16 Haziran 2017 Cuma

Garry Rodrigues çok soruluyor, yeni sezonda durumu ne olacak üzerinden


Garry Rodrigues çok soruluyor, yeni sezonda durumu ne olacak üzerinden. Geldiği gün itibariyle Bruma'nın yedeği olarak görülüyordu ama Tudor'un taktik esnekliğinde kıymetli bir isimdi aslında. Tudor'un Paok günlerine inmek lazım, Garry Rodrigues'i sol bekte dahi kullandığı oldu ki daha çok 3'lü savunmanın sol kanadında oynattı hatta.

Garry Rodrigues'i önemli görüyorum ama ilk 11 için değil, 12. adam niteliğinde. Verilen paralara girmeyeceğim, orayı geçtik. Bundan sonra ne yapacağız ona bakmak lazım, benim de düşüncem kulübe için ideal silah olması. Patlayıcı özelliği yüksek, inanılmaz hareketli bir futbolcu. Konyaspor deplasmanını hatırlayın, oyunun seyrini değiştirmiş ve maçı kazandırmıştı. O özelliği var, yetenekli ve tek başına maç kazandırabilecek tipte bir adam.

Bruma gidince daha çok sorulmaya başladı, Garry Rodrigues oynayamaz mı gibisinden. İlk 11 için çok düşünmüyorum, hele ki Belhanda hamlesi sonrası. Tudor'un taktik esneklik noktasında daha agresif olacağını düşünüyorum, 4-2-3-1'i pek görmeyeceğiz. 3'lü savunma formasyonları ya da 4-4-2, bu da doğru düşünce tarzı. Garry Rodrigues'i bu formasyonlar üzerinden değerlendirmek gerekecek, hepsine uyuyor çünkü.

Gençlerbirliği maçı vardı, kendi sahamızda kazandığımız. 3-4-2-1 oynamıştık ve sol çizgide Garry Rodrigues vardı. Bana sorarsanız en iyi Galatasaray performansıydı ve Bruma'yla iyi bir uyum yakalamıştı. Üzerinde durmadı ama Tudor, erken vazgeçti. Çok tempolu çünkü, hareketli. savunma katkısı da var, hücumda ise kreatif etkisi büyük. Bugünlerde de 3'lü formasyonları düşünürken Garry Rodrigues'in iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum.

Yasin Öztekin için de bu geçerli, o da sağ çizgide beklediğimden iyi bir katkı vermişti ama Garry Rodrigues'in temposu bu düzeni çok daha rahat kaldırır. Gözden çıkarma gibi bir durum yok yani, 11'ler yazarken onun ismini 11'de görmemek ondan vazgeçildiği anlamına gelmez. Kulübe için önemli bir koz olacak, sol çizginin hücumu noktasında..

1 yorum:

  1. 18 kişilik rotasyonda da 23 kişilik kadroda da en az 2-3 tane hızlı dribling özelliği olan kanat/merkez oyuncusu şart bence. Hem kontra oynanacak dakikalarda rakibi savunmanının öne çıkmasını tehdit etmek adına hem de hucum repertuarı çeşitliliği adına.

    Elimizde patlayıcı sürati olan oyuncu bence sadece Garry Rodrigues. Yasin Öztekin toplu ve topsuz olarak o kadar hızlı bir oyuncu değil keza Sinan da öyle... Bu nedenle Garry Rodrigues kesinlikle işlevsiz bir parça değil.

    Sıkıntı şurda öncelikle Sinan Gümüş artık sağ kanat olarak düşünülmemeli. Sinan 2.forvet ya da sağ forvet olarak düşünülmeli. Yani Galatasaray'ın santrfor rotasyonu Gomis(yada XX) Eren ve Sinan olarak şekillenmeli. Eren uzun diye hedef santrfor oynar sanılıyor bence yanlış çunku Eren güçlü ve agresif bir oyuncu değil. En makul çözüm iki forvetle oynamaktır. Yanyana ya da önlü arkalı vs. Yani şöyle diyorum Eren'i tek santrfor oynatsanız verimsiz olur. Sinan'ı tek santrforlu sistemde sağ kanat oynatsan verimsiz oluyor çizgi özelliği zayıf olduğu için. Ama Eren-Sinan ikilisini yanyana ileri uçta kullansan birlikte çok daha verimli olurlar. Galatasaray kesinlikle 3-5-2 oynamalı. zaten 3 lü savunmalı diğer sistemlerde bu sistemin dejenere halidir.

    Santrfor rotasyonundan sonra kanatlara geçersek eğer ofansif açık kullanacaksak elimizde Yasin ve Garry. Kalite ortalama iş yaparlar ama takıma ekstra kalite katabilecek düzeyde değiller ve ikisi de solda oynamayı daha çok seviyor. Eğer buraya bir takviye yapılacaksa kaliteli ve sağda oynamayı seven biri gelmeli.
    Kanat rotasyonunda değinmek istediğim diğer bir nokta illa simetrik oynamak zorunda olmadığımızı hatırlamakta fayda var. 2000 jenerasyonunda bir kanatta Hasan Şaş varsa diğerinde Davala ya da Okan vardı. Yani bir kanatta Linnes diğerinde Garry olabilir önemli olan sahada ne yaptığını bilerek oynamak.

    Galatasaray'ın en büyük eksiği takım taktik anlayışının zayıf oluşuydu bana kalırsa...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir