18 Şubat 2017 Cumartesi

Japonya denilince iddialı rakamlar akla geliyor ama öyle değil


Podolski'nin gelecek sezonun sonunda sözleşmesi bitiyor, yaşı da 32 olacak. Yani son büyük imzası, bu açıdan takımdan ayrılması beklenen bir gelişme. Podolski'ye yeni kontrat vermeniz zor, bu yüzden satışı doğru hareket. Miktar tartışılır ama yaş ve sözleşmesinin son yılına giriyor olması bu rakamı elbette düşürecek. 

Çin işi bir hayaldi, olmadı. Olmasını bekliyordum aslında, Çin ekiplerinin ilgisini çekebilecek bir profil ama orada yabancı sınırının düşmesi sonrasında biraz daha genç ve iddialı isimlere yönelir oldular. Podolski'nin bu noktada şansı azaldı ama Japonya'dan bir ilgisi var. 

Podolski de bunu istiyor, Çin'le kıyasla o kadar büyük kazanamayacak olsa da. Galatasaray'dan 3 milyon avro alıyor mesela, Vissel Kobe'den ise 5 milyon avro kazanacak. Avrupa'ya dönebilirdi, en olmadı Köln'e imza atar ve yine de fena olmayan bir rakam kazanması mümkündü ama kariyerinin son imzası işte. 

Sıla hasreti diyordum, Galatasaray'a gelme nedenlerinden biri oydu, her izin gününde Almanya'ya gidebiliyor. Japonya'ya gidişinde bu zor olacak, aile diyordu, ailesini Japonya'ya götüreceğini de sanmıyorum. İlgi seviyor ama, Japon halkı da ona o ilgiyi verir, Podolski de kendisini en iyi şekilde ifade eden bir futbolcu. 

Pr'ını iyi yapacaktır, bu iş sadece imzalanan sözleşme bedeli ile kalmaz, başka sponsorluklar da olacaktır. Galatasaray'ın ne kazanacağına gelirsek, 2.7 milyon avro deniyor. Galatasaray'a gelişi 3 milyon avro'ydu, arada geçen farkı da oynadığı süreye saymak durumundayız.

Japonya denilince iddialı rakamlar akla geliyor ama öyle değil, vermiyorlar işte, öyle paralar yok. Podolski'nin ayrılığı ise kesin, bu yüzden bonservise takılmamayı tercih ediyorum. Ayrılığı kesin bir futbolcu, yeni sözleşme yapamadığın, yapman durumunda da istikrarını tartışacağın bir isim olacak. Bu yüzden 2.7 milyon avro ve boşalacak maaş bütçesi önemli.

4 yorum:

  1. japonya ve çin farklı haklısın ama yönetim yine salak yine salak..
    işi bilseler utsa bir pazarlıkla şu işi 3 e bağlarlar. 5-6 bekleyen yok. ama 3 e satmayı bile beceremiyorlar. dzemaili'yi 1.5 a satmayı beceremiyorlar. çünkü salaklar. özbek giresun başkanı bile olamaz.

    YanıtlaSil
  2. japonya denilince benim aklıma nedense iddialı rakamlar gelmiyor hafız.sen çinle yada genel olarak asya pazarı ile karıştırdın sanırım.bu arada asya kıtasında çinden fazla para veren yok ne futbolculara ne de bonservislere.

    imzalar atılmadan bu japonya olayına fazla inanamıyorum.adamlar ihraç yapıyor genelde büyük liglere.transfermarkt da şöyle bir baktım büyük paralar verip japonyaya transfer olayı yok.japonlar akıllı insanlardır.hala öyle büyük para harcayıp poldiyi alacaklarını sanmıyorum.

    vissel kobe nin eti ne budu ne aga. yıllık 5 milyon avro verecek.enteresan haberler bunlar.poldi bence muhtemelen ya çine gidecek yada elde kalacak son sene oynayıp memleketine geri dönecek kölne

    YanıtlaSil
  3. ''en olmadı Köln'e imza atar ve yine de fena olmayan bir rakam kazanması mümkündü ''

    hafız senin futbolcu piyasası konusunda bilgin oldukça düşük herhalde :)

    kölne giderse en fazla ne kadar alır biliyormusun? 1 milyon avro kemiksiz.brüt 2 milyon avro yapar bu. alman orta sıra takımı bunun üzerinde para vermez.net

    ha bayern verir sahibi büyük şirket olan wolsburg verir dortmund bile vermez . bayern in wolsburgun vereceği de öyle 5 milyon avro olmaz.en fazla zorlanarak 3 milyon avro belki verebilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin Köln ile alakali bilgin zayıf maalesef :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir