5 Haziran 2017 Pazartesi

Younès Belhanda & Galatasaray, Tudor'un planı ne?


Sürpriz bir hamle, adı hiç geçmiyordu. En azından Bruma'nın ayrılığının ardından konuşacağımız isim Belhanda mı olmalıydı, bu da tartışılacak. Belli ki büyük bir transfer harekatı var, çok sürpriz isimler takımdan ayrılabilir. Belhanda'nın adının geçmesi de Sneijder'in olası ayrılığına dahi yorumlanabilir ama pek ihtimal vermiyorum. Bu durumda Belhanda'yı düşünme nedenimiz Bruma sonrası adına mı yoksa Tudor'un kafasında farklı bir düzen mi var?

Belhanda iyi bir sezon geçirdi, bunu belirtmek lazım. Nice günleri fazlasıyla iyiydi ve opsiyonu 9 milyon avro civarında olduğu için bunu kullanamadılar. 31 maçta 3 gol 7 asiste bakıp yorum yapmak yanlış, Favre'nın önemli silahlarından biriydi ve Ben Arfa sonrası kiralanan bir isimdi. Zirve dönemi ise Montpellier günleri, hatırlarsınız o dönem yaptıklarını. Fenerbahçe'yle anardık daha çok ama yüksek bir maliyetti. 8.5 milyon avro gibi bir rakama Dinamo Kiev'e gitmişti ama orada beklentiyi karşılayamadı. Schalke 04'e kiralandı, yine olmadı ama Nice'da geçirdiği dönem başarılıydı.

Sözleşmesinin bitmesine 1 sezon var, bonservisinin 4-5 milyon avro gibi bir rakama alınabileceğini düşünüyorum. Yıllık ücreti de sosyal medyada abartılan kadar yüksek olmayacaktır, maliyet anlamında Belhanda gibi bir futbolcu için uygun rakamlar olacaktır. Peki Tudor'un planı ne, bunu görmek lazım. Yorumlamak zor ama, büyük bir değişim bekliyorum, çok sürpriz ayrılıklar var ki büyük bir transfer harekatı olacak. Diğer hamleleri görmek lazım, nasıl bir kurgu oluşacağını beklemek lazım. Şimdiden ahkam kesmek zor, yarın çok daha başka bir şey görebiliriz.

Mesela Sneijder statik bir 10 numara, oyun zekasıyla iş yapan. Çok büyük bir seviye, asla kıyas yapmıyorum ama Belhanda'nın tarzı farklı. Dripling özelliği olan, biraz daha hareketli ve kreatif bir futbolcu. Sneijder'in yerine mi düşünülüyor mesela, bunu bilmiyorum. Kesin olan şu, böyle bir orta saha özellikli futbolcumuz yoktu, dripling özelliği olan ve adam eksilten. Kanatlarda da kullanılması mümkün ki Nice'da birçok maçta sol kanatta oynadı ama forvet arkasında oynadığı performansla kıyasla o kadar etkili olmadı. 

Ne düşünüldüğünü bilmediğim için beklemek lazım. Öncelik noktasında ise, Osmanlıspor'dan Badou Ndiaye gibi bir orta sahayı almayı ilk olarak düşünürdüm. Trabzonspor'la anlaştığı söyleniyor, oysa Galatasaray'ın kaçırmaması gerekirdi. Hücum konuşarak başladık ama Belhanda sürpriz bir adım, bu tarzda konuşmadığımız futbolcuları anmaya devam edebiliriz..

5 yorum:

  1. Belhanda'yı almak demek yeni bir dizilişle oynamak ya da Sneijder Selçuk gibi oyuncularla vedalaşmak demek aksi halde takım daha da dengesizleşir. Sneijder-Selçuk-Belhanda aynı anda sahada düşünemiyorum. Bonservis 4m euro civarı olmalı maaşı ise 1.7-2 arası.

    N'Diaye Belhanda'dan daha önemli 8 numara için en iyi aday. Osmanlı'ya Hakan + Semih + para teklif edilebilir. Semih'e y.dışından teklif gelirse Semih yerine başka oyuncularda verilebilir.

    Selçuk-Sneijder ikilisi yerine NDiaye-Belhanda ikilisi olabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda 8'e alternatif yazılır ama tüm sezonu onu orada oynatarak geçirmek imkansız.

      Sil
  2. Belhanda mı Bruma mı? İşte yaman çelişki budur. Bruma'ya yapılmayan kontratın daha üstüne 3. el araba misali Belhanda. Schalke günlerini hatırlıyorum da bu adamın büyük oyuncu olma rüyası orada bitti demiştim. Çıtası belli daha yukarısı zor. Belhanda kimin yerine geliyor o da tam muamma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana sorarsan hücum jokeri olarak geliyor, şu ismin yerine geliyor diyemem.

      Sil
  3. Ryad Boudebouz ismini gündeme taşımak lazım hem 10 numara hem kanat hem de skorer bir isim... Belhanda'ya göre artısı kanat özelliğinin daha fazla oluşu ve form durumu. Belhanda'ya 5m euro teklif etmişiz bildiğim kadarıyla Belhanda'dan 1 yaş genç... 5-6m euroya zorlanabilir hem skorer kanat forvet oynar hem de yaratıcı ofansif pas oyununa katkısı olur Yasin ve Garry'de olmayan özelliklere sahip... Transfer listemizde diye biliyorum ama gümdeme getirmekte fayda var... Kuzey afrikalılar gibi teknik ve istikrarsız olabiliyor ama Belhanda riskine giriliyorsa Ryad Boudebuz riskine de girilir...

    Yine ismi geçenlerden Alen Halilovic çok buyuk kumar olur fiziği oyun aklı yetersiz ve ham... elimizde patlayabilir Tudor'un hemşeri diye tutturmasından korkuyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir