18 Nisan 2017 Salı

Bedelsiz ihtimal #2; Evgen Khacheridi


Üzerinden çok zaman geçmedi, geçen ay konuşuyorduk bu ihtimali. Ocak ayı transfer politikasını iyi bir "stoper" üzerine hayal ediyorduk ama gelişen olaylar bu yönde olmadı. Garry Rodrigues'le başladı transfer süreci, stoper noktasında ise Ahmet Çalık transferi gerçekleşti ki o da şu sıralarda yedek oturuyor. Chedjou döndü işte, kendisinden vazgeçilmişti, kadro dışı kaldı ama döndü, yeni transfer Chedjou diyeceğiz.

Khacheridi hamlesi son derece makul bir hareket olacaktı. Sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olmasından kaynaklı düşük bir bonservis bedeli konuşacaktık. Lider stoper aradık, kafayla yediğimiz gol sayısını artık saymayı bıraktım, sertlik / agresiflik aradık ama Khacheridi'yi konuşmadık bile. Lombaerts'in akla geldiği ortamda bu transferi de konuşmamız gerekiyordu ama iş işten geçmiş değil.

Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve stoper ihtiyacımız hala var. Noksanlar düzelmedi ki, Chedjou şu an kurtarıcı görüntüsünde, Galatasaray'ın stoper durumu budur. Elimizdeki en farklı stoper de belki Chedjou, o vazgeçtiğimiz, başta ben olmak üzere çoğumuzun gitmeli dediği adam. 

Bence sezon sonu Chedjou bedelsiz şekilde ayrılacak, stoper konusunda ciddi bir adım atmamız gerekecek. Belki 1 değil de 2 isim bile gerekebilir, Hakan Balta'nın da durumundan kaynaklı. Onun da döneminin artık kapanması gerektiğini düşünüyorum.

Khacheridi sert bir stoper, lider özelliği olan, 1.98'lik boyu itibariyle de kule denilecek bir isim. Ayrıca istikrarlı, hem Dinamo Kiev'de hem de Ukrayna Milli Takım'ında önemli bir isim. Ukrayna piyasasını çok yazdık çizdik, maliyet ve kalite anlamında fazlasıyla uygun isimler var ki ülkeye uyum noktasında da sorun yaşanmıyor.

Khacheridi'nin kalite katacağını düşünenlerdenim. Serbest futbolcular piyasasına baktığımda da çok daha iyisi yok görünüyor. Alınması gereken stoperlerden biri, Ranocchia gibi isimlerin gündeme gelmesindense. Aradığımız çoğu özellik kendisinde mevcut ve Tudor'un düzeninde de iş yapacaktır. Atletik oyuncuları vurguluyoruz ama Khacheridi'yi de fiziğine oranla ağır bir futbolcu olarak nitelendiremeyiz. Gerektiği zaman üçlü stopere de dönüyoruz, elimizde bu noktada iyi bir rotasyon olmak zorunda.

Ara transfer için de yazmıştım, çok zaman olmadı. O yazıyı da linkten okuyabilirsiniz;

3 yorum:

  1. bedelsiz oyuncuların yüksek maaşla gelme durumu oluyor genelde.buda manager yönetici indiragandisine neden olan bir vakıa.30 yaşında ve son kaymak sözleşmeye imza atmak isteyecektir.buda kulüp için sıkıntılı bir durum.

    bize karabüklü dany tarzında (ceza alanında daha kontrollü olanından) hızlı ve ayakları iyi 1.85 lik stoper lazım.misal dany nin tekniği ve hızı çok iyi ama nedense ceza alanında bazen saçma sapan penaltılar yaptırıyor.real madrid maçı performansı harikaydı.kaymaları çok iyi yapan aralara giren pozisyonu başlamadan bitiren bir stoper.servet çetinde biraz böyleydi.

    takım stoper çöplüğüne dönmeye başladı son dönemdeki stoper transferleri ile.gereksiz yere (tabi indiragandi durumları var) serdar aziz ve ahmet çalık transferleri oldu.hemde yabancı sınırı kalkmışken.saçma sapan yönetim işleri.

    bu yönetimden bi cacık olmaz hafız

    YanıtlaSil
  2. Uzun stoperin 185 yada 190 aralığında olmalı daha uzunu istisnasız hantal oluyor beyaz insan sorunudur bu daha aşabilen bi beyaz çıkmadı hiç öyle uzun ama atletik felan diye kendini kandırma usta değil. Hantal bir stoper yerine ben Dejong u felan orada kullanmaya razıyım tabi adam Kiev in oyuncusu gelirde katkı yapmaz demem yada bu yönetim için fazla bile iyi hamle olur ama biz Galatasaray ın max potansiyeline göre konuşuyoruz hep. Zaten Galatasaray ı Avrupa noktasında diğer takımlardan ayıranda bu zihniyeti en azından taraftar noktasında hep korumamız. Bununla birlikte diğer yorumdada bahsi geçmiş son iyi söylemeisini yapacak olan 30 una dayanmış oyuncu hep risklidir bonservisi olmamasıyla hem menajeri hem oyuncuyu ayartmak talibininde daha çok olacak olmasıyla daha zor olacağından soğuk baktım ben. Bununla birlikte squat ın önereceği 25-27 yaş aralığında 3-4 bonservisi olan yıllık max 1 ile 1.5 arası alacak bir stoper yıllık 3 bir adama vermektense herzaman daha avantajlı olur. En iyi örnek yazın almadığımız Delaney adamın bonservisine 3.5-4 civarı istendi kendiside 1 civarı istiyordu almadık gidip 3 bonservis 2 kendisine Tolga ve 2.5 den 2 yıllık 33 yaşındaki Dejong u aldık. Hadi Tolga neyse 25 yaşında ama bu zihniyetle bizde bi riva daha olsa yine borç batağına saplanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğim, takip ettiğim bir futbolcu. Kendimi kandırma yok, yazdıklarım geçerli :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir