25 Mayıs 2017 Perşembe

Vlogger #6; Tudor'a ne kadar güveniyorsun?

Dün kaldığımız yerden devam ediyoruz. Transfer ağırlıklı konuşuyoruz, yaz dönemi boyunca böyle olmaya devam edecek gibi..


Sol stopere Astori alırsak yanına kim iyi gider veya sen kimi istersin, ikisi nefis olurdu gibisinden? 

Bruma'yı 15 milyon avro'ya satsak ve yerine Arsenal Joel Campbell'ı alsak, onun yanında Chelsea'den de Kenedy'i kiralasak sol kanat için iyi olur. sen ne diyorsun? Ayrıca Kolarov mu Coentrao mu?

Sağ bek için Vidal, Feyenoord'dan Rick Karsdrop ya da Inter'li Santon'a ne dersin? Stoper için ise Celtic'li Coates nasıl olur ve bir de Andre Carrilo?

Sprinter forvet için Niasse çok faydalı olmaz mı, hem alternatif hem as forvet olur bence, sen ne dersin? Ön libero için de City'den Fernando? / https://twitter.com/EmreErmis17

İlgin, alakan için teşekkür ederim öncelikle. Senin de sorularını toplayıp cevap vermek istedim. Sıradan gideyim;

1- Astori'nin yanında Denayer gibi hızlı bir isim da olur, Ranocchia gibi uzun bir stoper de. Astori önemli bir lider, yanında oynayan ismi mutlaka yükseltir. Kendi içimize de dönebiliriz, Serdar Aziz veya Ahmet Çalık gibi futbolcularla dahi iyi iş çıkarır.

2- Bruma'yı 15 milyon avro'ya satamayız, o çok büyük bir hayal. Arsenal'den Joel Campbell her sezon istisnasız gündeme gelir ama bir türlü alamayız. Arsenal onunla ilgili ne düşünüyor bilmem ama her sezon bir takıma kiralıyorlar, o adres bir türlü Galatasaray olmadı. Kanat forvettir kendisi, ben ise çizgide oynayacak bir kanat tercih ederim. Chelsea'den Kenedy'i çok tanımadığım için yorum yapamam. Kolarov mu Coentrao mu sorusuna yanıtım ise şu, kalite anlamında Coentrao ama 2 yıldır sakat neredeyse ve büyük kumar. Kolarov'a gelirsek, Guardiola'nun gözdelerinden oldu neredeyse. Rotasyonunda iyi bir parça, stoper gibi de kullanabildiği için kıymetli. İmkanım olsa Kolarov'u almak isterdim.

3- Aleix Vidal kumarına girmek isterdim, iyi bir hücum beki. 3'lü oynadığımızda sağ kanadı da bütünüyle iyi kullanır, katkılılı olurdu. Rick Karsdrop'u çok tanımıyorum, yorum yapamam. Santon olabilir, hem sol hem sağ bek için iyi bir isim. Düşüşte olduğu bir gerçek ama burada ayaklanabilir, transferi güzel olabilirdi. Coates'i de çok bilmiyorum, Andre Carrilo ise geçtiğimiz sezon gündemdi. Benfica'nın ondan vazgeçeceğine ihtimal vermiyorum, büyük paralar gerekir.

4- Niasse'yi Hamza Hamzaoğlu zamanı da istiyordum, bugün de isterim. As forvet noktasında değil ama, Gomis gibi bir ismi mutlaka alırım ama Niasse ile de onu desteklerim. Niasse bu ülkede kendini kanıtlamış bir isim. Hızlı, hareketli, kanat özelliği de olan bir futbolcu ki tam Tudor'un kalemi. Yatabare'lerle neler yapıyordu Tudor, Niasse'den mutlaka fayda sağlardı. Fernando ise zor bir ihtimal, 29 yaşında ve o pozisyonda gençleşmeyi tercih ederim. Bu yaşta bir isim için o pozisyona büyük paralar dökmek istemem.

Elazığspor'dan Traore kadro zenginliği için düşünülemez mi? / https://twitter.com/haydariespinol

Bir hata yapmışsın, sezon sonunda sözleşmesi bitmiyor. Ama makul bir rakama transfer edilebilir elbette. Bana sorarsan Malatyaspor'lu Azubuike daha kıymetli bir futbolcu, alacak olsam onu tercih ederim. PTT 1.Lig'in Kante'siydi. Traore ise bu seviyeye uymaz.

Gelecek sezon transfere edilmesini beklediğin isimlerle 11 kurar mısın? / https://twitter.com/dordunculsahis

En zor soru bu, çünkü nasıl oynayacağımızı, ne yapacağımızı hiç bilmiyorum. Stoper için Toloi ve Astori, sol bek Clichy, forvet ise Gomis. Sağ bek ve orta saha noktasında isim düşünemiyorum ya da yeni bir kanat.


87-88 jenerasyonundan sonra ilk defa bir nesil bizleri heyecanlandırdı. Ozan Kabak, Atalay Babacan ve Yunus Akgün beklenen sıçramayı yapabilirler mi? / https://twitter.com/bursaliaslan

Atalay Babacan ve Ozan Kabak'tan çok umutluyum. Ozan Kabak zaten Uefa'nın takip edilmesi gereken futbolcular listesine de girdi ki yaşına göre fizik noktasında çok iyi. Şans verilirse, bu futbolculara güvenilirse sıçramayı yapabilirler tabii, neden yapamasınlar. Sürekli transfer konuşuyoruz ama kendi içimize de bakalım, Avrupa'da bu yaşta adamlar rahatlıkla şans bulabiliyor, biz de cesaret etmeliyiz. Kıymetli bir jenerasyon yakaladık, değerlendirmek gerekir.

Tudor kalmalı mı sizce? / https://twitter.com/gozan1905

Bu yönetimin çok daha iyi bir teknik direktör getiremeyeceğini bildiğim için kalsın. Şans verelim, yaz döneminde kendisi kursun ve hazırlasın takımını. Görmek istiyorum, hala potansiyeli olduğuna inanıyorum. Sezon içinde beklemediğim yanlışları yapsa bile, ben çok daha iyisini bekliyordum ama bazı noktalarda büyük hayal kırıklığı yarattı.


Tudor'a ne kadar güveniyorsun? / https://twitter.com/Ela1905Di

Geldiği gün çok daha fazla güveniyordum, şimdi o kadar güvenemiyorum. Yukarıda verdiğim cevabı, potansiyeli olduğuna inanmak istiyorum. Yaz dönemini görelim, ısrar edelim biraz daha.

Tudor'a ne kadar güveniyorsun, transferde onun istediklerini alsalar, takım koşan, basan ama tekniği zayıf isimlerle dolmaz mı? / https://twitter.com/_Emre__25

Tudor'a güven konusunu iki soruda cevapladım :) Transfer olayına gelirsek, Tudor'a o konuda güvenemem, çünkü sabıkalı. Tarzı belirtsin o, isim vermemeli. Ayrıca koşan, basan, mücadele eden isimler önemli ama tekniği zayıf isimlerle neden dolsun takım. Seviye Galatasaray, Karabükspor günlerinde farklı bir şey gerekiyordu, burada farklı. Tudor da bunun farkındadır çünkü futbolculuk günlerinden bunu en iyi bilen kendisi.

Transfer yapılıyorken Tudor'a soruluyor mu sence? / https://twitter.com/baydemir25

Mutlaka soruluyordur, geçen gün kendisi de açıkladı. Tarzı belirtmiştir, isim vermemiştir belki de ama işin içindedir.

Tudor seneye 3lü ile devam edecekse, Carole sol stoper için iyi bir alternatif olamaz mı? / Onur Kocaman

Olur, sol beke oranla daha iyi bile oynar. Atletik bir isim çünkü, hareketliliği bu anlamda kıymetli. Cavanda dahi 3'lü stoperde sağ beke oranla çok daha iyi performans gösterir. Carole'yi de stoper alternatifleri arasına yazmak mümkün..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir