26 Mayıs 2017 Cuma

Mourinho büyük bir "kazanan", finallerin hocası


Mourinho büyük bir "kazanan", finallerin hocası. Hem Şampiyonlar Ligi'ni hem de Avrupa Ligi'ni ikişer kez kazanan ilk teknik direktör mesela. Manchester United açısından olaya bakacak olursak, Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktı hedef ve bunu bu yolla başardılar. 

Premier Lig'deki durumlarına bakarak değerlendirmek hatalı, hedef dahilinde hareket ettiler çünkü. Müthiş maçlar çıkarmadılar belki, zorlandıkları anlar fazlasıyla var ama kaybetmeyen bir takım yarattı Mourinho, belki domine etmiyor ama kaybetmiyor da. 

Kendi de söyledi, Premier Lig'i 3. veya 4. bitirmek için daha çok çaba sarfedebilirdik belki ama biz bu yolu seçtik diye. Saygı duymak lazım, sonuçta beklenti karşılamaktır bu. Düşüşte olduğunu kabul ediyorum, oyun felsefesi çağımız futboluna pek uymuyor ama elindeki malzeme de bir hayli dengesiz. 

Ferguson sonrası "dev" kulüp olma hüviyetinden uzaklaşan bir Manchester United var. Moyes'in olmayacağını erken anladılar, Van Gaal'e ise 2 yıl dayandılar ama büyük bir transfer çöplüğü yaratıldı. Mourinho'nun da yaptığı önemli transferler var ama yetmiyor, bu sezonu geçiş dönemi gibi görmek lazım. Yine de insanların "kötü" diye adlandırdığı bu sezonda kazanılabilecek 5 kupanın 3'ü geldi ve Avrupa Ligi kupasıyla birlikte Şampiyonlar Ligi bileti de kazanılmış oldu. 

Manchester United şu an ait olduğu noktada, bir sonraki adım ise Premier Lig şampiyonluğu olacak, en azından o yarışın içinde yer almak. Onu dahi unuttular, 1 sezon içinde de bunu başarmak çok zordu. Mourinho'nun da göreve geldiğinde istediği 2 yıllık süre vardı. 

Şimdi Şampiyonlar Ligi biletini de aldıklarına göre yaz dönemi transferlerini takip edelim. Griezmann'dan bahsediliyordu, Şampiyonlar Ligi biletine bağlı olarak. Yalnız şu enteresan oldu, zamanında Avrupa Ligi başarıları sonrasında meslektaşlarını vuruyordu Mourinho. Şimdi ise Avrupa Ligi'ni bir çıkış bileti olarak görmek durumundaydı. Futbol dünyası acımasız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir