19 Haziran 2017 Pazartesi

5li #12; Birçok sağ bek geldi geçti ama Sabri Sarıoğlu kalmıştı

Sabri Sarıoğlu'nun Galatasaray'dan ayrılması çok büyük bir kırılma noktası. Çok daha öncesinde yaşanması gerekiyordu ama bu demek değil ki Sabri Sarıoğlu'nu sevmiyorum. Yıllarını verdi bu kulübe, kazanılan onca başarı var ve o başarılar içinde de katkısı, mücadelesi oldu. Verilen paralar, bakış açısı derken Sabri Sarıoğlu & taraftar ilişkisi koptu, ayrılık noktasında geç kalındı. Doğru bir ayrılık ama, ne olursa olsun.

Çok konuşuldu, bir de biz girelim bu konuya dedim. 5'li için müthiş bir konu çünkü, Sabri Sarıoğlu döneminde izlediğimiz Galatasaray sağ bekleri. Birçok sağ bek geldi geçti ama Sabri Sarıoğlu oynadı dedik ya, gerçekten doğru. Eboue haricinde oynayabilen yok ama Eboue gitti, Sabri Sarıoğlu yine o formayı aldı. Beşiktaş'ta da İbrahim Üzülmez yaşamıştı onu, takip eden Beşiktaşlılar varsa iyi hatırlar. Ben de Twitter'da sordum, iyi veya kötü şekilde Sabri Sarıoğlu döneminde hangi sağ bekler aklınıza geliyor diye. En çok adı yazılan 5 ismi yazıyorum.


Emmanuel Eboue

Eboue'yi ilk olarak yazıyorum, Sabri Sarıoğlu döneminde gelmiş ve istikrarlı şekilde oynamış tek sağ bek. Gerçi Sabri Sarıoğlu'nun bir şansı da yabancı kontenjanı olmuştu ve döneminde alınan sağ bekler genellikle yerli. Haliyle formayı alması biraz daha rahat oldu ama Eboue geldi ve oynadı. O algı da yanlış bir bakıma, kim gelirse gelsin Sabri Sarıoğlu oynuyor durumu. Eboue'yi istikrarlı şekilde 2 sezon izledik ve büyük katkı aldık. 3. sezonunda düşüş yaşadı ve yabancı kontenjanı da biraz zorladı ama Sabri Sarıoğlu döneminde gelen en iyi sağ bektir.


Tarık Çamdal

Bu da kötü anlamda örnek, Galatasaray tarihinin en kötü transferlerinden biri, kimine göre ilki. Geldiği dönemi hatırlıyorum, yabancı kontenjanı kaynaklı transferini ben de istemiştim ama çok büyük bir hayal kırıklığı bu. Şu an seviyesi PTT 1.Lig bile değil ama biz bu adama 4.75 milyon avro bonservis verdik, 1.5 milyon avro da yıllık ücret. Geliyor işte, bugün takımda koşarken izleriz kendisini. Geldiği dönemde Sabri Sarıoğlu kadro dışıydı, yönetim değiştiğinde de formayı kaptırması kolay oldu haliyle.


Cihan Haspolatlı

Onun adı çok yazıldı ama başka bir durum var aslında. Sabri Sarıoğlu'nun Galatasaray kariyeri sağ bek olarak başlamadı, zamanla sağ beke evrildi. Cihan Haspolatlı da öyle, orta sahaydı ama joker özellikli bir adamdı. Hagi onu sağ beke devşirdi ve 3 sezon sağ bekte formayı kaptırmadı. Sabri Sarıoğlu onun sağ bekte rakibiydi diyemeyiz aslında ama ismi çok yazıldığı için yazıyorum. O da Sabri Sarıoğlu ile aynı kaderi yaşadı, hiç beğenilmedi ama oynadığı dönemde de formayı kaptırmadı. Bunlar hep yabancı kontenjanı.


Uğur Uçar

Bu trajik bir hikaye. Feldkamp Galatasaray'ın başına geldiğinde Sabri Sarıoğlu'na çok sıcak bakmıyordu aslında, formayı da Uğur Uçar'a vermişti. İyi gidiyordu Uğur Uçar, yükselerek devam ediyordu ve gelecek noktasında hepimizi heyecanlandıran bir adamdı. Yazık oldu ama, bir Konya deplasmanında zemine kurban verdik onu. Galatasaray'da da bir türlü toparlanamadı, geri döndüğünde eski Uğur Uçar'dan geriye bir şey kalmamıştı. Devamında o takımdan bu takıma derken Abdullah Avcı tuttu yine elinden, onu kazanmayı başardı. Ama sakatlık yaşamamış olsa belki bugün Sabri Sarıoğlu efsanesini konuşmuyor olacaktık.


Veysel Sarı

Onun enteresan bir hikayesi yok, Galatasaray'a gelip giden sağ beklerden biri. Mancini, Sabri Sarıoğlu'nu o kadar tutmuyordu ki Ocak ayı döneminde Salih Dursun, Veysel Sarı gibi isimler bir arada gelmişti, üstelik Eboue'nin varlığında. Sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olması itibariyle mantıklı bir adımdı aslında, Tarık Çamdal gibi bir facia yok. Tarık Çamdal'la kıyasında daha iyi iş yaptı ama, iyi oynadığı maçlar var ama yeterli değildi. Bugünlerde stopere evrildi ve iyi iş çıkarıyor, söylemek lazım. 

2 yorum:

  1. Veyselin gönderilme sebebi sagbek çokluğundan. Tarık veya Veysel'in biri yollanacaktır.Az paraya alınan yollandı. Eğer ikiside 4.5mye alınsa biri gönderilecek olsa tarık gönderilirdi. Veysel tarıktan daha iyi sagbek.Keske Veysel tarık yaşında olsaydı. Ona4m vermiş olaaydik.Veyselde yine fizik felan var tarık tamamen cop

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veysel Sarı artık stoper bu arada, öyle oynuyor. Daha verimli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir