19 Ocak 2017 Perşembe

Şu an lider stoperden de önemli bir ihtiyaç "8 numara"


Transfer gündemiyle alakalı geçtiğimiz günlerde de yazmıştım, görüyorum ki üzerini bir kere daha çizmek gerekecek. O yazıyı okumak isteyenler için öncelikle linki paylaşayım;


Garry Rodrigues'i o günlerde transfer etmiştik, sonrasında Ahmet Çalık açıklandı. 2 stoper hamlesi beklenen bir hamleydi, Podolski'nin durumuna göre de forveti konuşuyorduk. Transfer olayına girsek, gereken çok isim var ama Ocak ayında hamle şansınız hem kısıtlı, hem de çok fazla hamle yapmanın pek sağlıklı bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Garry Rodrigues belki ilk açıklanan isim olmamalıydı ama bir kanat hamlesi gerekliymiş, özellikle de Bruma'nın olmadığı zamanlar anlamında. Stoper konusunu hep yazdık, Ahmet Çalık önemli bir parça ama lider stoper gerekliliği var. Arayış olduğunu düşünüyorum bu konuda, mutlaka bir transfer gelecek. Podolski'nin durumunu bilemiyorum, bana pek gidecek gibi görünmüyor. Kalması durumunda ise Ocak ayında gerçekleşecek bir forvet hamlesi lüks.

Üzerinde durduğum konu başka, Galatasaray'ın acil ihtiyacı 8 numarada. Galatasaray orta sahasının tempo sorunu var, Selçuk İnan'dan kaynaklı sorunlar var. Selçuk İnan'ın alternatifi yok, bu da takım adına büyük sorun. Konyaspor maçında kulübede Birhan Vatansever vardı, sayısal anlamda da orta sahada bir boşluk oldu. Tolga Ciğerci bu hafta idmanlara başlayacak deniyor ama ne durumda döneceğini bilemiyorum ki dönse bile Selçuk İnan'ın alternatifi o değil. Yine de bu Selçuk İnan'a bakınca Tolga Ciğerci oynar diyorum, De Jong'un yanında doğru profil olmamasına rağmen.

Elimizde iyi ve kaliteli bir hücum hattı oluştu. Podolski'nin dönüşü, Garry Rodrigues hamlesiyle birlikte 4-2-3-1 adına kaliteli bir hücum dörtlüsü var. Bunu tamamlamak gerekiyor ama, bu da orta sahanın yaratması gereken tempodan geçiyor. De Jong forma giymeye başladığı günden itibaren önemli bir fark yarattı, sertlik ve agresiflik kattı mesela, savunma direncini çok yükseltti. Şu görüntüde Selçuk İnan'ın rahatlaması ve hücumu daha çok düşünmesi gerekiyordu ama temposu çok yetersiz, ağır kalıyor. Alternatifi de olmayınca kendisi üzerinde yaratılan ısrarın ne ona ne de takıma faydası var.

O transfer edilmeli anlamında yazmıyorum, profili yansıtmak amacıyla yazıyorum bunu. Badou N'Diaye tarzında bir orta sahaya ihtiyacımız var. Dripling özelliği olan, topla dikine çıkacak, tempo yaratacak, oyunun her iki tarafında da etki edecek bir isim. Tolga Ciğerci benim için bir 6 numara, 8 için doğru profil değil. Tempolu, agresif, hücumda da sorumluluk almaya çalışan ama tekniği kısıtlı bir isim. Değerli alternatif, mevcut Selçuk İnan'a bakınca da o oynar diyebileceğim bir isim ama o pozisyon adına bir transfer şart diyorum, lider stoper hamlesinden daha da önemli hatta bu transfer.

Ama bahsi geçmiyor, beni endişelendiren nokta o. Stoper diyoruz, forvet diyoruz ama 8 numara bahsi geçmiyor, oysa şampiyonluk yolunda en kritik adım. Orta sahamız yeterli değil, 8 numaramız hiç iyi durumda değil, oyuncu profillerine baktığımda da dripling özelliği olan, dikine topla çıkacak tek isim yok. Umarım akıllara bu adım düşer, 8 numara aramaya başlarız ya da başlamışızdır. Lider stopere oranla şu an için çok daha mühim bir hamle..

7 yorum:

  1. Allahım gol şükürler olsun el birliği ile keselim şu selcugu takımdan ya belluchi bile iş yapar şu takımda

    YanıtlaSil
  2. 1-Ahmet alınıp defans değişimi başlamışken ikinci daha iyi bir stoper alınması bence daha önemli.Ligde kolay gol yememenin önemli olduğu haftalar yaklaştı çünkü.Sol bekte H.Balta, Carole ile değişken kullanılıp rekabet yaratılmalı yoksa Carole çok dert açacak ilerde.. 2-Podolski gitmezse mali durum nedeniyle forvet alımı ertelenir.Kolay gol yememek bu bağlamda da önemli. 3-Orta sahada Khedira gibi -iyi olduğu dönemlerde ki haliyle-bir adam lazım bize. 4-"Apartman yöneticileri" büyük ihtimal defans ve orta saha takviyesi yapacak.Rakiplerin hamlesini görüp açıklama yapacaklardır. 5-Futbol seyir zevkinden ne kadar mahrumuz onu da Garry i izleyince gördük.Garry normal bir kanat oyuncusunun yapması gerekeni yaptı o bile heyecan verdi.Geriye de koşup yardımlaşması ve "çılgınlığı" pozitif.İnşallah ligimizin kasap oyuncuları ile başedebilir. Bunu göreceğiz.Eğer başarırsa iyi para eder ilerde. 6-Linnes i kesmeyelim artık. 7-Sabri.Yorum yapmak ne kadar doğru bilemedim.Linnes i bitirmez inşallah. 8- Mr.JOR ? Bu şarkı da onun için gelsin: Dönülmez akşamın ufkundayım vakit çok geç...

    YanıtlaSil
  3. 8 pozisyonunda Yasin kullanılamaz mı? İdeal 8 olmaz tabi ama Selçuk'tan da iyi olabilir sanki.. Ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
  4. 8 numara alınmazsa bir çuval incir berbat olacak. Bu takımın ileride çoğalamamasının, pozisyon bulamamasının, organizasyon kuramayıp salt bireysel yeteneğe hapsolmasının nedeni ligin en çok top kaptıtan, ağırlaşmış, güçsüz 8 numara Selçuk İnan`a sahip oluşumuzdur. Bunu göremeyen adamın futbol bilgi kıttır. Riekerink`in sınavı işte burada yatıyor. Dribling yapabilen, çalım atabilen, çabuk, pasa uygun box to box tek bir oyuncu şampiyonluk getirir inşallah biri bunu görür. Para mı? Harcanacaksa bu mrvki olmazsa olmazımızdır. Yoksa mucizelere, kırık parmaklı destanlara, bireysel performanslara devam. Tamam da nereye kadar?

    YanıtlaSil
  5. 8 numaraya bence 1 nolu alternatif tolga çigercidir.de jong cigerci ikilisi bence orta sahaya dinamizm katar.yetenek olarakta kötü değil tolga.yani selçuk sağa sola basit paslarını verebilir.ve daha fazlasınıda yapar.topla dripling te yapabilir.daha fazla pres yapar vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da bu mantıklı geliyor. 8 numaranın görevini bek oyuncularımıza verebiliriz. Linnes ve Carole bu işi yeterince görür. Tabi bu Wesley nin bir gıdım geriye gelmesini gerektiriyor. Ancak bu defansif gücümüzü çok arttılır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir