22 Mayıs 2017 Pazartesi

Stoper arıyoruz ama önce içimize baksak, Ozan Kabak var mesela


Stoper arıyoruz, hem de harıl harıl. Gerekli de, Galatasaray'ın savunması kumdan hale misali, Semih Kaya / Ahmet Çalık ikilisiyle ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bir hata var ama, o lider stoperi mutlaka bulmalıyız ama sürekli bir yerli stoper sirkülasyonu var, özellikle bu sezon. Serdar Aziz ve Ahmet Çalık'ın bonservis hikayesine girmiyorum ya da futbolculuklarını tartışmıyorum. 

Görüşüm şu, transfer yapmadan önce kendi içinize bakarsınız, elimde ne var diye. Özellikle de altyapılar için yazıyorum, kimse dönüp bakmıyor. Neyse ki 2000 jenerasyonu konuşulur oldu da insanların ilgisi ve alakası oraya doğru yöneldi, hatta buna kendimi de dahil edeyim. 

Konuya dönersek, elimizde yeterliliğini tartıştığımız birçok stoper var. Semih Kaya'yı durmadan eleştiriyoruz, Ahmet Çalık bence iyi stoper ve önü açık ama çok da büyük bir stoper olmayacak. Serdar Aziz sakat, Hakan Balta'nın temposu düştü, Chedjou gidiyor ve Koray Günter diye bir adam da vardı, unuttuğumuz. 

Yeni transfer yapacağız elbette, lider stoper ihtiyacı çok büyük ama içimize baktığımızda bir de Ozan Kabak var mesela. U17 Avrupa Şampiyonası'nda performansıyla öne çıktı, yaşına göre fiziği çok iyi ve sol ayaklı bir stoper. UEFA tarafından da U17 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından takip edilesi 10 futbolcu arasında gösterildi. 

Bugün Ozan Kabak x Avrupa kulübünde forma giyiyor olsaydı şans buluyor olurdu zaten. Yaşa bakmazlardı, yetenek için cesaret ediyorlar ve bu futbolcular yürüyor. Şu an mevcut çoğu stoperimizden de iyi durumda olduğunu düşünüyorum hatta, en az onlar kadar oynar, hata yaptığında da "genç oyuncu, gelişiyor, öğreniyor" deriz. 26 yaşındaki adam hata yaptığında bunun adı gelişim olmuyor. 

Gerçi niye x Avrupa kulübü dedim ki, bugün Cengiz Ünder'i Başakşehir değil de Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlar transfer etseydi böyle bir şans bulabilir miydi? Altınordu'yu saymıyorum bile, bu ülke standartlarında onlar ütopya seviyesinde. 

Fatih Terim'i sırf bu yüzden bile isterim, inandığı genç futbolcuya şans verip, onun üzerinde ısrar etmesiyle. 2000 jenerasyonu noktasında özel yeteneklerimiz var, umarım bu çocuklar Galatasaray rotasyonu içinde kendilerine yer bulurlar ve o şans onlara gelir..

4 yorum:

  1. Burak kardeşim çok haklısın ama inşAllah 2000 jenerasyonu Sinan Gümüş gibi şımartılmaz. Sinan'ı çok seviyorum ama bir türlü anlam veremiyorum neden sürekli geriye gidiyor...Avrupadan örnek PL'den gelen bir futbolcu orada takır takır topunu oynarken Türkiye'ye gelince neden yerden kalkmıyor acaba? Hakemlerin çok büyük rolü var tabi ayıptır ya!!! Biz futbol izlemek istiyoruz yerde yatan topçu istemiyoruz. Ayakları çok iyi olabilir ama bunlara örnek;Alex, Selçuk kim ne derse desin bunlar sürekli faul almak için oynayan topçular(dı)...Bu insanlar senede trilyonları götürüyorlar ya herkes bu ülkede açlık sınırında malesef biraz işlerini profesyonelce yapsınlar bir zahmet. Çok doldum kusura bakma konudan konuya atladım ama inşAllah altyapıya öenm gösterilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. niye PL den glen burada oynayamıyor biliyormusunuz para yüzünden sen 100 alacak adama 100000 veriyorsun dolayısı ile adamın elde edebieceği bişey kalmıyor..

      Sil
    2. Haklısın bu konuda ama bu çocukları da konuşmak, dillendirmek gerekiyor. Henüz profesyonel sözleşmeleri dahi yok, herkesin görmesi, konuşması lazım.

      Sil
  2. Seneye Semih ve Koray kiralik gonderilmeli mumkunse satilmali. Ahmet ve Serdar'in yanina Ozan eklenmeli ve alinacak lider stoper hamlesi ile saglam bir savunma oluşturmus oluruz. Fakat bu çocuğa sans verebilecek bir teknik adama sahipmiyiz yeni teknik adam gelirse verebilecek mi ? Bunlar hep problem olacak. Twitter'da bahsettiğin Astori tam aradigimiz adam aslinda. Zaten su savunma hattina orta duzeyin üstünde gelicek her stoper fark yaratir. Önumuz de ki yil hem stoper hem de bek konusunda kesinlikle nokta atışı yapmamiz lazim. Aksi halde ahlar vahlar çekeriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir