24 Mayıs 2017 Çarşamba

Vlogger #5; Yazın transfer döneminden sonra ne konuşuyor oluruz?

Sezonu tamamlamak üzereyiz ve bir numaralı gündem maddesi doğal olarak transfer. Sorular da yeni sezon ve transferlerle alakalı daha çok. Yeni sezonda önemli bir değişim bekliyor Galatasaray'ı, olması da gereken bu. İddialı isimler konuşur olduk ama Galatasaray'ın yönetilememesi itibariyle umutlu musun derseniz o kadar da umutlu olamıyorum. Umarım son güne kalmaz transfer işi, biraz da bu yüzden Avrupa Ligi'nde olabildiğince ön eleme oynayalım diyorum ya..


Tudor'un sezon başı yüklemeleri, Sneijder ve Selçuk'u istediğimiz seviyeye çıkartabilir mi, hala o cevher var mı onlarda? / https://twitter.com/MBOE1996

Sneijder'in son haftalarına bakarsak toparlanma içinde aslında. Biraz daha hareketli, oyunun içinde ve oyuna iyi bir etkisi var. Bir yorumum vardı bu konuda "Sneijder, Tudor'a biat ederse kendi de ihya olur, bizi de ihya eder" diye, hala bu noktadayım. Burada biat olayından kasıt şu, Tudor'un idman temposuna nasıl cevap vereceği. Eğer kafasında oynamak varsa istediğimiz seviyeye çıkar ama Sneijder ve Selçuk İnan gibi isimler biraz da yaş itibariyle temposunu yitirmeye başlamış futbolcular. Belli bir noktaya gelirler ama beklentiyi doğru ayarlamak lazım. Selçuk İnan eleştiriliyor ama bence hala ligin en iyilerinden, Sneijder'i ise zaten tartışmayalım.

Tudor istediği transferleri yaparsa başarılı olur mu, deplasman maçlarında iyi değil sanki? / https://twitter.com/228421ac34a3439

Başarılı olup olamayacağını bilmiyorum, hep birlikte göreceğiz onu. Deplasman konusunda ise yanlış bir algı doğdu, Karabükspor günleriyle alakalı. Galatasaray performansına baktığımızda iç sahada aldığı sonuçlar daha kötü aslında. İç saha veya deplasman ayrımı yapamıyorum, görüntü değişmiyor. Yeni sezonu beklemeliyiz, yazın yapılacak hamleleri görmek gerekiyor.


Astori gelirse nasıl olur ve Serdar Aziz sakatlanmasa bence iyi futbolcu.. / https://twitter.com/emrullahGss

Astori gelirse çok iyi bir hamle olur. Lider ve sol ayaklı bir stoper, savunmayı toparlayabileceğini düşünüyorum. Maliyeti olacaktır, zor bir hamle ama Fiorentina'nın Vitor Hugo hamlesi sonrasında Astori'yi bırakabileceğini düşünüyorum. Serdar Aziz için ise seninle aynı düşünüyorum, hatta ligin en iyi yerli stoperi belki de ama sakatlanmasa diye bir ayrım yapamayız. Çünkü sakatlanıyor, bu onun için yeni bir durum değil.

Sneijder'in miadı doldu bence. Sneijder'i satıp Tudor'la 4-4-2 oynayıp özlenen Galatasaray'ı yakalayabilir miyiz? / https://twitter.com/YigitOnlayn

Sneijder döneminin kapanması gerektiğini ben de düşünüyorum ama satmak o kadar kolay değil. Ya da sattıktan sonra önemli bir gelir bekleyenler hiç beklemesin. Ama Sneijder'le de özlenen Galatasaray'ı yakalayabilirsiniz, yeter ki Sneijder / Tudor birlikteliği olsun, Sneijder o idman temposuna doğru cevabı versin. 4-4-2 konusunda ise, Tudor da bilmiyor ki nasıl oynayacağını. Bu konuda kafasının hala karışık olduğunu düşünüyorum ama belli ki taktiğe bağlı olmak anlamsız. Taktik esneklik bence daha kıymetli.


İlk sorum Tudor kalacak mı sizce? İkinci sorum Carole ve Bruma'dan 20 milyon avro kazanabilir miyiz? Üçüncü sorum U17'deki gençleri değerlendirip, yanlarına tecrübeli futbolcuları katarak daha iyi bir takım kursak olmaz mı? Dördüncü sorum ise bu kadar büyük marka değeri olan kulüp neden Çin pazarına açılmaz? / https://twitter.com/SEYT1453

Sorularını toparlayıp cevaplamak istedim. İlk soruna gelirsem, bence Tudor kalacak, başka bir ihtimal kalmadı gibi. İkinci soruna gelirsek, Carole ve Bruma'dan 20 milyon avro kazanamayız. Carole'den 2-3 milyon avro en iyi ihtimalle, Bruma'dan ise (şu şartlarda) 10 milyon avro kazanmak maksimum limit. Dördüncü soruna gelelim, daha iyi takımı bilmem ama geleceğe daha umutlu bakacağımız kesin. O gençleri rotasyon içine yavaştan dahil etmek gerekiyor, oysa daha profesyonel sözleşme dahi imzalamadık. Son soruna gelirsek, marka değerini öyle düşürdüler ki, Galatasaray'ın kötü yönetiminin vurduğu en büyük darbe bana göre. Çin pazarına açılabiliriz yine de, olması gereken şeyler bunlar.


Vlad Chiriches ve Mangala ikilisi nasıl olur? / https://twitter.com/enesarslan689

Mangala iddialı bir isim, Türkiye Ligi'nin üzerinde bir futbolcu. Lider özelliği yok, biraz da akılsızlığından bahsedilir ama gücü, hızı ve atletizmiyle yaratacağı fark büyük. Ayrıca sol ayaklı olması büyük avantaj. Chiriches ise lider stoper, geriden iyi oyun kuran, sakin bir futbolcu. İyi bir tandem oluşabileceğini düşünüyorum, doğru ikili olur.

Sence yazın transfer döneminden sonra ne konuşuyor oluruz? / https://twitter.com/gsqweyt

Asıl soru bu işte, kimse güvenemiyor çünkü. Yine iddialı isimleri konuşarak yola çıktık ve bu iş son güne kadar sürer korkusu var. Kendimi en kötüsüne hazırlıyorum, iyi sürpriz olsun diye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir