11 Mayıs 2017 Perşembe

Yeniden yapılanma adı altında bir yapılanmaya gittiğimizi düşünmüyorum


Galatasaray'da yeni bir yapılanmadan söz ediliyor, Florya'nın profesyonellere bırakıldığı. Profesyonel denildiğinde aklınıza ne gelir mesela, ne tarzda hamleler. Futbolu bilenler yönetmeli diyoruz ya hep, önemli kulüplerden örnekler veriliyor, ben profesyonelleşmekten bunu anlarım. Galatasaray ise profesyonelleşmek adı altında başka bir şey deniyor, pek anlam veremediğim.

Cenk Ergün yıllardır Galatasaray'ın içinde, bir anlamda kurumsal bir hafıza. Başarılı bir idareci de olabilir, çok tanımıyorum ama futbol direktörü kavramı farklı, umarım başarılı olur. Şu sıralar Avrupa'da mesela, transfer konusunda çelişti görüşmeler yapıyor, istediği sonuçları alabilecek mi göreceğiz. 

Şu beni korkutuyor, yardımcısı olarak atanan Uğur Yıldız, Grosskreutz skandalında imzası olan kişi. Fax gönderirken imzaların eksik gönderilmesi sonucunda oynatamadığımız Grooskreutz. O skandalın sonrasında istifa etmişti, 2-3 ay sonra görevine geri döndü ve şimdi de futbol direktörü yardımcısı olarak terfi etti. Bundan korkuyorum, profesyonelleşiyoruz diyenlerin vizyonu bu.

Gerçi ben değişime de inanmıyorum. Mehmet Özbek'in Florya ve futbol üzerindeki görevlerini bıraktığı dün açıklanmıştı ama ben gibi hemen hemen herkes buna inanmadık. Tepki var ve geri çekildi, bu kadar basit. Arka planda devam edeceğini düşünüyorum, Lucescu'yla görüşmesi gün gibi ortada. Cenk Ergün ismi de vitrine çıkması yönünde alınmış bir karar olabilir, ön planda kendisini göreceğiz, arka planda eski düzen devam edecek. Keşke yanılsam ama benim görüşüm bu.

Yeniden yapılanma adı altında bir yapılanmaya gittiğimizi düşünmüyorum, aynı düzen devam ediyor. Vitrin değişti sadece, konuşacağımız, göreceğimiz isimler farklılaştı. Florya profesyonellere emanet edildi deniliyor ama yeni bir isim yok, zaten kulübün bünyesinde çalışan, tanıdığımız isimler. Ortada bir başarısızlık var ve bu başarısızlıkta herkesin payı var ama aynı isimlerle yürüyoruz. Yöntem değişti diyebiliriz belki de, onu da izleyip göreceğiz..

5 yorum:

  1. Cenk Ergunu görecegiz, kendi başına çok başarılı olacağı izlenimini vermiyor, ama eger teknik direktörle birlikte doğru kararları alabilirlerse birşeyler olabilir, zira türk tipi sportif direktörlük ancak bu kadar olur, lucescu gibi güçlü bir isime futbolu bırakacak bir yönetim olacağını sanmıyorum, aziz yıldırım terraneo ortaklığının nasıl sonlandigini gördük..
    Önder Ozenin medyatikligi bile fazla geldi beşiktaşa, türkiye böyle, burada ikinci planda kalacak, daha cok teknik işleri yapacak ve geri adım atmayı bilen, yumuşak huylu kişiler uzun süreli çalışma şansı bulabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O saydığın isimler bu işin isimleri. Konu yapar yapamaz da değil aslında, Cenk Ergün'ün futbol aklı nedir bilmiyorum.

      Sil
    2. Evet ama benim demek istediğim, o mevkii de planladığını hayata geçirmenin şartı yetki ve güç sahibi olmak, türkiyede yönetimler bu gücü verme noktasında oldukça isteksiz, dolayısıyla bu mevkiiyi işletmek için futbol aklından önce yetki ve gücü alabilmek lazım, medyatik karakterlere, on plana çıkacağı dusunulenlere ya da fatih terim, lucescu vb. gibi, kendi başlarına cok güçlü figürleri o pozisyona kolay kolay getirmezler..
      Göründüğü kadarıyla Cenk Ergunu bu anlamda ciddi bir tehdit olarak görmüyor yönetim, yalnız cenk ergun de bir futbol dehasina benzemiyor, ama bir profesyonel ve en azından transfer süreçlerini, menajerlerle ilişkileri kolaylastirabilir.. Eğer tudor ve ergün birlikte hareket ederlerse, başkan ozbeki gölgede bırakmadan başarılı işler yapabilirler, demek istediğim ve ümit ettiğim şey bu.. Bir de şu var ki, bir istikrar sağlanırsa, doğruları bulmak cok zor olmaz, yani öyle futbol dehalarina ihtiyacımız olmayabilir..

      Sil
  2. Cenk Ergün'ün futbol aklı yeme-içme, gezme tozma, business class uçuş,en nihayetinde herhangi bir kayda değer yabancı futbolcunun işini bitiremeyip gelip burada Ömer Ali Şahinler'i 4 milyon € bonservis verip almaktan ibarettir. ayda 40-50 bin TL de maaş cukkası vardır. ha resmi siteden daha yeni TFF'nin açtığı kursla sportif direktör sertifikası aldığı duyurulmuştu, haksızlık da etmeyelim.
    Abi neden bahsediyorsunuz ne futbol aklı allah aşkına. Koca bir kulübün tarihinin en kötü batağına saplanmış durumda. Mali, idari, finansal, sportif her anlamda uçurumun kenarına gelmiş. Tarihin gördüğü en aşağılık en pespaye en becerisiz en yalancı en rezil başkanı tarafından utanç verici bir şekilde yönetiliyor. Bu kafa ile gidilirse apaçık bir şekilde takım küme düşmeye aday; amatör şubeler kapanma noktasına gelecek. Belki koca kulübün satılması falan gündeme gelecek.
    tehlike çok büyük. üstelik belli ki; Hayri Kozak'ın yaptığı açıklamalar da gösteriyor ki; iktidarın muazzam desteğini de arkasına aldığı için Dursun adeta kongre ve genel kurul koruması altına da alınmış durumda. Adeta kuşatıldık.
    bu şartlar altında transfer, hoca, futbolcular, snayde, bruma konuşmanın ne manası var? Futbol Aklı mı?

    YanıtlaSil
  3. Tudor ile ne yapılır? Asıl mesele bu. Bu adamlar yeni bir revizyon yapılır mı? Benim düşüncem pekala olabileceği yönünde çünkü cesaretli görüyorum. Hiçbir şey yapmasa kangren olmuş çöplere gitsinler raporu verebilecek düzeyde. Tek korkum taktisyenliği ki umarım onu da bir an önce çözer. Yönetimin profesyonelleşmesi falan fasa fiso. Başkan kendi ilgilenecekmiş açıkça söyledi. Cenk ergün Galatasaray'ın futbol aklı olamaz. Ama ne yapalım zararın neresinden sönülse kardır en azından sistemlerinin yanlışlığının farkına varmışlar. Taraftar demeye de başlamışlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir