16 Mart 2017 Perşembe

Bedelsiz ihtimal #8; Serdar Gürler


Serbest futbolcu piyasasıyla ilgili olacağız gibi görünüyor, en azından gelen haberler bu yönde. Yerli / yabancı ayrımı da yapmıyorum, bu transfer tarzı doğru olan ama öncelikli ihtiyaçlar dahilinde. Yeni bir kanat oyuncusu bana sorarsanız öncelikli bir ihtiyaç değil, hele ki 3-4-2-1'li düzene döndüğümüz ve kanat, bek ya da 10 numaraların aynı rotasyon içerisine dahil olabileceği ortamda.

Aynı rotasyona dahil olabileceklerinden kasıt ise şu. Galatasaray'ın hem sağa hem sola iki tane hücum bek özellikli futbolcu olacağını düşünüyorum. Ayrıca o pozisyonlara Yasin Öztekin ve Garry Rodrigues gibi isimleri de alternatif olarak yazabiliyoruz. Bu tabloda da bek / kanat oyuncuları bir rotasyonun içine girebiliyor.

Ya da Bruma'dan örnek verelim, 3-4-2-1'in forvet arkasında bir kanat bir de 10 numara özellikli isim oynuyor. Bruma'nın yerine de Garry Rodrigues veya Yasin Öztekin'i yazmak mümkün. 10 numara noktasında da Sneijder, Josue gibi isimler zaten var ve orta sahaya olası hamleleri de düşününce yine bu pozisyonda oynayabilecek isimler olabilir. Garry Rodrigues ve Yasin Öztekin bu noktada kulübeden gelen vurucu güç olabilirler derken yeni bir kanat oyuncusu ihtiyaç mıdır? Daha Sinan Gümüş'ü yazmadım bile.

4-2-3-1 gibi bir düzende bir derece derdim, çünkü mevcut tüm kanat oyuncuları içe kat eden ve solda oynamayı seven tipteydi. Riekerink dönemini hatırlayın, sağ kanatta çizgiyi kullanabilecek bir kanat oyuncusunun gerekliliğinden bahsediyordum. O zaman daha mantıklı bir hareket olarak görünebilirdi benim için. Serdar Gürler sağ kanatta oynayan, çizgiyi kullanan ve bu sezon gol / asist rakamlarını da üst seviyeye taşımış bir isim. Müthiş bir sezon geçirdiği doğru, yarattığı büyük bir etki var.

Devamı da gelir, izlemek lazım. Yaşı 25, zirve sezonunu an itibariyle gördü. Trabzonspor dönemi onun adına hayal kırıklığı yarattı ama Gençlerbirliği'nde kendisini buldu, ligin önemli kanatlarından birine dönüştü. Yetenekli adam, teknik özelliği yüksek. Ama Galatasaray içinde ona bir yer bulamıyorum, kalabalık bir rotasyon var ve öncelikli bir ihtiyaç asla değil.

3-4-2-1'in kanadına evrilebileceğini düşünmüyorum, oynayabileceği pozisyon Bruma'nın alternatifi olma noktasında, yani forvetin arkası. Ama Garry Rodrigues var, o da orada iyi iş çıkarabiliyor. Bruma'nın ayrılık ihtimali var desek, Serdar Gürler ismi o boşluğu doldurur mu, sizi tatmin eder mi? Sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olması onu değerli kılıyor, ya tutarsa gibi bakabiliyorsunuz ama yapmamız gereken asıl hamleler bunlar değil..

3 yorum:

  1. Bence Galatasaray'ı batıran;böyle olmasa da olur adamların çokça transfer edilmesidir. Yakın dönemden Emrah Başsan ,Cavanda, Jem Paul örnek verilebilir.
    Ben gelecek dönemler için bir tane olsun sağlam olsun düşüncesindeyim. Örneğin Vida ve ya o ayarda bir stoper alıp transfer i kapatsalar; ben gelecek sezon kanatta Sabri 'yi izlemeye razıyım.

    YanıtlaSil
  2. Takım kiralık adamlara yönelmeli. Bonservisi elinde olan oyuncudan daha önemli. Mesela Josue takıma uyum sağlamadı gelecek sezon gidecek. Eğer onu alsaydık göndermek için 40 takla atacaktık. Oyuncuyu kirala satın alma opsiyonu koy beğenirsen bir sene sonra bonservisini alırsın

    YanıtlaSil
  3. Bence takımın ihtiyacı kanat oyuncusu değil aslında yasin gönderilip serdar alınsa fena olmaz yasin 2-3 yıl sonra faydalanabileceğimiz bir oyuncu değil ama ilk öncelik orta saha selçuk de jong tolga hepsi yetersiz musa çağıran emre akbaba gibi oyuncular gelebilir hatta yaşlanan sneijder bile külfet bize kerem demirbay yada deniz türüç düşünülebilir fakat hangi parayla kaynak yaratmak lazım takıma tek kaynak yaratma şekli sneijder selçuk gibi adamları göndermek olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir