17 Mayıs 2017 Çarşamba

Eliaquim Mangala / Jason Denayer, kiralamak hedef ama ihtimali zor


Denayer ismi uzun yıllar Galatasaray'la anılmaya devam eder, transferin son gününde Galatasaray'a gelebilmek için gösterdiği çabayla. Mangala ise bir süredir Galatasaray için yazılıyor, bu sezonu Valencia'da kiralık olarak geçiriyor. Her iki ismin de Manchester City'de devam etmesi zor görünüyor, Guardiola'nın bu noktada bir planı olduğunu sanmıyorum. Yüksek maliyetler konuşulacak yine de, bu yüzden hedef kiralamak olacaktır ama zor bir transfer harekatı.

Özellikle de Mangala özelinde. Düşüşte olduğu bir gerçek, Manchester City'nin düzeyine hiç erişemedi. 30 milyon avro gibi bir bonservisi vardı ama hayal kırıklığı büyük oldu. Bu sezon başında Valencia'ya kiralandı ama işler orada da istediği gibi gitti diyemem. Bu noktada Manchester City ile bir geleceği olduğuna inanmıyorum, Guardiola'nın tarzına çok uymayan bir stoper. Yine de piyasası olan, talipleri çıkabilecek bir isim. Kiralamak mümkün ama şartları zorlamak gerekmekte, bu transfer imkansız değil ama fazlasıyla zorlar.

Denayer'i de düşünmüyorlar, gelişimi istedikleri gibi olmadı. Celtic dönemi başarılıydı, Şampiyonlar Ligi oynasın diye Galatasaray'a yolladılar ama Denayer'in sakatlık dönemleri olduğu gibi stoperden ziyade sağ bekte çok izledik kendisini. Bu da Manchester City'nin hoşuna gitmeyen bir durum oldu, futbolcu da çok istemesine rağmen Galatasaray'a göndermediler. Premier Lig'in havasını alsın diyerek gittiği Sunderland'de ise küme düştü ve orada sağ beki geçtim, defansif orta saha, sol bek gibi pozisyonlarda da oynadı. Gelişim sağladığını göremedim, piyasası da gerilemekte. Manchester City'nin onu gözden çıkaracağını düşünüyorum ama kiralarlar mı bilmem. Bonservis konuşur gibi bu transferde, o da en az 5-6 milyon avro gibi bir rakam.

Tudor'un 2 yabancı stoper istediği söyleniyor, Hakan Balta'nın Osmanlıspor'la anlaştığı iddiaları var. Yazmıştım zaten Hakan Balta konusunu, duygusal bakamam bu noktada, transferi umarım gerçekleşir. Chedjou'nun da sözleşmesi bitiyor ve Koray Günter'in ise kiralanacağı söyleniyor. Geç kalınan bir hareket bu arada, Koray Günter'in 2 sezon önce kiralanması gerekiyordu. Elde kalan isimler ise Serdar Aziz, Ahmet Çalık ve Semih Kaya. Tudor'un yeni sezonda sık sık 3'lüye dönebileceğini düşündüğümden 2 iyi stoper hamlesi gerekmekte. Onun da isteği bu yönde.

Denayer atletik ve hızlı bir oyuncu, tam Tudor'un kalemi. Dany'den katkı alan Tudor'un Denayer için şans olabileceğini düşünmekteyim. Denayer konusunda duygusal bir yaklaşımım da var ama hala gelişim gösterebilir, üstelik birçok pozisyonda. Mangala da atletik ve güçlü bir stoper, ağır da sayılmaz ama aranan lider o mu sorusuna evet diyemem. Lider bir stoper değil ama atletikliği ile o da Tudor'un kalemi gibi, Türkiye seviyesinde yaratacağı fark mutlaka büyük olur. Sol stoper olması da en büyük avantajı.

Bu iki ismin kiralanması düşünülüyor, haberler bu yöndeydi. Zor bir harekat ama iddialı isimler peşine düşüldüğünü görüyorum, en azından ilk etapta. Galatasaray yönetimi ile inanmak, güvenmek zor, bugün böyle isimleri konuşuruz ama transferin son gününe kadar bekleme ihtimali de yüksek. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir