10 Haziran 2017 Cumartesi

Jeremy Menez Antalyaspor'da


Bu vizyon hamlesidir. Serdar Özkan'la yolların ayrıldığı günün ertesinde gelen isim Jeremy Menez. Son dönemi çok iyi geçmese bile geride bıraktığı önemli bir kariyer var. Yaşı 30, bonservisi elinde ve bugün hangi takımımız alsa "çok iyi transfer" diyebileceğimiz bir isim. Ortada büyük bir vizyon var ki bunu konuşmak gerekiyor. Çok sessiz şekilde, kimseye haber uçurmadan gerçekleşen bir transfer bu. 

Menez'e gelirsek, son dönemi düşüşte ama kalitesiyle çok fark yaratabilecek bir futbolcu. Ülkemizde iş yapan forvet tarzları malumunuz, Menez'in de ayağa kalkacağını ve kalitesiyle büyük fark yaratacağını düşünüyorum. Kanatlarda da kullanılabilir ama 2. forvet gibi düşünülüyor olmalı. Antalyaspor'un hücumu Eto'o ya bakıyordu, Eto'o da forvetten ziyade oyun kurucu gibi oynuyordu aslında. Kendi yarı sahasına kadar geldiği oluyordu pas yapabilmek, hücumu kurgulamak adına. Bunları da 35-36 yaşında yapıyor, altını çizmek lazım. 

Eto'o ile alakalı çok yazdım zaten, burayı müthiş sahiplendi ve geçen 2 sezonda büyük fark yarattı. Şimdi Eto'o yu destekleme ve biraz daha nefes verme zamanı, Menez'in katkısı bu noktada ortaya çıkacaktır. Eto'o ile uyumlarının yüksek olacağını düşünüyorum ve bu sayede Eto'o oyunu kurgulamaktan ziyade biraz daha saha içinde az dolaşabilir ve gole odaklanır. Menez ise tamamlayıcı forvet, Eto'o nun bu yükünü üstlenir. 

Antalyaspor'un Rıza Çalımbay gibi önemli bir teknik direktörü var, bana sorarsanız geçen sezonun en başarılı ama konuşulmayan ismi. Antalyaspor Başkanı şampiyonluk hedefinden bahsediyor ama biraz daha gerçekçi bakarsak, Antalyaspor için Avrupa Kupaları, ilk 4 olası bir adım. Menez sonrası mutlaka önemli transferler gelmeye devam eder. İşin maddi boyutu diyenler olacaktır ama bu transferin mutlaka bir altyapısı vardır ki Eto'o ile alakalı maddi bir sorun duyan oldu mu 2 senede?

6 yorum:

  1. Antalyaspor yaşı fazla geçmemiş ama bir şekilde düşmüş yıldızları uygun maliyete topluyor başka türlü kendinden daha guçlu takımları alt edebilecek bir takım potansiyeli yaratması zor çunku.

    Bu arada nedense ülkemize gelirken görmezden gelinen bir Sandro var. Tottenham QPR Brezilya milli takımı geçmişi olan. Önce Eto sonra makoun(hiç beğenmem umarım göndeirirler ama yaşı makuldu) ve Sandro şimdi de Menez...

    Rıza hoca varsa sorun yok... Galatasaray kendi jenerasyonundan disiplinli genç bir hoca çıkaramadı belki Okan Buruk olur bir gün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Buruk için ben de umutluyum aslinda. Özellikle işin hücum tarafında çok kaliteli dokunuşları var. Takip etmek gerekir, ilerde mutlaka yollar kesişir.

      Sil
  2. Burak kardeşim konudan bağımsız ama transferle ilgili. Pazdan ile ilgili düşüncelerini merak ediyorum. Ben bayıldım aradığımız sertliği sağlar bence stoper dediğin biraz karşı santraforu korkutacak çekindirecek bence... Ben beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazdan ile alakalı biraz çalışmam lazım, şu aşamada vereceğim fikir çok önemli değil :)

      Sil
    2. Eğer ki Maicon-Pazdan yaparlarsa çok sağlam olur defans hattı bence :)

      Sil
  3. bencede bu sezon rıza çalımbayın antalyasporu fazla takdir edilmedi.ilk 8 hafta 6 mağlubiyet 2 beraberlik varken takımı aldı.ben kesin küme düşerler diyordum.geldikleri yer inanılmaz.9. haftadan sonraki puan durumunuda merak ediyorum :)

    rıza hocanın gördüğüm en önemli özelliği geniş kadroda gole dönük oyuncuları fazlaca bulundurması.mbilla etoo kadah gibi üç forvetle çıkıyordu.bunlara el kebir eklendi.hoca daha pragmatik düşünüyor.

    okan burukta dikkat çekti bu sezon.tek ön liberolu(costodio ve önlerinde soner li ve özerli bir orta saha.biraz real madridi andırıyor :) casemiro önlerinde modric ve kroos.iki hücumcu bek.bir kanat forvet vazte .diğer kanatta formunda olursa gol ve asist çi olcan adın.forvet çikaleşi.son maçını izledim bu arada.karabük maçında çok üstün oynadılar ilk yarıda ve gol pozisyonları kaçırınca atamayana atarlar oldu.bi defa çok rahat pozisyona giriyorlar.okan hocayı tebrik etmek lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir