14 Nisan 2017 Cuma

Birinci isim Misimovic ama Grosskreutz galıba geçecek onu


Galatasaray'dan sonra kariyeri hiç olanlar listesinin 1. ismi kesinlikle Misimovic. Çok önemli bir seviyede getirmiştik onu, birkaç ayda harcadık. Sonrası Rusya, Çin derken Misimovic'in futbolu bıraktığını öğrendik. Hiç katkı alamadık, tarifi yok, dönemin en iyi 10 numaralarından biriyken. Yazık oldu, ne diyelim.

Misimovic'i bu listede zorlayacak bir isim daha olmaz diye düşünüyordum tabii, Grosskreutz'a kadar. O da fena ilerlemiyor, kariyeri bitme noktasının eşiğinde. Yaşı da 28 burada, henüz çok erken ama son 2 yılda yaşadıkları kimin başına gelmiştir mesela. Sevdiğim ve beğendiğim bir futboluydu, eminim ki Galatasaray'da da büyük iş yapacaktı, tam bizim kalemimizdi. Olmadı ama, tarihin en skandal olayına kurban gitti.

Konuya gelirsek, yeni sezon için Darmstadt ile anlaştı kendisi ve Hamit Altıntop'un takım arkadaşı olacak. Darmstadt, Bundesliga'nin dibinde ve küme düşecek. Kariyeri 2. Bundesliga'da devam edecek yani, zaten Stuttgart formasıyla da bir önceki sezon küme düşmüştü. O ara bir sakatlık yaşadı, sonrasında yaşadığı kavga derken bu noktaya geldi. Futbolu bıraktım demişti, Dortmund'la idmanlara çıkmak istiyordu ama dönüşü erken oldu ve yeni sezon için takım buldu.

Şu adamdan katkı sağlayamamak büyük iş, üzülüyorum. Tarihin en önemli jokerlerinden biri ve Galatasaray'da doldurabileceği öyle pozisyonlar vardı ki. Hücumun kanatları, sağ bek, orta saha gibi. O sezon büyük artı sağlardı, kullanamadık. Zarar da etmedik ama, doğru transferdi çünkü. Grosskreutz'un kariyerini takip etmeye devam edeceğim, enteresan ilerlemeye devam ediyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir