5 Mayıs 2017 Cuma

Wilfried Bony & Galatasaray, Drogba bu noktada referans olabilir


Yaz döneminin en çok konuşulan konularından biri forvet transferi olacak ki bu noktada hata yapma lüksümüzün olduğunu ben de düşünmüyorum. Kumar oynanamaz, garanti bir adım gerekiyor. Jackson Martinez'den bu yüzden vazgeçildiği söyleniyor, sakatlığıyla alakalı bir bilinmezlik var ya da o topa hiç girilmek istenmemiş. 

Tarz olarak doğru profildi, sağlıklı olması durumunda da yaratacağı fark bence büyük olacaktı. Ayrıca Çin kaynaklı makul adımdı, Çinliler yabancı kontenjanını açmak adına gözden çıkardıkları yabancıları neredeyse bedelsiz kiralıyorlar. Beşiktaş'ın Demba Ba ve Ersan Gülüm transferleri böyle işte, Galatasaray da Jackson Martinez için bunu düşündü ama güvenemedi belli ki. Eleştiremem bu durumu ama Jackson Martinez'i veto ediyorsan beklentimi yükseltirim.

Birçok transfer gerekiyor, stoper, sol / sağ bek, orta saha gibi, forvet de onlardan biri. Öncelik sırası yapamam, hepsi öncelik ama profil noktasında yazalım. Gençleşmek gerekiyor, orası kesin. Yine de stoper ve forvet transferinde yaşa bakmıyorum, o hamlelerin garanti olması gerekiyor. Ujfalusi'den bu yana stoperi konuşuyoruz, o profilde bir isim gerekli. Ülkemizde iş yapan forvetlerin profilleri ise net ortada, Eto'o ya da Adebayor gibi isimlerin bu yaşlarda yaptıkları. Galatasaray bu noktada Fernando Torres'i alsa sevinirim mesela, düşüşte olmasına, eski günleri aramasına aldırmam. Burada aradığını bulur çünkü, bu tarz isimler istisnasız fark yaratıyor.

Wilfried Bony de Galatasaray'ın gündemine gelen forvet adaylarından biri. Bonservisini almaya pek imkan yok, haliyle kiralanması gündeme gelecek. Swansea City günlerinde büyük sükse yapmıştı ve 32 milyon avro gibi bir rakama Manchester City yolunu tuttu. Bu seviyede ise beklentiyi pek karşılayamadı ve bu sezonu Stoke City'de kiralık olarak geçirmekte. Burada da istenen seviyede olduğunu pek söyleyemem ki Stoke City formasıyla 11 maçta 2 golü var. Manchester City'nin yola onunla devam etme ihtimali yok, piyasası sert bir düşüş yaşadı, onlar adına büyük zarar. Bonservisini isteyen bir takım olur mu bilemem ama kiralama ihtimali var, bu iş olabilir.

Rakip savunmayla boğuşan bir forvetimiz yok, en çok eksikliğini hissettiğimiz konulardan biri. Podolski sahte 9 gibi oynuyor, Eren Derdiyok ise o noktada istenileni veremedi. Bony ise çok güçlü bir forvet, ülkemiz şartlarını düşündüğümüzde fizik anlamında çok üstün kalacağı kesin. Ayrıca iyi de bir bitirici, Manchester City'e geldiğinden bu yana bir düşüş yaşadığı doğru ama henüz 28 yaşında, ülkemizde 34-35 yaşındaki isimler dahi büyük fark yaratabiliyor. Bony'nin bu noktada şansı yüksek, ayrıca Galatasaray'ın da ihtiyaç duyduğu tarzlardan biri.

Hedef oyuncu, gücüyle ayakta kalabiliyor, rakip savunmaları yıpratıyor ve boyu 1.81 belki ama hava hakimiyeti de olan bir isim. Atletik oyuncu, Tudor'un da bu tarz isimler üzerine bir eğilimi var. Çok iyi iş olur, kiralamayı başarabilirsek. Drogba bu noktada referans olabilir, böyle imkanları kullanmak lazım. İyi referanslarımız var ama değerlendirdiğimizi düşünmüyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir