14 Haziran 2017 Çarşamba

Juanfran & Galatasaray, Sabri Sarıoğlu'nun ayrılığı açıklandığına göre


Sabri Sarıoğlu'nun ayrılığı açıklandığına göre belli ki sağ bek konusunda bazı gelişmeler var. Deportivo forması giyen Juanfran'ın ismi Galatasaray'la anılıyor. Bir hareketlilik oldu, orası kesin ve sağ bek transferi üzerine konuşabilmek güzel. İhtiyaç büyük çünkü, elde sağ bek için kalan tek alternatif Linnes ki onu da daha çok sol bek alternatifi olarak düşünmemiz lazım.

Linnes'in röportajında da söylediği üzere, sol bekte çok daha iyi oynuyor. Sağ bekte mücadele noktasında çok ezildi, sol bekte ise tekniğiyle, içeri kat ederek çok daha iyi iş çıkardı. Sağ bek adına mutlaka bir alternatif ama bu saatten sonra Linnes'i sol bek olarak görmek gerekiyor. Sabri Sarıoğlu gitti, Cavanda da gidici derken sağ bek için belki de 2 isim almak gerekecek.

Tudor ve 3'lü savunma ihtimalleri üzerine haftalardır yazıyorum. Bu formasyon için oynayabilecek beklere ihtiyaç var aslında, tempo sahibi ve kanat özelliği taşıyan. Garry Rodrigues ve Yasin Öztekin gibi isimler de denendi bu pozisyonda ve katkı da alındı aslında. Ama yeterli değil, o pozisyon adına doğru tarzlar değiller. Linnes aslında bu formasyon adına doğru isimlerden biri ama onun da yeterliliği soru işareti olabilir, ancak alternatif olarak düşünebiliyoruz.

Juanfran gündeme girdi bu noktada, bence bu formasyon adına ideal sağ çizgi oyuncusu. Hücum yönü iyi, savunma tarafı zayıf ama temposu yüksek. Hızlı ve tempolu bir isim, tekniği özelliği olan, ceza sahasına çok iyi orta açabilen bir futbolcu. Beklerden yıllardır alamadığımız katkı belki de, orta yapamıyoruz, forvetimizi bu noktada besleyemedik. Juanfran geçtiğimiz sezon 8 tane asist yaptı, istikrarlı ve oldukça iyi bir sezonu geride bıraktı.

28 yaşında, istikrarlı bir futbolcu. Emre Çolak dolayısıyla takip ettiğimiz, izlediğimiz bir isim. 3'lü formasyon adına doğru profil bir sağ kanat. Hem temposuyla hem de teknik / orta özelliğiyle etki yaratabilir ve ceza sahasını niyetinde baskı altına alabiliriz. Bu tarz bir futbolcumuz yok maalesef, Linnes buna yakın ama o da solda oynadığı için daha çok kat ederek oynuyor. 

4'lü savunma adına savunması zayıf tabii, yine hücum yönüyle öne çıkar ama dengelenmesi gereken bir bek olur. Birinin arkasını süpürmesi adına 3'lü savunma en doğru tercih. Transferinin zor olacağını düşünmem, 3-4 milyon avro'luk bonservisi gözden çıkarmak gerekecek. Riera diyeyim size, sol beke evrildiğinde neler yaptı. Çok daha büyük bir teknikti tabii ama Juanfran zaten o pozisyonun futbolcusu ve temposunun altını çizmek gerekiyor..

7 yorum:

  1. Yıllardır bir çok sağ bek geldi gitti. Benim gözüm ise hala bir Perez arıyor. Eboue çok iyi performans gösterdi fakat Perez`in bıraktığı seyir keyfini bulabilmiş değilim. O`da defansif olarak pek iyi sayılmazdı ama hücum anlamında çok keyif veren bir stili vardı. Esasında Linnes`i Perez`e benzetiyorum stil olarak. Ben geçen sezon Linnes, Carole, Tolga, Serdar, Ahmet, Josue, Sinan, Eren gibi oyuncuların performans bakımından değerlendirme yapılacak bir sezon olduğunu düşünmüyorum. Takım sezon başında iyi bir kondisyon yüklemesi alamadı. Bu oyuncuların gerçek performanslarını bu sezon izleyeceğimizi ümit ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de Perez bir tık daha önde. Eboue dağılmaya çok müsaitti, ayrıca büyük kazanıyordu. Perez daha kontrollü ve güvenli bir isimdi. Aldığına oranla büyük oynayanlardan.

      Sil
  2. Öncelikle bek nedir? Bek demek önceliği defans olan yani defansif açıdan sorunu olmayıp artı olarak hücuma destek olan kesinlikle iyi orta yapabilen ve şut da atabilen adam demek değil mi? Juanfran ve Kenny Tete iyi oyuncular en azından tercih istikametinin doğru olduğu kanaatindeyim. Sabri'nin gitmemesini isteyenlerdendim. Rotasyon için her zaman olurdu ama onun sorunu takım içindeki parçalanmışlığın aktörlerinden oluşu. Juanfran veya Kenny TETE inşallah birini alabiliriz. Juanfran hücumda TETE savunmada daha iyi karar TUDOR'un.

    YanıtlaSil
  3. 3-5-2 nin sağ kanadı için iyi seçim tabi yuksek bonservis ve maaş verilmezse... Linnes de benzer tipte bir adam unutmayalım...

    Sağ ve sol beke birer tane de savunmacı bek lazım. Örnek sağ bek için Denayer savunmacı bek için harika olur. Ajaz'lı Kenny Tete de Denayer'e benzer tipte.

    Yani Juanfran + Tete ya da Juanfran + Denayer fazlalık falan değil...

    Bir tane de solbek stoper lazım tabi sol beke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes benzer bir adam ama mücadele içinde ayakta kalamıyor, özellikle sağ tarafta. Sol tarafta ise tekniğiyle ön planda. Juanfran bu noktada daha sağlam duruyor.

      Sil
    2. Burak Bey bana kalsa Cavanda ve Linnes'i satarım. Sağ bek rotasyonunu Juanfran + Denayer yada Tete yaparım.
      Solbek rotasyonunudabenzer şekilde oluştururum. Çok ciddi parlak bir teklif varsa Carole satılabilir. Yoksa Carole'un 700bin euro olan maaşını 1m euroya çıkarıp opsiyonlu uzatıp kazanmaya çalışırım. Yanına da rekabete gireceği çok yönlü bir sol bek daha alırım.

      Sil
    3. Linnes'i asla satmam, Denayer onun kadar katkı veremez. Linnes hem sol hem sağ bek..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir