10 Mayıs 2017 Çarşamba

Herhangi bir beklentim yok artık, yanılmayı dilerim sadece


Sinan Gümüş'ün menajerinin yaptığı açıklamalar yenilir yutulur cinsten değil. Sezon sonunda da Sinan Gümüş'le yolların ayrılacağı söyleniyor ki bu açıklamaların ardından çok yerinde bir hareket. Sinan Gümüş inandığım, Galatasaray'ın geleceği noktasında çok kıymetli olacağını düşündüğüm bir isimdi ama belli oldu ki bu kafayla devam ettiği sürece Galatasaray'da şu zamanlarını mumla arayacak. Keşke yanılsam, çok önemli yere gelse, bu başka konu.

Hamza Hamzaoğlu'nu çok eleştiriyordum, Sinan Gümüş neden oynamıyor diye. Bruma'yı Sinan Gümüş için yollayanların Sinan Gümüş'e şans vermediğini söylüyordum ki hala o dediğimin arkasındayım. Mustafa Denizli döneminde şans buldu, iyi ilerliyordu ama şanssız sakatlık, sezon sonu yine şans buldu, Riekerink ona güvendiğini bu sezonun başında da gösterdi ama Sinan Gümüş gelişmiyor, ilerleyemiyor. Şu dönemde şans bulamıyorsa burada suçu hocalara atmam, Sinan Gümüş'de ararım.

Elbette Florya'da değilim, ne oluyor ne bitiyor gözümle görmedim ama izlenimimi yazıyorum, çok fazla çalıştığına inanmıyorum. Geçtiğimiz aylarda Moldova ile oynanan bir hazırlık maçı vardı, genç ağırlıklı kadroyla oynadığımız. Herkes çok heyecanlanmıştı ve o gün de yazmıştım, eğer Sinan Gümüş o genç kadronun içinde neden yokum diye üzülmüyorsa zaten bu iş bitmiş diye. Ne düşündü bilemem ama şu an olması gereken yer çok daha iyi bir seviyeydi. Hatayı kendisinde araması gerekiyor, geçmişte ihaleler hocalara bırakılıyordu ama bugün tablo değişti.

Olmadan oldum havası dedim ve Sinan Gümüş'le arkadaş olan gazeteci arkadaşların eleştirisi geldi. "Olmadan oldum" dediğini duydun mu diye, x bir futbolcunun faal olarak oynadığı bir takımda "olmadan oldum" dediğini hiç duymadım gerçekten. Futbolu bıraktıktan sonra pişmanım diyeni çok duydum ama o takımda oynarken diyene şahit olmadım. Olmadan oldum havasına girdi maalesef ve burada hata bizlerin. Sinan Gümüş'ü o noktaya çıkaran bizleriz, henüz bir şey kanıtlamamışken.

Şans bulmadım diyemez, bu sezon özellikle Riekerink döneminde çok fazla şans buldu. Sezona onunla başlandı mesela, sezon içinde de birçok kez şans eline geçti ama iyi bir oyunu kalmadı aklımda. Sinan Gümüş'le alakalı aklımda kalan şey (bu sezon için) oyundan çıkarken yaptığı hareketler, içinde bulunduğu ruh hali, tavırları gibi şeyler. 

Aynı gazeteci arkadaşın bu konu hakkında yorumu da "Ribery ve Robben her hafta yapıyor bunları" olmuştu. Bir tarafta Ribery ve Robben, diğer tarafta Sinan Gümüş. Allah aşkına, Sinan Gümüş neyi kanıtladı ki böyle hareketler yapmaya kendini uygun görüyor. Yasin Öztekin'i beğeniriz, beğenmeyiz, eleştiririz ama Sinan Gümüş'ün Yasin Öztekin'in tırnağı bile olmadığını düşünüyorum. Yasin Öztekin'in kanıtladığı çok şey var, en kötü sezonu bile 10 gol ortalamasında dolanırken. Sinan Gümüş ne kanıtladı ki?

Gidişatını iyi görmüyorum, umarım yanılırım. Ama şu tabloda Galatasaray'da bir geleceğinin olmadığı açık, özellikle böyle bir menajer çatısı altında. Gidebilir, üzülmem, gittiği yerde müthiş işler yapabilir, yine üzülmem. Herhangi bir beklentim de yok artık, yanılmayı dilerim sadece..

3 yorum:

  1. menajeri yonetimi suclamis, sinani parlatamadilar demis, saglikli olmadiklari buradan belli, sen kimsin, koskoca galatasarayin amaci sinani parlatmak mi, sinani parlatmak icin teknik direktorun tercihini mi degistirecek yonetim, kendilerini ciddi ciddi robben seviyesinde goruyor olmalilar..
    Alman alt yapisina, kulturune disiplinine saygi duyuyorum ama sanirim bu sistem turk futbilcularda ters tepiyor, son donemde almanya alt yapisinin yetistirdigi turk futbolcularda tanri kompleksi var sanki.
    Eren Sakalli

    YanıtlaSil
  2. Burada tek suçlu Rikerink ve Tudor. Adam geçirdiği iyi bir sezonun ardından yavaş bir giriş yapınca anında adamı kestiler. Kaliteli oyuncuyu köreltmekte bizim takımın üstüne yok. Tudor 1 maç şans verdi en kritik maçta ve en stresli maçta gol kaçırınca ilk 18 den bile çıkardı. Fenermaçı öncesi Florya'dan göndermesi ise tudor un çapsızlığını gösteriyor. Yetenekli oyuncuyu oynatabiliyorsan iyi hoca olursun. Bu yüzden Rikerink Tudordan bir gıdım daha iyi hocadır. 2003 te iyiki Barcelona'nın başına Tudor gibi bir adam geçmedi ki şuan Messi yi izleyebiliyoruz

    YanıtlaSil
  3. Sarı saçlarını deli gönlümüze bağlamaya çalıştığı günden belliydi bu arkadaş. Yazık ediyor kendine. Koşmadan oynamak çalışan adamın bu takımda forma bulması mümkün değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir