3 Mayıs 2017 Çarşamba

Guardians Of The Galaxy'nin motivasyonu eğlence değil, duygu..


Marvel sinematik evreninin 4. faz'ını James Gunn'ın idare edeceği söyleniyor ki hoşuma gider. İlk Guardians Of The Galaxy filmiyle çıtayı yukarı taşımıştı, devam filminde de bu çıtayı düşürmediğini, hatta bir adım daha yukarı taşıdığını düşünüyorum. Riskli bir işti oysa, bir Iron Man ya da Captain America gibi o kadar okunan bir çizgi roman değildi. Marvel yeni bir iş çıkarmak istedi, Guardians Of The Galaxy ile risk aldı ama büyük bir başarı elde etti. Ant - Man için de bu geçerli mesela ama Guardians Of The Galaxy'nin riski bana göre daha büyüktü. Maliyeti çok daha yüksek çünkü, uzayda geçen bir hikaye, evrenler arası yolculuklar. Böylelikle yeni bir yöntem ortaya çıkıyor, çizgi romanda popüler olan kahramanları öne sürmekten ziyade sinemada o kahramanları popülerleştirmek ve çizgi roman satışlarını katlamak.


Spoiler vermeyeceğim, bunu baştan belirteyim. Guardians Of The Galaxy ekibini seviyorum, ilk filmi de çok beğenmiştim, bu filmi de en az o kadar beğendim, hatta duygusu itibariyle bir adım daha öne dahi koyabilirim. Marvel evreninin en eğlenceli karakterleri, bunu tartışmayız sanırım ama bu ekibin duygusu ve karakter motivasyonu benim için çok daha kıymetli. Bu duygu noktasında ortaya çıkan bazı şeylerin klişe olduğu söyleniyor ve eleştiriliyor ama buna katılmıyorum. Filmlerden ne bekleniyor onu da bilmiyorum gerçi. İyi bir film izleyeceğimi biliyordum, beklentim yüksekti ve bunu karşıladım. Eğleneceğimden de emindim, bir duygu yoğunluğu da bekliyordum ama bu noktada beklentimin üzerine çıktı film. 


İlk filmde karakterlerin nasıl bir araya geldiğini ve ekibin oluşumunu izlemiştik. Bu filmde ise karakter gelişimi çok daha ön planda. Peter Quill'in ailesiyle ilgili sorular, Drax'in muhteşem neşesinin altında yatan dram, Gamora / Nebula ilişkisinin derinliği ya da gerçek anlamda tanıyacağımız Yondu. Hatta bana sorarsanız filmin gerçek yıldızı da Yondu diyebilirim. İzlemeyenler için yazmam gerekirse eğlenecekleri ama duygu yoğunluğuna kapılacakları bir film olacak. Ben çok beğendim, zaten bu ekibi seviyorum ve çıtanın düşmediğini görmek beni mutlu etti. 


Avengers: Infinity War yaklaşıyor, Guardians Of The Galaxy ekibi de bu filmde yer alacak. Hatta bir duyum şu, filmin ağırlıklı olarak uzayda geçeceği söyleniyor. Bu durumda filmin ev sahipliğini de bu ekip yapmış olacaktır ama nasıl bir bağlantı kuracaklarını göreceğiz. Ayrıca filmin 5 tane gizli sahnesi olduğunu belirteyim, filmden hemen çıkmayın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir