-2 transfer daha olacağı söyleniyor, en azından Levent Nazifoğlu her yerde bundan bahsediyor. O 2 hamleden biri stoper, malum. Diğeri ise forvet, çıkan haberlere göre bunu söylüyorum. Beklediğim hamle ise orta saha, maalesef o yönde bir hareket görünmüyor. 

Podolski'nin gidişi forvet hamlesini olmazsa olmaz kılar, Podolski'nin yerini de kısa vadede Michael Olunga gibi bir isimle doldurmak güç. Potansiyeli, yeteneği ve yaşına eyvallah ama şampiyonluk yarışının tam ortasındayız, Podolski'nin ağırlığı da farklı yani. Podolski'nin kalması durumunda yapılacak bir forvet adımı ise lüks, Ocak ayı için. Podolski & Eren Derdiyok ikilisi sezon bitene kadar benim için yeterli.

Ortayı güçlendirmemiz gerekiyor, takım savunmasının oturması orta sahadan geçiyor. Tolga Ciğerci'nin dönüşü tempo katacaktır ama hücumda da organizasyonun daha hızlı ve iyi işlemesi yine orta sahadan geçiyor. Bizim ise ilk hamlemiz bir kanat, düşündüğümüz diğer hücum hamlesi ise forvet. Oysa 8 numara ihtiyacı daha büyük, hücumun da gelişmesi noktasında.

Ama sevindiğim bir konu var, şu dönem scout ekibi dinlenmeye başlanmış gibi, hamleler biraz o yönde. Scout ekibi sadece genç futbolcu önermez, Garry Rodrigues'i öyle düşünmek lazım. Michael Olunga da yine scout önerisi gibi duruyor, dikkate almak lazım bunu. Transferde doğru tarzın bu olduğunu düşünüyorum, değişim diyoruz, olması gereken budur.

Tarz noktasında Burak Yılmaz'a benziyor, onun sol ayaklısı diyelim. Zayıf ayağı da kötü değil, Şut özelliği, bitiriciliği iyi noktada, bu noktada ayaklarını iyi kullanıyor. Savunma arkasını kovalayan bir isim, daha çok takipçi / fırsatçı diyebileceğimiz forvetlerden. 22 yaşında henüz, gelişimi açık, yetenekli bir futbolcu. Hücuma bir hareket getirecektir ve Burak Yılmaz'ın bu sezon Galatasaray'da olması durumunda geçtiğimiz sezona göre daha iyi olacağını düşünüyordum. Şu forvet rotasyonunda böyle bir oyuncumuz yok, Michael Olunga'nın transferi başarılı bir iş olur.

Maliyet noktasında da uygun bir adım ama Podolski ayrılmayacaksa, şu dönem transferi ne kadar doğru olur bilmiyorum. Yaz dönemi adına ise doğru adımlardan olur. Podolski'nin ayrılması durumunda ise o boşluğu doldurabilir mi bilinmez, beklenti olacak ve formanın ağırlığı 2-3 kat daha artmak durumunda kalacak. Bu tarz genç, yetenekli adımlara her zaman kapım açık ama şampiyonluk hedefinde planlamayı en iyi şekilde yapmak lazım, biraz da günü kurtarmak adına..

2 yorum:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=BZ10mWlgAew

    Uros Djurdjevic var hocam.daha yetenekli .

    http://www.transfermarkt.de/uros-djurdjevic/detaillierteleistungsdaten/spieler/190804

    süre verildiğinde boş geçmemiş genelde.

    YanıtlaSil
  2. Kardeşim s binlerce aynı şeyi düşünüyorum bir 8 numaraya bu iş tamamdır. Hatta ben hala sneijder in satilmasndan yanayım. Onun yerine de ndiaye transfer i yapılırsa ki bence çok ütopik orta sahamız yeniden canlanır. Tolga ndiaye dejong 3 lude savunma garry poldi bruma forvet hattı. Bence mükemmel bir birliktelik olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir