7 Mayıs 2017 Pazar

Bruma'ya 18 dakika dayanamayacak olan konu nedir?


Bruma konusunda takıntı nedir bilmiyorum. Tudor geldiğinden bu yana Bruma'yla alakalı bazı şeyler var, çözemediğimiz. Rizespor maçında kadroya alınmaması gibi, hala o sır perdesi çözülemedi ama Tudor'un ilk maçı olması itibariyle üzerinde çok durmadık. Tudor mu kadro dışı bıraktı, Bruma mı gitmek istemedi bilmiyoruz ama konu şu. Bruma'nın savunmaya yardım etmemesi ve sistemden uzak kendi oyununa yönelmesiyle yedek takıma alınmış, devamında bu yaşananlar olmuş. Madem böyle, Tudor haklı diyelim, ertesi maçta Bruma neden 11'deydi?

Bu sezon itibariyle Bruma Galatasaray'ın en önemli futbolcusu. Böyle desem kimse aksini iddia etmez, istikrarsız bir sezon yaşıyoruz. Bruma'nın da dalgalandığı dönemler var ama istikrara en yakın futbolcu da o. Sezon içinde hücum noktasında tıkandığımız öyle maçlar var ki, Bruma o kilidi açtı. Onu böyle oynamaya biz ittik biraz da, Bruma'nın ayağına baktığımız anlar fazlasıyla var. Riekerink'e de bu konuda teşekkür ederim, gidiyordu bu adam ama onun ısrarı tuttu. Şimdi de gidecek mi kalacak mı noktasındayız, yeni sözleşmeyi konuşuyoruz ama şu yaşananlara bakar mısınız.

Fenerbahçe maçında da anlamamıştım, Bruma neden oyundan alınmıştı? 0-0 maç, hücum organizasyonu noktasında sorun yaşıyoruz ve bireysel yeteneklerin ön plana çıkması gereken anlar. Bruma'ya bakacaktık ama kenara aldı, o yolla da Fenerbahçe o kanadı iyi kullanmaya başladı. Çünkü tehdit kalmadı, Tudor en büyük kozu kenara aldı. 

Kasımpaşa maçının 18. dakikasında oyundan alındığında ise ilk etapta bunu sakatlığa yordum. Mantık aradım çünkü, aramak zorundaydım. Bu akıl tutulmasını tarif edemezdim, izah yok çünkü. Konu şuymuş, Bruma'nın birkaç pas hatası ve geriye yardım etmemesi sonucu Tudor onu uyarmış, Bruma ise Tudor'a "çok konuşuyorsun" şeklinde bir şey söylemiş. Bu Tudor'un anlattığı, asıl konuyu bilmiyorum. Otorite tamam, adaletle hareket edersin ve böyle bir hamle yaparsın. Bunu kabul ederim ama Tudor çelişkilerle ilerliyor, adaletini maalesef kaybetti. Rizespor maçında kadroya alınmamasını anlamıştım, bu davranışa mantık bulamam.

Bruma'ya gelene kadar birçok futbolcu sayarız, kötü performans gösteren, hocanın talimatlarından alakasız hareket eden veya disiplinden uzaklarda. İhale neden Bruma'ya kalıyor, onu bilmiyorum. Vitrinde Bruma var, sürekli onu konuşuyoruz. Bu takımın tartışmasız en iyisi, bir şeyler yapmaya çalışanı ama 18. dakikada kenara gelebiliyor. Sneijder, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Semih Kaya ya da aklınıza gelebilecek her isme 90 dakika katlanabiliyoruz, neden Bruma 18. dakikada kenara geliyor. Bu mu otorite, böyle mi disiplini sağlıyoruz. Büyük takım hocası olmak başka, galiba o detayı atladık. Tudor kaldıramıyor gibi bunu, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum.

4 yorum:

  1. Eğer bruma tudora çok konuşuyorsun demişse hocanın onu kenara alması en doğru hareket olmuş. Hocanın bir otoritesi olmak zorunda. Iyi oynayabilirsin kötü oynayabilirsin. Ama bu yapılan bi saygısızlıktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'yı bu noktaya getiren şartlara bakmak lazım bence. Her fırsatta kenara alınan, kendisinden vazgeçilen isim o. En iyisı kendisiyken.

      Sil
  2. Düşün ki takımda Harry Kewell, Milan Baros, Sneijder, Drogba, Melo, Riera, Ujfalusi gibi yıldızlar var. Bruma böyle horozlanabilir mi? Adam kıtlığında keçiye Abdurrahman Çelebi derler. Takımın asıl sorunu budur!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçim bir hoş oldu. Yukardaki isimleri bir Gs lının yanında söylerken biraz daha dikkatli davranalım lütfen. Kalbi olan efkarlı olan var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir