29 Nisan 2017 Cumartesi

Eren Derdiyok & Basel, Galatasaray böyle bir transfere kayıtsız kalmaz


Basel arka arkaya 8. , toplamda ise 20. şampiyonluğunu kazandı. Lyon'un 2000'lerde Fransa dominasyonu misali, büyük bir istikrar. Ülkemizde bunu bir takım başarabilir mi bilmiyorum ya da başaracak olması ülke futbolunun heyecanına nasıl yansır? Neyse, konu bu değil. Basel'in eski oyuncusu Eren Derdiyok özelinde büyük bir ilgisi var, Galatasaray'ın da bu tarz futbolcu satışlarına kayıtsız kalacağını sanmıyorum.

Eren Derdiyok'u konuşalım, Galatasaray'da başarılı oldu mu sizce? Benim görüşüm şu, Galatasaray'ın oynadığı düzen Eren Derdiyok'a çok alakasız kaldı, çoğunlukla da Podolski kullanıldı zaten. Eren Derdiyok gibi bir forvetiniz varsa kanatları etkin kullanmanız lazım. Beklerden katkı alamadık, ön oyuncuları ise hep içe kat eden, kendi skoruna oynayan isimler. Bruma, Yasin Öztekin gibi isimler verimli oldu ama Eren Derdiyok'u besleyemedik, o da gezerek oynamaya çalıştığında düzene ayak uyduramadı.

Tudor'la birlikte Eren Derdiyok'un çıkış yakalayacağını düşündüm, bu tarz forvetleri sevmesinden ötürü ama o da kendi doğrusundan çabuk vazgeçti. Son maçta gördük işte, yine 4-2-3-1, yine Riekerink düzeni, yine sahte 9 Podolski. Oysa çift forvette, Podolski / Eren Derdiyok ikilisiyle çok daha iyi bir oyun oynanabilirdi, bir maçta görebildik sadece bu ikiliyi. Bu durumda da Eren Derdiyok'un geleceği nasıl şekillenebilir ki, böyle bir düzende katkı vermesi çok zor.

Sezona iyi başlamıştı oysa, ilk 6 haftada müthiş bir etkisi vardı. Podolski sakatlıktan döndüğünde ise verimi düştü, düzene ayak uyduramadı. Kötü bir sezon geçirdi diyemem ama beklentiyi de maalesef karşılayamadı. 28 yaşında, yıllık 2 milyon avro civarı bir rakam kazanıyor ki Galatasaray'ın küçülme politikasında böyle bir transfere hayır diyeceğini sanmıyorum.

Podolski gidiyor, Eren Derdiyok'un da Basel gündemi var derken elde forvet kalmıyor. Bu da büyük bir değişim anlamına gelecek ama Galatasaray'ın yeni sezonda nasıl devam edeceği belli değil ki. Tudor kalacak mı, giderse yerine kim gelecek, yeni sezonda nasıl bir düzen hedefleniyor? 2 forvet transferi diyordum, bu durumda 3 isim gerekli olacak. Bu konuda sıkıntımız var, Podolski'ye rağmen de vardı, Burak Yılmaz dahi tartışıldı. Bu sezona bakınca da istikrar olmadı, kanat oyuncularının skoruyla hücumda nefes aldık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir