3 Şubat 2017 Cuma

Tempo lazım, temponun kalbi olan Tolga Ciğerci dönüyor


En son Fenerbahçe maçında gördüm kendisini, o günden bu güne "saha içi" noktasında bir fotoğrafı yoktu, ya da ben denk gelmedim. Bir süredir takımla çalıştığını biliyorum ama, takım içi çalışmaları haricinde kondisyon idmanları da var ama maç eksiği olacak, o eksiği gidermek adına da bir fırsat yok. Formayı aldığı gibi oynamak zorunda, taraftarın beklentisi "mecburen" bu yönde.

Mecburen diyorum, orta saha hamlesi yapılmadı çünkü. 8 numara diye yazdık durduk, birkaç isimle görüşüldü ama gerçekleşmedi o hamle. Sezon içine dönersek, Hamit Altıntop kaldıramadı bu tempoyu, Selçuk İnan tek kaldı ve Galatasaray orta sahasında bir sorun doğdu. Nigel De Jong'un performansı önemliydi aslında, kattığı agresiflik / sertlik kıymetli ama nihayetinde bir 6 numara. Tolga Ciğerci de 6 numara oynuyordu ama daha bir tempo silahıydı, hücumu da zorlayan bir isimdi. Yerini dolduramadık işte.

Nigel De Jong / Tolga Ciğerci ikilisini çok fazla deneyemedik, elimizde Fenerbahçe deplasmanı var ama o maçı da Tolga Ciğerci sakat sakat oynamış. Bana sorsanız yine ideal bir ikili olmadıklarını söylerim, benim kafamda olan 8 numara çok daha farklı ama Selçuk İnan'la kıyasla bakınca da Tolga Ciğerci olur, olmak zorunda. Sneijder yükseldi, işin hücum noktasında sorumluluğu aldı ve farkı yarattı. Kanat veya forvetten desteği alıyor ama orta saha bunu desteklemiyor. Tempo lazım, temponun kalbi de Tolga Ciğerci.

Bu ana kadar neredeydi diye soranlar için, inanın ben de bilmiyorum. Bildiğimi yazayım, sakatlığı tam olarak geçmeden sahalara döndürülmek istenmedi. Kariyerinde sık sakatlıklar var, bunun acısını çok çekti, bu yüzden temkin büyük. Başka meseleler yazıldı ama ihtimal vermiyorum, Tolga Ciğerci'ye tavır koymak için bir neden yok. Riekerink'in de tuttuğu bir isimdi, geldiği gibi formayı yine alacaktır. Ameliyatlık bir durum vardı ama tedavi ile bu tamamen giderildi, ameliyat olsaydı da sezonu tamamen kapatabilirdi..

2 yorum:

  1. Yönetime yakın muhabirlerden Ali Naci, Tolga'nın çok daha önce dönebilecekken, temkinli davranıp bu kadar uzun süre bekletilmesinin sebebinin Riekerink olduğunu söylemişti. Bunun asıl sebebininde, De Jong-Selçuk ikilisinden birini kesmeye cesareti olmadığını ima etmişti Ali Naci. Ben buna inanıyorum açıkçası... Gerçekten Tolga'yı kafadan takıma monte edecek bir adam değil. Sonradan oyuna sokabilir ama ilk 11'e girebilmesi için De Jong'un yada Selçuk'un uzun süreli sakatlığı ya da cezası olmasını bekleyecektir. Maalesef böyle bir hoca var elimizde.Aslında Josue'den 8 numarada istediğimiz oyuncu profilini görmüşken. En akla yatkın orta saha kurgusu tolga-josue-sneijder üçlüsüyle kurulması gerekir. De Jong'u daha sert geçmesi beklenen maçlarda kullanabilir, Selçuk'tan ise skoru elimize aldığımız zorluk derecesi yüksek maçlarda sonradan oyuna sokarak katkı alabiliriz. Galatasaray'ın menfaatleri, kişilerin üzerinde görüldüğü zaman başarı da gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riekerink ile alakali yazdıklarina ben de katılıyorum ama Tolga Ciğerci ve sakatlık konusunda yaşananlar yazdığım gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir