12 Mayıs 2017 Cuma

Bedelsiz ihtimal #15; Holger Badstuber


Şu an Dünya'nın sayılı stoperlerinden biri olabilirdi, olmadıysa bu durum yaşadığı büyük sakatlıklar yüzünden. Yaşadığı bu sakatlıklara rağmen hala bu seviyede kalabilmesini ise kalitesine borçlu. Özellik itibariyle farklı bir adam, Badstuber kadar top tekniği ve pas kalitesi olan stoper azdır. 

Yaşadığı büyük sakatlıklara rağmen Bayern Münih ısrar etti, takımdan göndermedi, döndüğünde ise sürekli şans buldu. İstikrarı yeni yeni kazanmaya başladı, Schalke 04 günleri onun adına fena geçmiyor ama Bayern Münih sezon sonunda Badstuber'in ayrılacağını açıkladı. Sözleşmesi bitiyor ve ciddi talipleri olacaktır.

Risk görülüyor ama kalitesi yüzünden o riski göze alacak birçok kulüp var. Bayern Münih, Bundesliga dışına gideceğini yazdı, yüksek ihtimalle Premier Lig olur orası. Sakatlıklar çok geriye attı, bunlar yaşanmamış olsa şu an Dünya'nın sayılı stoperlerinden biriydi zaten. Hummels, Boateng gibi üst seviye stoperleri var Almanların ama Badstuber özellik itibariyle farklıydı. 

Hummels de iyi pasör mesela ama hızı ile kaynaklı sorunu var, Badstuber ise ağır sayılmaz. Boateng ya da, onun da pas özelliği çok iyidir ama Badstuber'in top tekniği çok daha iyi. Bek özelliği dahi var, sol ayaklıdır ve sol bekte de saha büyük yarar sağlar. Diyoruz ya geriden oyun kuramıyoruz diye, hem stoperler hem de bekler adına. Badstuber'in kalitesi o noktada büyük fark yaratırdı.

Bu sezon itibariyle sakatlık konusunda eskiye oranla daha sağlıklı bir sezon yaşadı, istikrarını yavaş yavaş kazanıyor ama geçmişinde çok büyük sakatlıkları var. 1.5 yılı aşkın futbol oynayamadığı dönem dahi oldu, bir türlü toparlayamadı ama kalitesi onu üst seviyede tutmayı başardı. 

Risk tabii, güvenebilir misiniz bilemem, özellikle Galatasaray gibi bir takımda. Ama kalitesi üst noktada, sağlayacağınız fayda büyük olacaktır. Yine de sakatlık riskine rağmen Badstuber'in önemli talipleri var, farklı bir savunmacı çünkü, onu isteyen önemli takımlar olacak. Bu noktada Galatasaray'ın şansını az görüyorum.

5 yorum:

  1. Burak Bey çok haklısınız. Bu güne kadar bu yönetimden hiçbir beklentim yoktu ama Dursun Özbek çooook gecte olsa anladı diye düşünüyorum. Tek kurşunu kaldı sıkımlık onu da ilk defa yeni sezon transferleri için iyi kullanacak gibi ilk defa inanmak istiyorum. Sizin beklentiniz var mıdır onu merak ediyorum inanalim mı? Bu yönetime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklentiden ziyade korkum var. Bu tek atımlık kursun sonrası yine başarısızlık gelirse daha kafamızı kaldırmak çok güç olacak. Sonu büyük enkaz da olabilir.

      Sil
  2. Doğru söylüyorsunuz malesef. Peki neden biz ajax gibi kulüp olamıyoruz? Altyapıdan iyi yetenek çıkaramıyoruz! Veya Porto gibi olamıyoruz güney amerika futbolunda uygun fiyata alıp parlatip kar ile satamiyoruz çok mu zor Burak Bey?

    YanıtlaSil
  3. Almanyada kalip, alman futbolunu yakindan takip eden biri olarak neden Badstuber diye sordum kendime acikcasi. Türkiyedeki büyük külüplerimiz yurt disinda daha önce yildiz olmus yada ismi olan oyuncu icin fazla merak sariyorlar. Taninmiş isme degilde, Almanya yada Ingilterede oynayan orta seviyeli bir kulübun oyuncularin isimleri dahi medyada anilmiyor. Sebebini anlayamiyorum. Cok daha verimli, ekonomik ve uygun transfer yapabilme ihtimali varken o külüplerin orta siralarda gezindigi icin oyuncularinada vasat denilip horgörüyorlar. Nice futbolcu sayabilirim ki türkiye standardin üstünde ve büyük takim seviyesine ulaşmadan önce daha kaliteli bir ligde vasat futbolcuydu. Trendde olduklari icin söyleyeyim, Lens, Olcay, Yasin örnekleri. Lens burda kral oldu, Olcay BJK sonrada Trabzonu salliyor, Yasin Öztekin forma sansi bulamazken, sampiyonluk yarisin en önemli ismi idi. Admin sence Sunderlandden Evertona, Darmstadtdan Hoffenheime kadar Galatasaraya iyi futbolcu mu yok biz hep Dünya devlerin futbolcularina talip oluyoruz ? Yani illa oyuncu CV sinde Bayern, Dortmund, Manchester, Barca, Madrid yada Milan, made in Italy, Brasilia, Arjantin, yazmasi gerek?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir