15 Haziran 2017 Perşembe

Kenny Tete & Galatasaray, bu transferin ucunda Nigel De Jong takas ihtimali olsa


Juanfran'ı yazdığımda işin hücum tarafındaydım. 3'lü savunmanın sağ kanadında düşündüm, eğer düşünce buysa çok da doğru bir hamle olurdu. Nedir, ne değildir bilmiyorum ama dün itibariyle Tete'yi konuşmaya başladık. Tarz noktasında baktığımda Juanfran'ın tam tersi. Juanfran hücumuyla, Tete ise savunma özelliğiyle çok daha fazla ön plana çıkıyor.

21 yaşında, sözleşmesinin bitmesine 1 sezon kalmış bir futbolcu. Çok iddialı bir isim diyemem ama zarar etmeyeceğiniz futbolculardan. Potansiyelini parlatmanız durumunda ise çok daha iyi rakamlara satmak mümkün. Takım yaş ortalamasının yüksek olmasından bahsediyoruz sürekli ve Bruma da gitti. Juanfran 28 yaşında mesela, Tete ise 21, daha geleceğe dönük bir adım. Tarzları farklı ama Tete bu anlamda çok daha iyi bir iş.

Şöyle bir hayal kurmuştum aslında. Hem Juanfran hem de Tete'yi alabilir miyiz gibisinden. 3'lü oynamamız durumunda Tete'yi sağ stoper olark düşünebiliriz, o özelliği var. Juanfran ise bu sistemin ideal sağ kanat oyuncusu. Tete'yle 3'lü savunma zor, en azından o sistemin sağ kanadında kullanmak. Temposu yüksek, hücumu da zorluyor ama hücum yeteneği o kadar yüksek değil, askine iyi tarafı savunma kısmında. 

Sprinter bir futbolcu, fazlasıyla atlet. Tam Tudor'un kalemi bu anlamda. Sağ bek veya stoperde kullanabileceğimiz, savunma jokeri gibi değerlendirebileceğimiz bir futbolcu. Pas aksiyonu iyi diyemem ama enerjisinin kıymetli olacağını düşünüyorum, gelişim sağlayabilir. Ajax'da oynadığı maç sayısına takılabilirsiniz ama Avrupa Ligi'nde finale çıkan Ajax'ın önemli ismiydi. Özellikle de zorlu maçlarda, mesela Lyon serisi.

Ajax'ın 3 milyon avro + sonraki satıştan pay istediği söyleniyor. Ben de diyorum ki keşke bu transferin ucunda bir yerde Nigel De Jong takas ihtimali olsa. Bir taşta iki kuş dedikleri olay işte, büyük hareket olurdu. Çok doğru bir hamle olarak düşünüyorum Tete'yi, 3 milyon avro da eder ayrıca..

3 yorum:

  1. 3m euro + bonuslar + Nigel DeJong teklif edelim kabul ederlerse süper... Juanfran'ı da alırım... Tete olmazsa Denayer kiralanmalı yeni Capone olur... stoper kökenli atletik sağ bek...

    YanıtlaSil
  2. Tete mi Denayer mi sizce?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir