18 Mart 2017 Cumartesi

Tudor önemli bir savunmacıydı, tecrübesi "bu" futbolcular için önemli


Taraftar tepkili Semih Kaya'ya, hakları da var. Ben de Galatasaray'ın savunma hattını beğenen bir isim değilim ama mevcut kadro üzerinden yorum yapmak durumundayım. Ahmet Çalık için de bu geçerli, tartışılan bir transfer oldu, beğenmeyeni de fazla ama mevcut üzerinden konuşuyoruz. İkisinin de bir sakatlığı vardı ama Trabzonspor karşısında 11'de olacaklar. Bunun üzerinden de "müjde" gibisinden haberler var, taraftar ise buna tepki koydu. Dediğim gibi, mevcutlar üzerinden yorumlamamız gerekiyor.

Tudor sonrası 3'lü savunmaya döndük, takım savunması noktasında da bir gelişim var. Trabzonspor maçının skorundan bağımsız yazıyorum bunları, bugünden öte gelecek için düşüncelerim. Semih Kaya'nın stoper performansını eleştiriyorduk, çünkü 2 sezondur yok gibi. Yaşadığı sık sakatlıkların da etkisi oldu tabii ama genel tabloda kafa olarak dağılmıştı. Sağ bekte ise stoper performansına oranla daha iyi bir görüntüsü oluyordu ki 3'lü savunmanın sağında görüntüsü iyiye yönelmeye başladı. Yine hatırlatıyorum, mevcutlar üzerinden yazıyorum bunları.

Semih Kaya hareketli bir isim, orta sahada basmayı seven, bu yüzden de çok fazla pozisyon hatası yapan. Yanında bir lider olduğunda (hem onu yönlendirecek hem de arkasını süpürecek) bu özelliği iş gördü (Ujfalusi gibi) ama Chedjou'yla olmadı. 3'lü savunmada ise arkasını süpüren isimler var, daha kalabalığız savunmada ve Semih Kaya'nın bu çıkışları pres yapmayı seven Tudor düzeninde de iş görüyor işte. Tudor onun adına şans yani, belki toparlar. O ihtimal doğdu.

Ahmet Çalık'a gelirsek, bence yetenekli bir stoper. 23 yaşında, önemli bir geleceği olabilir. 1.84 boyu var ama hava topu noktasında iyi ki Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biri de buydu. O da hareketli, süpüren bir stoper, mücadele gücü yüksek. Savruk bir isim tabii, pozisyon alma noktasında onun da hataları oluyor ama özellikle Gençlerbirliği karşısında çok beğenmiştim Ahmet Çalık'ı. Tudor düzeninde onun da önemli bir şansı olacak.

Sevindiğim bir haber var, onun üzerine yazıyorum bunları. Tudor dünkü idmanın ardından Semih Kaya ve Ahmet Çalık ile ekstra çalışmış. Tudor futbolculuk döneminde çok önemli bir savunmacıydı ve tecrübesinin böyle savunmacılar için çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. İş lider bir stoperde, o üçlünün ortasına koyacağımız futbolcuda. Yeni sezonun en önemli transferlerinden biri olacak ve sonrasında bu futbolcular için daha güzel şeyler konuşmak mümkün..

3 yorum:

  1. Bence semih'i sezon sonu ıtalyaya satalım yerine yeni bir lider stoper alıp serdar-transfer-ahmet üçlüsüyle oynayalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satalım demeyle keşke satılabilse :)

      Sil
    2. Piyasası var diye biliyorum. Geçen senelerde falan italyadan talipler vardı

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir